Αποκλείστηκαν από τη Μαθητεία... ελλείψει καθηγητών!

ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ 7ου ΕΠΑΛ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 26 Νοε 2021 20:30

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, πραγματοποίησαν χθες οι μαθητές του 7ου ΕΠΑΛ Λάρισας, αντιδρώντας στην απόφαση που αφήνει το σχολείο τους εκτός μαθητείας εξαιτίας της έλλειψης καθηγητών.

Οι μαθητές ζητούν να λυθούν άμεσα τα προβλήματα που εμποδίζουν τη διεξαγωγή του Μεταλυκειακού Έτους της μαθητείας σε όλα τα σχολεία της Λάρισας, να προσληφθούν καθηγητές και να δοθεί παράταση για την έναρξη των συμβάσεων σε όλους όσους έχει πάει πίσω το πρόγραμμά τους λόγω της μη έγκρισης των σχολείων τους. Οι μαθητευόμενοι είχαν στο πλευρό τους όλο το σχολείο που συμμετείχε στην κινητοποίηση και αρχικά συναντήθηκαν με τη διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Β. Ζιάκα, όπου παρέδωσαν και το ψήφισμα με τα αιτήματά τους και στη συνέχεια επέδωσαν το ψήφισμα και στον υπεύθυνο μαθητείας των ΕΠΑΛ, κ. Τσιαφούλη, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας. Εν τω μεταξύ, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι μαθητευόμενοι αναφέρουν, μεταξύ άλλων: «Μετά από μήνες τρεξίματος για την εξασφάλιση μιας θέσης, μετά από πολλά άκυρα από εργοδότες και μετά από πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες, ερχόμαστε στο σήμερα, όπου οι μαθητευόμενοι του 7ου ΕΠΑΛ, αλλά και πολλών άλλων σχολείων, μένουμε στο έλεος βλέποντας τα όνειρά μας να γκρεμίζονται απ’ τη μια στιγμή στην άλλη. Και αυτό γιατί; Γιατί βρίσκουμε μπροστά μας το χρόνιο πρόβλημα των ελλείψεων σε καθηγητές! Ένα πρόβλημα για το οποίο διαμαρτύρονται κάθε χρονιά οι μαθητές. Κάθε χρόνο ωστόσο υπάρχει η ίδια αντιμετώπιση, ειρωνεία ότι δεν μας ενδιαφέρει πραγματικά το θέμα των ελλείψεων και μας υποκινούν κόμματα και καθηγητές και η γελοία δικαιολογία της έλλειψης χρημάτων. Να λοιπόν, που δεν φωνάζαμε άδικα τόσα χρόνια και το πρόβλημα της έλλειψης μάς στερεί το δικαίωμα να αναβαθμίσουμε τα πτυχία μας και να προχωρήσουμε στη ζωή μας κάνοντας επάγγελμα αυτό που διδαχτήκαμε τόσα χρόνια στο ΕΠΑΛ. Τα ΕΠΑΛ, τα οποία είναι σχολεία τα οποία μπορούν πραγματικά να προσφέρουν δεξιότητες σε μαθητές (αυτό θέλετε εξάλλου, «δεν είναι όλοι για το πανεπιστήμιο») έχουν καταντήσει να υποβαθμίζονται ολοένα και περισσότερο και το πρόγραμμα της μαθητείας, που είναι ένα πρόγραμμα που δίνει ευκαιρίες στους μαθητές να σταθούν στα πόδια τους, είναι εδώ και χρόνια ανοργάνωτο και δεν λαμβάνει την προσοχή και τη σοβαρότητα που θα έπρεπε από το Υπουργείο και τους φορείς της εκπαίδευσης. Δεν θα επιτρέψουμε η ανευθυνότητά σας να μας χαλάσει τα όνειρα. Παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας και διεκδικούμε το δικαίωμά μας στην πρακτική άσκηση και εργασία».
Ν. ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass