Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 02 Νοε 2021 15:25

Γιατί ψηφίσαμε λευκό για το υδροηλεκτρικό της Μεσοχώρας
ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΔΙΝΕΙ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ «ΛΑΣΥ»

«Το αναγκαίο υδροηλεκτρικό έργο Μεσοχώρας, στον ποταμό Αχελώο, από μόνο του, στο πλαίσιο του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, δεν εξασφαλίζει φθηνό ρεύμα για όλο τον λαό». Αυτά υποστήριξε, μιλώντας στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας ο περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Τάσος Τσιαπλές και πρόσθεσε τα εξής:

Παρ’ ότι συμφωνούμε με την κατασκευή του υδροηλεκτρικού έργου της Μεσοχώρας, θα ψηφίσουμε ΛΕΥΚΟ για την ΜΠΕ, γιατί, ως ΚΚΕ και οι εκλεγμένοι του με τη Λαϊκή Συσπείρωση, δεν διαχωρίζουμε το έργο της εκτροπής του Άνω ρου του Αχελώου, σε ενεργειακό, αρδευτικό, υδρευτικό, περιβαλλοντικό, αλλά το βλέπουμε ως ενιαίο έργο που θα συμβάλει σε όλους αυτούς τους τομείς στο πλαίσιο του άλλου δρόμου ανάπτυξης υπέρ του εργαζόμενου λαού που παλεύουμε. Δεν μπορεί να χρησιμοποιείται η διεκδίκηση ολοκλήρωσης και λειτουργίας του υδροηλεκτρικού έργου της Μεσοχώρας (που στο πλαίσιο της απελευθέρωσης και της ιδιωτικοποίησης της ενέργειας το ορέγονται επιχειρηματικοί όμιλοι), ως άλλοθι για την εγκατάλειψη της ολοκλήρωσης του συνολικού έργου της εκτροπής του Άνω ρου του Αχελώου και των συνοδών έργων του, όπως επιχειρείται συγκαλυμμένα από την Kυβέρνηση της ΝΔ, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και ανοιχτά από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Εμείς αγωνιζόμαστε για να γίνουν όλα τα έργα εκτροπής του Άνω ρου του Αχελώου, όλα τα μικρότερα φράγματα και έργα για άρδευση, ύδρευση, προστασία από πλημμύρες και γενικότερα του περιβάλλοντος, όπως και για την ολοκλήρωση του Υ/Η της Μεσοχώρας και άλλων Υ/Η στη Θεσσαλία και στη χώρα μας. Έργα σαν το Υ/Η της Μεσοχώρας, μόνο στο πλαίσιο του σοσιαλιστικού τρόπου οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της χώρας προς όφελος του λαού, με εργατική εξουσία, κοινωνικοποιημένα τα μέσα παραγωγής και κατανομής των προϊόντων, με αξιοποίηση όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας και του εργατικού δυναμικού, έξω από την Ε.Ε. και άλλες συμμαχίες του κεφαλαίου, μπορούν να κατοχυρώσουν την ενέργεια ως κοινωνικό αγαθό, προσβάσιμο απ’ όλους και όχι εμπόρευμα, το ίδιο και το νερό.

 

Αμεσα λύσεις στα προβλήματα των σεισμόπληκτων του Δαμασίου
ΖΗΤΗΣΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης επισκέφθηκε την Κυριακή για πολλοστή φορά, τον οικισμό των σεισμόπληκτων στο Δαμάσι Τυρνάβου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΛΑΣΥ, «από τη συζήτηση με δεκάδες σεισμόπληκτες οικογένειες αναδείχθηκε η δικαιολογημένη οργή τους για τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν με ευθύνη της Κυβέρνησης, της Περιφερειακής Αρχής Θεσσαλίας και της Δημοτικής Αρχής Τυρνάβου, οι οποίες αυτοπαινεύονται στα ΜΜΕ, ότι τα κάνουν όλα καλά και γρήγορα, φτάνοντας στο σημείο να προκαλούν, όπως για παράδειγμα ο Περιφερειάρχης, που δηλώνει ότι του τηλεφωνούν από την Ε.Ε., για να μάθουν πώς τα κατάφερε και τα έκανε τόσο καλά και γρήγορα με τους σεισμόπληκτους ή τους πλημμυροπαθείς! Το πόσο γρήγορα και καλά τα κάνουν το δείχνει το γεγονός ότι 8 μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό, δεκάδες σεισμόπληκτες οικογένειες στο Δαμάσι, όπως και σε άλλα χωριά, εξακολουθούν να διαμένουν στοιβαγμένοι στα μικροσκοπικά κοντέινερ των 25 τ.μ., κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες και θα εξακολουθούν να μένουν για πολύ καιρό ακόμη σ’ αυτά. Ταυτόχρονα όλες αυτές οι σεισμόπληκτες οικογένειες που δεν μπορούν να κατοικήσουν στα σπίτια τους, πληρώνουν κανονικά τους λογαριασμούς ρεύματος σε ό,τι αφορά τα πάγια, καλούνται τώρα να πληρώσουν κανονικά και τον ΕΝΦΙΑ. Στα κοντέινερ δεν έχουν τοποθετηθεί στέγαστρα για προστασία από τη ζέστη το καλοκαίρι και τώρα από τις βροχές, με αποτέλεσμα σε ορισμένα άρχισαν να μπαίνουν νερά από τις πόρτες ή και από τις οροφές και αναγκάζονται να τοποθετούν νάιλον ή αυτοσχέδια στέγαστρα για προστασία».
Οι κομμουνιστές εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στον Δήμο Τυρνάβου, δεσμεύονται πως «θα συνεχίσουν να κάνουν παρεμβάσεις μέχρι να λυθούν τα προβλήματα, κόντρα στις αντιλαϊκές πολιτικές του αστικού κράτους, που εκφράζεται από την Κυβέρνηση, την Περιφέρεια και τον Δήμο. Καλούν δε τους σεισμόπληκτους του Δαμασίου να οργανωθούν και να κινητοποιηθούν για τη διεκδίκηση της επίλυσης των μεγάλων προβλημάτων που τους βασανίζουν. Να κάνουν την αρχή με τη συμμετοχή τους στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που οργανώνεται στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, το ερχόμενο Σάββατο 6 Νοέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, από Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα Σεισμόπληκτων, Πλημμυροπαθών, Πυρόπληκτων απ’ όλη τη χώρα και από Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων και άλλους μαζικούς φορείς, με λεωφορεία που δρομολογούν οι Αγροτικοί Σύλλογοι της περιοχής».

 

Απέχει από τις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων ν. Λάρισας θα απέχει από κάθε διαδικασία για την εκλογή και ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.
Σε σχετική ανακοίνωσή του σημειώνει μεταξύ άλλων: «Είναι γνωστό σε όλους, ότι με τα μέτρα της Κυβέρνησης για την προστασία της δημόσιας υγείας και τον κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού Covid-19, παρατάθηκε η θητεία των αιρετών μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων και η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέων, σχεδόν έναν χρόνο τώρα.
Από τον Ιούλιο του 2020, ημερομηνία κατά την οποία κατατέθηκαν τα ψηφοδέλτια, έχει αλλάξει σε σημαντικό βαθμό όχι μόνο η σύνθεση των εκλογικών καταλόγων, αλλά και των ψηφοδελτίων (συνταξιοδοτήσεις, αποχωρήσεις για διάφορους άλλους λόγους, μετατάξεις λόγω κινητικότητας από και προς τους Δήμους της περιοχής ή άλλων περιοχών κ.λπ.), γεγονός το οποίο έχει ως αποτέλεσμα τα ψηφοδέλτια να καθίστανται άκυρα γιατί περιέχουν εργαζόμενους που απώλεσαν την ιδιότητα του εργαζόμενου στους Δήμους ή την ιδιότητα του εκλέγεσθαι στα συγκεκριμένα Υπηρεσιακά Συμβούλια, καθιστώντας άκυρη και την ίδια την εκλογική διαδικασία εφόσον γίνει με άκυρα ψηφοδέλτια, καθώς επίσης αποκλείει τους συναδέλφους που ήρθαν από άλλους δήμους ή υπηρεσίες.
Στην πρόσφατη συνάντηση της Ε.Γ. της ΠΟΕ ΟΤΑ με τον υπουργό κ. Βορίδη συζητήθηκε το συγκεκριμένο θέμα και υπήρξε δέσμευση από τη μεριά του υπουργού ότι θα γίνει επικαιροποίηση των εκλογικών καταλόγων έως και τις 30-9-2021. Μέχρι να οριστικοποιηθεί αυτή η διαδικασία με ομόφωνη απόφαση όλων των παρατάξεων στη Γενική Συνέλευση της ΠΟΕ ΟΤΑ, θα απέχουμε από κάθε διαδικασία για την εκλογή και ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass