Ο Στ. Αραχωβίτης σε Αγιά και Δαμάσι

ΧΘΕΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 25 Νοε 2021 16:20

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που περιόδευσε χθες στον νομό Λάρισας, με επικεφαλής τον πρώην υπουργό και νυν τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σταύρο Αραχωβίτη, πραγματοποίησε σύσκεψη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς με τον δήμαρχο Αντώνη Γκουντάρα και

εκπροσώπους της περιοχής από τον αγροτικό και τον τουριστικό κλάδο, αλλά και τον κλάδο της εστίασης, ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του προέδρου Αλέξη Τσίπρα.
Συγκεκριμένα, ο Σταύρος Αραχωβίτης, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας Άννα Βαγενά, ο πρώην βουλευτής Νίκος Παπαδόπουλος, ο γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας, Βασίλης Ζωγράφος, ο συντονιστής της Ο.Μ.ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αγιάς, Χρήστος Καββαδίας και ο υπεύθυνος αγροτικού τμήματος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας, Γιάννης Ζαχαράκης, είχαν συζήτησαν με τον δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα, τους αντιδημάρχους Νίκο Ντάγκα και Βασίλη Σμυρλή, τον πρώην αντιδήμαρχο Ευάγγελο Κρανιώτη και εκπροσώπους των κλάδων, που πλήττονται σοβαρά από τα μέτρα για την πανδημία. Παρόντες στη σύσκεψη ήταν επίσης ο Γιώργος Ζέικος, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγιάς «Κίσσαβος», Θάνος Σοφλιός και Γιάννης Λαδάς.
Κατά τη συζήτηση, αναπτύχθηκαν αναλυτικά όλα τα σοβαρά θέματα που απασχολούν τους αγρότες της περιοχής, με βασικότερο το θέμα του αποκλεισμού από τη συνδεδεμένη ενίσχυση προϊόντων, που αποτελούν το κύριο μέρος της τοπικής παραγωγής, όπως και κρίσιμα θέματα που αφορούν τον τουρισμό και την εστίαση. Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους ότι όλα τα ζητήματα για τα οποία έλαβαν ενημέρωση θα μεταφερθούν στον πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να μεθοδευτεί κάθε δυνατή κοινοβουλευτική παρέμβαση για τη διεκδίκηση της ικανοποίησης των σχετικών αιτημάτων.
*Στη συνέχεια το κλιμάκιο με επικεφαλής τον Σταύρο Αραχωβίτη, τον συντονιστή της ΟΜ Τυρνάβου Νίκο Γεωργάκη και μέλη του κόμματος
επισκέφθηκε το Δαμάσι. Συναντήθηκε με κατοίκους παραγωγούς του χωριού και με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Δαμασίου Γιάννη Γκανά. Οι παραγωγοί επισήμαναν την καθυστέρηση που υπάρχει στα θέματα αποζημιώσεων και ιδιαίτερα από τους επαναλαμβανόμενους και καταστρεπτικούς παγετούς της περασμένης άνοιξης.
Αναφέρθηκαν τα προβλήματα της αμπελοκαλλιέργειας με έμφαση στο θέμα των κατανομών οινοποιήσιμων ποικιλιών από το εθνικό απόθεμα με τους αγρότες να θεωρούν πως αδικούνται σε σχέση με τις μεγάλες οινοποιητικές μονάδες. Ενώ συζητήθηκαν θέματα της δύσκολης καθημερινότητας των κατοίκων μετά τον σεισμό του Μαρτίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass