«Καθαρίζονται κάθε χρόνο τα ρέματα και από ποιους;

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2021 16:50

Επερώτηση προς την Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας, για το Μητρώο και τον καθαρισμό των ρεμάτων κατέθεσαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΛΑΣΥ) Θεσσαλίας, ζητώντας να μάθουν αν υπάρχει καταγραφή και Μητρώο ρεμάτων σε κάθε Π.Ε., αν υπάρχει προγραμματισμός και προϋπολογισμός επαρκής, ώστε να καθαρίζονται τα ρέματα κάθε χρόνο και μετά από κάθε πλημμύρα και ποια ρέματα συγκεκριμένα έχουν καθαριστεί μέχρι σήμερα, αν θα προσληφθεί μόνιμο προσωπικό, ώστε να γίνεται ο καθαρισμός των ρεμάτων με αυτεπιστασία από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και όχι από εργολάβους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΛΑΣΥ, «μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει ουσιαστική συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την υπάρχουσα κατάσταση. Για την ύπαρξη ή μη, μελετών οριοθέτησης και διευθέτησης των ρεμάτων σε κρίσιμες περιοχές και ιδιαίτερα σε περιοχές με οικιστική ανάπτυξη. Για την τεράστια υποστελέχωση των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας από προσωπικό και την έλλειψη μηχανημάτων και εξοπλισμού των υπηρεσιών. Η ευθύνη καθαρισμού των ρεμάτων με σεβασμό στην περιβαλλοντική τους λειτουργία, όση απόμεινε, και την προστασία του λαού έχει γίνει μπαλάκι μεταξύ Κυβέρνησης, Περιφέρειας και Δήμων. Πίσω από το «ποιος έχει την ευθύνη», αποκρύβεται η πολιτική επιλογή της εγκληματικής υστέρησης στην πραγματοποίηση αντιπλημμυρικών έργων, αφού εντάσσονται στη λογική του κόστους - οφέλους και στην ουσία μεγάλα τμήματα της Θεσσαλίας παραμένουν απροστάτευτα σε πλημμυρικά φαινόμενα που μπορεί να αποβούν χειρότερα από τα προηγούμενα. Οι πρόσφατες βροχοπτώσεις και πλημμυρικά φαινόμενα σε Μαγνησία, Λάρισα, επιβεβαίωσαν ακόμα μία φορά την έλλειψη αποτελεσματικού σχεδίου, ουσιαστικής πρόληψης και των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass