Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι Λαρισαίοι αποχαιρετούν τη Φώφη Γεννηματά

ΒΙΒΛΙΟ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΩΝ ΕΥΧΩΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2021 16:10

Βαρύ είναι το κλίμα στα γραφεία του Κινήματος Αλλαγής για τον πρόωρο χαμό της προέδρου Φώφης Γεννηματά.

Βουβά και σκυθρωπά πρόσωπα όσων στελεχών έσπευσαν να επισκεφτούν τα γραφεία του κόμματος, τα οποία θα παραμείνουν ανοιχτά και σήμερα 9 π.μ. έως 3 μ.μ. και 6 μ.μ. έως 9 μ.μ., καθώς άνοιξε βιβλίο συλλυπητήριων ευχών.
Συνάδελφοί της βουλευτές όλων των πολιτικών αποχρώσεων, οι τοπικές αρχές, κοινωνικοί φορείς και οργανώσεις, φίλοι και συνεργάτες στη Λάρισα, έσπευσαν να εκφράσουν τη θλίψη και την οδύνη τους για τη γενναία γυναίκα και πολιτικό, ενώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατακλύστηκαν από συλλυπητήρια μηνύματα.
Με μια λιτή ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής «εκφράζει την οδύνη για τον άδικο και πρόωρο χαμό μιας ΑΚΕΡΑΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ, μιας ΜΑΧΙΜΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ, της ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΑΣ Φώφης Γεννηματά» και σημειώνει: «Σήμερα όλος ο πολιτικός κόσμος γίνεται φτωχότερος. Το λαμπερό της χαμόγελο, η δυναμική της, οι αρχές και αξίες με τις οποίες πολιτεύονταν θα μείνουν για πάντα στη μνήμη μας και θα μας συνοδεύουν.
Θα την τιμούμε και θα τη θυμόμαστε πάντα για τα υψηλά ιδανικά που υπηρέτησε με αξιοπρέπεια, σεμνότητα και ΗΘΟΣ. Καλό σου ταξίδι Πρόεδρέ μας, Φώφη μας…».
Με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Λίτσα Λιακούλη, αποχαιρετά τη Φώφη Γεννηματά: «Αγαπημένη Πρόεδρε, ξεχωριστή μου Φίλη Φώφη, θρηνούμε για την απώλειά σου. Υπήρξες ένας μεγάλος Άνθρωπος, με ήθος, αξιοπρέπεια, γενναιότητα και απίστευτη καλοσύνη. Με μεγάλη αγάπη για την πατρίδα και τους Ανθρώπους. Σε κρατώ μέσα μου, στο πιο τρυφερό μέρος της καρδιάς μου, με την υπόσχεση να κρατήσουμε ψηλά τις αρχές και τις αξίες που μας δίδαξες. Σε ευχαριστούμε για όλα. Καλό ταξίδι, Φώφη Γεννηματά, η ιστορία θα γράψει για σένα ότι έβαλες φωτεινό τίτλο στο κεφάλαιο “Πολιτική Ηθική”».
Συλλυπητήριες δηλώσεις και ανακοινώσεις εξέδωσαν:
*Χρήστος Κέλλας: «Η απώλεια της Φώφης Γεννηματά αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στα έδρανα της Βουλής και εν γένει στην πολιτική ζωή του τόπου. Υπήρξε μία έντιμη και σεμνή προσωπικότητα, που εργάστηκε ανιδιοτελώς για την ελληνική κοινωνία και προασπίστηκε το εθνικό συμφέρον στην πολιτική της διαδρομή. Ταυτόχρονα, η Φώφη Γεννηματά ήταν μία αξιοπρεπής οικογενειάρχης και γενναία αγωνίστρια της ζωής, που πάλεψε, όπως και ο αείμνηστος πατέρας της, μέχρι τέλους, με τον καρκίνο. Εύχομαι ο Θεός να την αναπαύσει και να δίνει κουράγιο και δύναμη στην οικογένειά της, ιδιαίτερα στα 3 παιδιά που αφήνει πίσω της. Καλό παράδεισο, Φώφη».
* Βασ. Κόκκαλης: «Εκφράζω τη βαθιά θλίψη μου για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Μία γυναίκα που υπερασπίστηκε με συνέπεια τις πολιτικές της θέσεις, υπηρέτησε τη χώρα από καίρια πόστα και προπαντός έδωσε μαθήματα αξιοπρέπειας σε κάθε μάχη που κλήθηκε να αντιμετωπίσει στη ζωή της. Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στους οικείους της».
* Άννα Βαγενά: «Θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου λύπη για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Έφυγε ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας για τον Καρκίνο του Μαστού, έχοντας όμως δώσει μέσα από την προσωπική της πορεία δύναμη και κουράγιο σε όσες γυναίκες δίνουν κι εκείνες αυτήν τη δύσκολη μάχη.
Η Φώφη ήταν μια γενναία και έντιμη γυναίκα και πολιτικός. Πάλεψε πολλά χρόνια και από πολύ νέα με τον καρκίνο. Και έφυγε πολύ νέα, τη στιγμή που είχε πολλά να προσφέρει ακόμα στην πολιτική ζωή του τόπου μας, ιδίως σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο που όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις πρέπει να ενωθούν για να αντιμετωπίσουν μία Κυβέρνηση που νοιάζεται για τους λίγους και όχι για τους πολλούς.
Όμως, η σκέψη μου αυτές τις στιγμές βρίσκεται περισσότερο στην οικογένειά της και ιδιαίτερα στα παιδιά της. Γιατί η απώλεια της μάνας είναι δυσβάσταχτη. Είχα τη χαρά να με τιμά με τη φιλία του ο πατέρας της, ο σπουδαίος Γιώργος Γεννηματάς. Ξέρω ότι θα ήταν περήφανος για την ακεραιότητα και τη γενναιότητα της κόρης του. Θα τους θυμάμαι για πάντα και τους δύο με αγάπη και σεβασμό».
* Κων. Αγοραστός: «Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά που έδωσε μέχρι τέλους, με αξιοθαύμαστη γενναιότητα και αξιοπρέπεια, τη μάχη για τη ζωή. Μια σπουδαία αγωνίστρια πολιτικός, που με τη ζωή και τις επιλογές της, έκανε στην πράξη υπέρβαση του εαυτού, για να υπηρετήσει και να προσφέρει στον τόπο της. Ο πρόωρος θάνατός της αποτελεί πλήγμα για την πολιτική ζωή της χώρας, στην οποία έχει αφήσει βαθύ αποτύπωμα. Η δράση της, αποτελεί ιστορική παρακαταθήκη για τις επερχόμενες γενιές και την πορεία του Κόμματος που υπηρέτησε με συνέπεια».
*Απ. Καλογιάννης: «Ο θάνατος της Φώφης Γεννηματά σκόρπισε τη θλίψη σ’ ολόκληρη τη χώρα και συνιστά μια απώλεια για τα πολιτικά μας πράγματα. Η Φώφη έχασε τη μάχη, όμως το πολιτικό της ήθος, η ευπρέπεια και η πολιτική σκέψη, θα παραμείνουν ανεξίτηλα στην πολιτική μας ζωή.
Είχα την ευκαιρία να τη γνωρίσω και να συνεργαστώ μαζί της, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Ήταν ένα άτομο συγκροτημένο, προοδευτικό με ιδιαίτερη κατανόηση των ζητημάτων της αυτοδιοίκησης. Συμμεριστήκαμε κοινά οράματα για την αυτοδιοίκηση και την αποκεντρωμένη λειτουργία του κράτους. Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους της και τους πολιτικούς της φίλους και συνεργάτες. Καλό ταξίδι Φώφη».
* Μάκης Εσκίογλου, δήμαρχος Φαρσάλων: «Ο θάνατος της Φώφης Γεννηματά, μίας γυναίκας που πάλεψε με αξιοπρέπεια για τα πιστεύω της και τη ζωή της, μας συγκλονίζει όλους. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους της».
* Οι τ. νομάρχες: Τα συλλυπητήριά τους για τον θάνατο της πρώην συναδέλφου τους στην Υπερνομαρχία Αθήνας – Πειραιά Φώφης Γεννηματά εκφράζουν οι τ. Νομάρχες όλης της χώρας με κοινή δήλωση που υπογράφει το τελευταίο προεδρείο της ΕΝΑΕ και συγκεκριμένα ο πρόεδρος κ. Δημήτρης Δράκος, οι αντιπρόεδροι κ. Κων. Τάτσης και Κων. Ευμοιρίδης και ο γενικός γραμματέας και τ. νομάρχης Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός:
«Ανείπωτη είναι η θλίψη μας για τον θάνατο της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ και πρώην συναδέλφου μας στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φώφης Γεννηματά. Η Ιστορία, με τη δικαιοσύνη που τη διακρίνει, θα πει μια μέρα ότι προσωπικότητες σαν τη Φώφη Γεννηματά τίμησαν τον θεσμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και συνέβαλαν καθοριστικά ώστε αυτός να καταξιωθεί στη συνείδηση του λαού ως ένας θεσμός γνήσια λαϊκός και βαθιά δημοκρατικός.
Συνεργαστήκαμε άριστα και παραγωγικά, πορευτήκαμε μαζί όταν, ως Υπερνομάρχης Αθήνας και Πειραιά, ανέλαβε την Προεδρία της ΕΝΑΕ. Θα θυμόμαστε πάντα τους κοινούς μας αγώνες, τις κοινές μας αγωνίες και προσπάθειες για περισσότερους πόρους και αρμοδιότητες, για Νομαρχίες ικανές να υπηρετήσουν τον λαό και την ανάπτυξη του τόπου.
Αποχαιρετούμε την αγωνίστρια Φώφη Γεννηματά με οδύνη και απευθύνουμε εκ μέρους όλων των τ. Νομαρχών της χώρας τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά της.
* Συλλυπητήριες ανακοινώσεις εξέδωσαν επίσης οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Λαρισαίων Ρένα Καραλαριώτου, Παν. Γούλας και Νίκος Γαμβρούλας, ο νέος πρόεδρος της ΝΔ Λάρισας Ηλίας Σουφλιάς, η πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο. Λάρισας ΝΔ Σοφία Ζαχαρή και ο Γεωπονικός Σύλλογος Λάρισας