Ηχος και φως για... «ζεστά» Χριστούγεννα

*Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟΝ ΣΤΟΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ *ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ

Δημοσίευση: 20 Νοε 2021 21:00

Η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα ξεκίνησε για την πόλη της Λάρισας, όπου σε πείσμα των καιρών, Δήμος, φορείς και επαγγελματίες, προετοιμάζονται να την ντύσουν γιορτινά.


Υπό τη σκιά της επιβαρυμένης επιδημιολογικής κατάστασης, που δεσμεύει την ανάπτυξη δράσεων και θέτει όρια και κανόνες για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού, καταβάλλονται προσπάθειες να δημιουργηθεί τουλάχιστον μια γιορτινή ατμόσφαιρα, με βασικά χαρακτηριστικά της τον πλούσιο φωτισμό με έντονα χρώματα και τη μουσική, που θα συνοδεύει τους καθημερινούς ρυθμούς της για όλη την εορταστική περίοδο.
Ήδη από αυτήν την εβδομάδα, ο Δήμος Λαρισαίων τοποθετεί λαμπιόνια σε κάθε γωνιά της Λάρισας, ενώ ολοκληρώθηκε και η τοποθέτηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Κεντρική πλατεία, το άναμμα του οποίου προγραμματίζεται για την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου με λιτή εκδήλωση.
Φέτος, σε αντίθεση με πέρυσι, το «Πάρκο των Ευχών» θα ανοίξει τις πύλες του στον χώρο του Αλκαζάρ, αλλά λόγω των μέτρων που επιβάλλουν τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού, δεν θα γίνουν εκδηλώσεις. Τα σπιτάκια του Άγιου Βασίλη και των ξωτικών… θα έχουν κλειστές τις πόρτες τους.
Οι Λαρισαίοι και οι επισκέπτες στην πόλη, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν περιπάτους στο παραμυθένιο σκηνικό, που θα δημιουργηθεί στο περιβάλλον του πάρκου, όπου στην είσοδό του θα τους καλωσορίζουν οι γιγάντιοι καρυοθραύστες.
Αντίστοιχη φωτεινότητα και γιορτινή ατμόσφαιρα θα δώσει ο Δήμος Λαρισαίων και στο εμπορικό κέντρο της Λάρισας, στις συνοικίες και στην κοινότητά του.
Πεζόδρομοι, πλατείες και δρόμοι θα εκπέμπουν άπλετο φως, από τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια.
Συγκεκριμένα έχει προγραμματιστεί να στολιστεί η πόλη με: 150 φωτιζόμενες Χριστουγεννιάτικες μπάλες, 140.000 λαμπιόνια σε φυσικά δέντρα, 100 τεχνητά χιονισμένα έλατα με 100.000 λαμπιόνια, 500 επίστηλα, 5.000 μ. φωτοσωλήνες και 100 έγχρωμους προβολείς.
Αντίστοιχα, στο «Πάρκο των Ευχών» θα φωταγωγηθεί η πεζογέφυρα, η λίμνη με 80.000 λαμπιόνια, θα τοποθετηθεί Χριστουγεννιάτικο δέντρο 24 μέτρων, 90.000 λαμπιόνια θα στολίσουν τα φυσικά δέντρα του Αλκαζάρ, θα τοποθετηθούν 100 τεχνητά χιονισμένα έλατα και με 100.000 λαμπιόνια διάκοσμος και εξωτικά σιντριβανιών.
Παράλληλα, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού οργανώνει να «ντύσει» με μουσική το εμπορικό κέντρο της Λάρισας, με μικρές μουσικές εκδηλώσεις, ενώ έχει προγραμματίσει ένα πλούσιο πρόγραμμα συναυλιών στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, όπου θα εμφανιστούν τα μουσικά σχήματα του ΔΩΛ, όπως η Συμφωνική Ορχήστρα κ.ά.  Οι μουσικές εκδηλώσεις προβλέπεται να ξεκινήσουν μετά τις 10 Δεκεμβρίου.

ΤΡΕΝΑΚΙΑ
Εξάλλου, στη δημιουργία Χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας, θα συμβάλλει και το Αστικό ΚΤΕΛ Λάρισας με την κυκλοφορία των δύο γραφικών τρένων, στολισμένων ανάλογα, που θα πραγματοποιούν διαδρομές σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και στο Αλκαζάρ.

Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Αντίστοιχα και ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας, όπως κάθε χρόνο, θα δώσει τη δική του Χριστουγεννιάτικη νότα στην αγορά. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, σε συνάντηση που είχε με τον αντιδήμαρχο Γ. Σούλτη, κατέθεσε τις προτάσεις του Συλλόγου για την ενίσχυση του γιορτινού κλίματος στην πόλη. Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος ανέφερε ότι: «Στις δύσκολες αυτές μέρες που βιώνουμε όλοι, εξαιτίας της πανδημίας, το εμπόριο έχει πληγεί αφάνταστα και χρειάζεται να τονωθεί η αγορά με κάθε πρόσφορο τρόπο.
Καθώς όλοι οι φορείς είμαστε μαζί σε αυτόν τον αγώνα για την επιστροφή στην κανονικότητα, μετρώντας τις λιγότερες δυνατές απώλειες, σε κάθε επίπεδο, προτείνουμε τα εξής προκειμένου να ανεβάσουμε την ψυχολογία των καταναλωτών, των πολιτών και των συναδέλφων στην εορταστική περίοδο που έρχεται:
* Από την έναρξη της εορταστικής περιόδου (Κυριακή 12 Δεκεμβρίου) να τοποθετηθούν ηχητικές εγκαταστάσεις σε όλο το ευρύτερο κέντρο της πόλης (ενδεικτικά αναφέρουμε έως το τέρμα της οδού Κούμα, έως το ύψος της Μανδηλαρά για τις οδούς Ασκληπιού και Ρούσβελτ και γενικά στο τετράγωνο που οριοθετείται από τις οδούς Βενιζέλου, Παπαναστασίου, Παναγούλη και Μανδηλαρά) με Χριστουγεννιάτικη μουσική τις ώρες λειτουργίας της αγοράς.
* Κάποιες μέρες, κοντινές προς τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά (τις παραμονές για παράδειγμα) να υπάρχει, σε 5-6 σημεία της πόλης, ένας συνδυασμός μουσικών σχημάτων (dj, σαξόφωνο, σχήμα με πλήκτρα και φωνή, σχήμα με κιθάρα και φωνή, κ.ά.).
* Να καλυφθεί η περιοχή που αναφέρουμε παραπάνω και με τον φωτισμό/στολισμό της πόλης».
Ο κ. Παπαδόπουλος ζήτησε τη συνεργασία του Δήμου Λαρισαίων προκειμένου να ενισχυθούν οι μικρές επιχειρήσεις της Λάρισας που αγωνιούν για την επιβίωσή τους.

Της Λένας Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass