Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Το παραμύθι που σέρβιρε ο Αλ. Τσίπρας έχει δράκο...»

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 27 Νοε 2021 15:15

«Νέες ψευδαισθήσεις και χρεοκοπημένα συνθήματα «σέρβιρε» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα που έταζε ενίσχυση στους αγρότες, στη Βουλή απέρριπτε τροπολογίες του ΚΚΕ για την ανακούφισή τους», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση των Τομεακών Επιτροπών Λάρισας του ΚΚΕ για την επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα, στην οποία επισημαίνουν μεταξύ άλλων: «Μια «σούπα» ξαναζεσταμένων αυταπατών σε έναν λαό που δοκιμάζεται από την πολιτική όλων των κυβερνήσεων, «σέρβιρε». Το παραμύθι της προοδευτικής διακυβέρνησης και των «δημοκρατικών μετώπων» έχει δράκο... και ο δράκος αυτός λέγεται υποταγή στα θέλω των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, στο βωμό των οποίων θυσιάζονται οι λαϊκές ανάγκες. Έχει αποδείξει άλλωστε και ως κυβέρνηση πριν και ως αντιπολίτευση τα τελευταία χρόνια ότι υπηρετεί την ίδια στρατηγική με αυτή της ΝΔ. Για του λόγου του αληθές έχουμε και λέμε: Την ίδια ώρα που μας έλεγε για τη στήριξη των αγροτών την ίδια στιγμή στο κοινοβούλιο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε -κάνοντας την πάπια- τις τροπολογίες του ΚΚΕ για την ανακούφιση των αγροτών. Γιατί; Γιατί αυτά τα μέτρα δεν «χωράνε» στην πολιτική υπέρ των μονοπωλίων και της ΕΕ.
Έχουν περάσει πολλά χρόνια από το 2013, όταν ο Αλ. Τσίπρας, ανεβασμένος σε τρακτέρ, πουλούσε «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» στους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους. Σήμερα κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την κυβερνητική του θητεία που μεσολάβησε, κατά την οποία γνώρισαν από πρώτο χέρι την πολιτική του, υλοποιώντας όπως και οι άλλες κυβερνήσεις τις κατευθύνσεις της ΚΑΠ, ψηφίζοντας μια σειρά από μέτρα που τις συνέπειές τους ζουν στο πετσί τους οι σημερινοί αγρότες και κτηνοτρόφοι.
Ποιος δεν θυμάται άραγε την κατάργηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο των αγροτών, που ανέβασε στα ύψη το κόστος παραγωγής, την ώρα που η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνέχιζε να μπουκώνει το κεφάλαιο με απαλλαγές δισεκατομμυρίων; Οι αγρότες έχουν και σήμερα να λένε για τη σύνταξη - πείνας των 94 ευρώ, συν το ανταποδοτικό ποσό από τις εισφορές δεκάδων χρόνων, που καταδικάζει την πλειοψηφία όσων βγαίνουν στη σύνταξη να ζήσουν με περίπου 340 ευρώ τον μήνα. Δίπλα σ’ αυτά, παρέμειναν και οξύνθηκαν οι ανεπάρκειες και οι καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις, «πάγωσε» η εκτροπή του Αχελώου, που θα μπορούσε να δώσει μια ανάσα στους παραγωγούς, συνεχίστηκε η ποινικοποίηση των αγροτικών αγώνων. Έτσι και σήμερα, οι προτάσεις του, όπως και αυτές της Κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων που στηρίζουν την ΕΕ και την ΚΑΠ δουλεύουν ψιλό γαζί τους μικρότερους παραγωγούς, ότι υπάρχει διέξοδος και σωτηρία στο πλαίσιο της σημερινής αδιέξοδης πολιτικής, που δοκιμάστηκε και αποδείχθηκε καταστροφική για τους αυτοαπασχολούμενους αγροτοκτηνοτρόφους. Η πείρα που υπάρχει πρέπει να αξιοποιηθεί σωστά, λύση διέξοδος για τον λαό δεν είναι οι «προοδευτικές κυβερνήσεις» που έχουν χρεοκοπήσει παντού. Η διέξοδος δεν βρίσκεται στην αναμονή λύσεων «απ’ τα πάνω» ή σε κάποια κυβερνητική εναλλαγή, αλλά στην οργάνωση της εργατικής - λαϊκής πάλης και τη συμπόρευση με το ΚΚΕ, για να βάλει ο ίδιος ο λαός τη σφραγίδα του στις εξελίξεις, να ακυρώσει αντεργατικούς νόμους και σχεδιασμούς, να ανοίξει τον δρόμο για την προοπτική που υπηρετεί πραγματικά όλες τις σύγχρονες ανάγκες του».