Πρόσθετη χρηματοδότηση 10 εκατ. ευρώ για τα Κ.Δ.Α.Π.

ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ, ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΚΑΙ ΚΙΛΕΛΕΡ

Δημοσίευση: 11 Νοε 2021 15:02

Πρόσθετη έκτακτη οικονομική στήριξη ύψους 10 εκατ. ευρώ για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) 141 Δήμων της χώρας, υπεγράφη χθες από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα. Μεταξύ των Δήμων

της Π.Ε. Λάρισας που θα λάβουν οικονομική στήριξη είναι οι Δήμοι Λαρισαίων, Φαρσάλων και Κιλελέρ ύψους 135.350 ευρώ, 39.815 ευρώ και 24.468 ευρώ αντίστοιχα.
Η απόφαση προβλέπει τις λεπτομέρειες σχετικά με την κατανομή και τις προϋποθέσεις, με βάση τα αναλυτικά στοιχεία των αναγκών ανά Δήμο, όπως προέκυψαν έπειτα από στενή συνεργασία με την ΚΕΔΕ και την ΕΕΤΑΑ.
Με την πρόσθετη έκτακτη οικονομική στήριξη, ύψους 10 εκατ. ευρώ, η συνολική χρηματοδότηση για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, για την τρέχουσα περίοδο 2021-2022, ανέρχεται στα 320 εκατ. ευρώ.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών δήλωσε: «Στηρίζουμε τον κοινωνικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης και τις ανάγκες των οικογενειών. Το είπαμε στη Βουλή, σε απάντησή μου σε επίκαιρη ερώτηση τον Σεπτέμβριο και, σήμερα, το κάνουμε πράξη. Σκοπός μας είναι τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, σε όλους τους Δήμους της χώρας –ένας θεσμός που αγκαλιάστηκε από δεκάδες γονείς και τα παιδιά τους– να διαθέτουν τους απαραίτητους πόρους για να συνεχίζουν απρόσκοπτα το έργο τους. Είμαστε και θα είμαστε δίπλα στους Δήμους. Είμαστε και θα είμαστε δίπλα στην Ελληνική οικογένεια».
Γ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass