ΠΑΥΛΟΣ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ ΣΤΗΝ «Ε»:

Στο σχέδιό μου η αποσυγκέντρωση της εξουσίας

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 5ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ -ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΠΕΡΙΟΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Δημοσίευση: 24 Νοε 2021 21:01

«Διεκδικώ την ψήφο των συμπολιτών μου για να επιστρέψουμε ξανά την εξουσία στους πολλούς,

εκεί που μπορεί να κάνει πραγματικά τη διαφορά» δηλώνει ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Γερουλάνος με δήλωσή του στην «Ε» αναδεικνύοντας την ανάγκη μιας ριζοσπαστικής μεταρρύθμισης για την παραγωγή πλούτου στη χώρα.
Ο κ. Γερουλάνος, ο οποίος θα βρίσκεται σήμερα στη Λάρισα για να συναντηθεί με τοπικά στελέχη του Κινήματος και υποστηρικτές της υποψηφιότητάς του, καταθέτει το δικό του σχέδιο, στο επίκεντρο του οποίου, όπως αναφέρει στη δήλωσή του, βρίσκεται η αποσυγκέντρωση της εξουσίας και η διανομή της σε θεσμούς όπως είναι οι δήμοι, οι περιφέρειες, οι συνεταιρισμοί, αναλαμβάνοντας την πολιτική δέσμευση για την προώθηση του σχεδίου.
Αναλυτικά στη δήλωσή του ο κ. Γερουλάνος αναφέρει: «Η εμπειρία μας από τη Θεσσαλία και από όλη τη χώρα, μας δείχνει ότι οι περιφέρειες της Ελλάδας έχουν τη δύναμη να αξιοποιήσουν τις άφθονες αλλά ανεκμετάλλευτες πλουτοπαραγωγικές πηγές. Όμως δεν μπορούν να λειτουργήσουν σωστά επειδή οι θεσμοί τους βρίσκονται υπό ομηρία, λόγω της γραφειοκρατίας και της υπερσυγκέντρωσης των εξουσιών στα υπουργικά γραφεία.
Το σχέδιο με το οποίο διεκδικώ την ψήφο των προοδευτικών πολιτών στις 5 Δεκεμβρίου έχει στον κορμό του το «σπάσιμο» αυτού του στρεβλού μοντέλου. Τι λέμε; Ότι για να μπορέσουμε ξανά οι Έλληνες να σταθούμε στα πόδια μας, και να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε με τις δικές μας δυνάμεις, πρέπει να αποσυγκεντρώσουμε την εξουσία και να τη μοιράσουμε σε θεσμούς όπως είναι οι δήμοι, οι περιφέρειες, οι συνεταιρισμοί, που θα συνεργαστούν μεταξύ τους με διαφάνεια.
Αν δεν δώσουμε τη δύναμη σε τοπικούς θεσμούς να κατανείμουν τον πλούτο σε όσο μεγαλύτερη λαϊκή βάση γίνεται, δεν θα μπορέσουμε να διευρύνουμε την παραγωγική βάση της χώρας μας. Οι προσπάθειες, για παράδειγμα των Συνεταιρισμών, να οργανώσουν παραγωγούς και να επεκτείνουν τις συνεργασίες τους σε όλο το φάσμα της παραγωγικής διαδικασίας είναι κομβικές για την ανάπτυξη της κάθε περιοχής και πρέπει το κράτος να τις ενισχύσει και να τις προωθήσει. Όσα χρήματα κι αν έρθουν από την Ευρώπη, εάν δεν δημιουργήσουμε πραγματικές συνθήκες παραγωγής πλούτου, αυτά θα ξαναφύγουν στο εξωτερικό χωρίς να έχουν αφήσει κανένα αποτύπωμα τοπικά. Ούτε μπορούμε πάντα να εξαρτόμαστε από ξένα επιδόματα. Για να γίνουμε ανεξάρτητοι επείγει να θέσουμε τις βάσεις, πρέπει οι πόροι να μπορούν να διανέμονται σε συλλογικούς φορείς που τους επιστρέφουν στην τοπική κοινωνία και αναδεικνύουν οργανωμένα τα μοναδικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής. Μια τέτοια ριζοσπαστική μεταρρύθμιση θέλει θάρρος και σχέδιο. Το δικό μας σχέδιο το επεξεργαζόμαστε χρόνια με φορείς της κοινωνίας. Είναι μελετημένο και σε αυτό δεσμεύομαι πολιτικά. Διεκδικώ λοιπόν την ψήφο των συμπολιτών μου για να επιστρέψουμε ξανά την εξουσία στους πολλούς. Εκεί που μπορεί να κάνει πραγματικά την διαφορά».

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Στο μεταξύ, στη Θεσσαλία περιοδεύει σήμερα και αύριο ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Γερουλάνος. Πιο συγκεκριμένα, σήμερα θα βρίσκεται στη Λάρισα όπου στις 11:00 θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη. Στη συνέχεια θα περιοδεύσει στην πόλη και θα έχει συνάντηση με τοπικά στελέχη και υποστηρικτές της υποψηφιότητάς του, στο καφέ «Μικέλ» της οδού Πανός, στις 14:00. Το απόγευμα θα βρίσκεται στην Καρδίτσα, όπου στις 19:00 θα πραγματοποιήσει την κεντρική του προεκλογική ομιλία, στον χώρο Παυσίλυπο. Αύριο Πέμπτη, θα επισκεφτεί την κτηνοτροφική μονάδα του Γιώργου Βαϊόπουλου στο Μουζάκι και κατόπιν θα αναχωρήσει για τα Τρίκαλα όπου θα έχει το μεσημέρι συνάντηση με τοπικά στελέχη στο Αχίλλειον, στις 13:00.
ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass