Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εθνικό προσκλητήριο για ισχυρή αντιπολίτευση

ΑΠΗΥΘΥΝΕ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΕΝΟΨΕΙ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 5ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ -ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Δημοσίευση: 24 Νοε 2021 21:02

Εθνικό προσκλητήριο συμμετοχής στις εσωκομματικές εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου

προκειμένου οι Έλληνες και οι Ελληνίδες να επιλέξουν ισχυρή, μεταρρυθμιστική και υπεύθυνη αντιπολίτευση για τη χώρα, απηύθυνε χθες από τη Λάρισα ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος.
«Στις 5 Δεκεμβρίου καλώ προσωπικά 11 εκατομμύρια Ελληνίδων και Ελλήνων να επιλέξουν ισχυρή, μεταρρυθμιστική, υπεύθυνη αντιπολίτευση για τη χώρα. Τους καλώ να μετατρέψουν την ημέρα αυτή σε γιορτή της δημοκρατίας που η μαζική συμμετοχή των πολιτών θα υποσχεθεί την επιθυμούμενη αύξηση των ποσοστών της παράταξης και οπωσδήποτε παραμερισμό των κομματικών μηχανισμών» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας σε ενθουσιώδη συγκέντρωση μελών και φίλων του Κινήματος Αλλαγής, που είχε όλα τα χαρακτηριστικά των συγκεντρώσεων του ΠΑΣΟΚ από το παρελθόν: από τον «Πράσινο ήλιο» και το «Κάρμινα Μπουράνα» του Καρλ Ορφ, μέχρι την αφίσα και το βιβλιαράκι με την πολιτική διακήρυξη όπου κυριαρχούσε το ιστορικό σύμβολο του ΠΑΣΟΚ, δείγμα της ειλημμένης απόφασης του υποψήφιου προέδρου να επαναφέρει το όνομα και τα σύμβολα του Κινήματος.
Τόσο στην ομιλία του στο ξενοδοχείο «Διβάνη» όσο και νωρίτερα σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, παρουσία του εκπροσώπου του Σπύρου Καρανικόλα, ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για προσκλητήριο που απευθύνεται σε όλους τους πολιτικούς χώρους, διευκρινίζοντας πάντως για ακόμα μια φορά ότι στον κανόνα υπάρχουν εξαιρέσεις και αυτές αφορούν όσα κεντρικά στελέχη εγκατέλειψαν το Κίνημα και έγιναν υπουργός ή βουλευτής στη Νέα Δημοκρατία ή στον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσθεσε όμως ότι δεν ισχύει το ίδιο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, χώρος από τον οποίο το Κίνημα και ο ίδιος καλούν να επιστρέψουν όσους έφυγαν στο παρελθόν.
Αναφερόμενος στη δική του στάση έναντι της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ εάν εκλεγεί πρόεδρος δήλωσε ότι θα ασκήσει αντιπολίτευση, αλλάζοντας την ατζέντα της αντιπολίτευσης στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθούν θέματα κοινωνικής πολιτικής, η ασφάλεια του πολίτη και η μετανάστευση, ενώ ιδιαίτερα απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές σημείωσε ότι ο αγώνας θα δοθεί και «για τα πρωτεία στην αντιπολίτευση», θέτοντας ως στόχο για το ΠΑΣΟΚ τον υπερδιπλασιασμό των δυνάμεών του.
Ερωτηθείς από την «Ε» τι συνιστά στο νικητή της αναμέτρησης αλλά και στους 5 συνυποψηφίους του, ο κ. Λοβέρδος εμφανίστηκε εγγυητής της ενότητας καλώντας τους συνυποψηφίους του να αποκαλύψουν τη δική τους στάση και τα δικά τους κριτήρια για την αναμέτρηση. «Εάν είμαι η επιλογή των πολιτών στην ηγεσία του κόμματος, στους τρεις αντιπροέδρους θα φωτογραφίζεται η ενότητα της παράταξης. Αν δεν είμαι η επιλογή των πολιτών, θα είμαι εκεί, θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στην ενότητα των δυνάμεων της παράταξης» επισήμανε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει πάντως ότι η υποψηφιότητά του είναι «υποψηφιότητα νίκης» καθώς δεν είναι υποψήφιος με σκοπό να καταγράψει εσωκομματικές δυνάμεις και ποσοστά».
Παράλληλα, επανέλαβε τη γνωστή δήλωσή του ότι ο νέος πρόεδρος του Κινήματος πρέπει να είναι και βουλευτής καθώς όπως διευκρίνισε «Δεν είναι δυνατόν ένα κόμμα σαν το δικό μας να δίνει τις μάχες του χωρίς τον αρχηγό παρόντα στη Βουλή, να δίνει τις μάχες με αντιπροσώπους», για να αναρωτηθεί εάν το κόμμα πρέπει να οδηγηθεί με διαρχία στις επόμενες βουλευτικές εκλογές που θα γίνουν σε ενάμιση περίπου χρόνο.
Τον υποψήφιο για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής προλόγισε η μαθηματικός, στέλεχος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Χαρά Νίκου, ενώ στην εκδήλωσε απηύθυνε χαιρετισμό ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΙΝΑΛ κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος εξηγώντας την απόφασή του να στηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Λοβέρδου. Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων η βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, οι πρώην βουλευτές Έκτορας Νασιώκας και Γιάννης Καραμπάτσας, ο πρόεδρος ΣΘΕΒ Αχιλλέας Νταβέλης, ο πρώην νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο καθηγητής Νίκος Τσιλιμίγκας, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία Αξιών» Παναγιώτης Γούλας, η πρώην υποψήφια βουλευτής Μ. Γαλλιού, κομματικά στελέχη και φίλοι του Κινήματος Αλλαγής.

Η ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Το πρόγραμμα του υποψήφιου για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής στη Λάρισα ξεκίνησε χθες το μεσημέρι με συνάντηση με τον πρόεδρο ΣΘΕΒ Αχιλλέα Νταβέλη και στη Μητρόπολη Λάρισας με τον μητροπολίτη κ. Ιερώνυμο, για να ακολουθήσει επίσκεψη στο Δημαρχείο όπου τον υποδέχθηκε στο γραφείο του ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα ο δήμαρχος Λαρισαίων συζήτησε με τον κ Λοβέρδο για τα θεσμικά ζητήματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ τον ενημέρωσε για θέματα που αφορούν στην πορεία του Δήμου Λαρισαίων. Στο τέλος της συνάντησης ο δήμαρχος δώρισε στον κ. Λοβέρδο εκδόσεις για την πόλη της Λάρισας και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εσωκομματικές εκλογές.
Αργά το μεσημέρι ο κ. Λοβέρδος συνάντησε στο Επιμελητήριο στελέχη του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής.
ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ