Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 02 Δεκ 2021 15:03

Στις κάλπες οι δημοτικοί υπάλληλοι ν. Λάρισας
Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων ν.

Λάρισας, θα πραγματοποιηθούν από 6 ως 9 Δεκεμβρίου, σε τρεις πόλεις του νομού και συγκεκριμένα:
Δευτέρα 6-12-2021: Ελασσόνα 9.00 π.μ. έως 4.00 μ.μ. (στο ΚΑΠΗ στην πλατεία).
Τρίτη 7-12-2021: Φάρσαλα 9.00 π.μ. έως 4.00 μ.μ. (στο Δημαρχείο).
Τετάρτη 8-12-2021: Λάρισα 9.00 π.μ. έως 5.00 μ.μ. (Εργατικό Κέντρο).
Πέμπτη 9-12-2021: Λάρισα 9.00 π.μ. έως 5.00 μ.μ. (Εργατικό Κέντρο).


Πρόσληψη επικουρικής γιατρού στο ΓΝΛ
Από την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας ανακοινώθηκε ότι ο διοικητής κ. Φώτης Σερέτης, για την κάλυψη των αναγκών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, υπέγραψε χθες την πρόσληψη μίας επικουρικού γιατρού, ειδικότητας Γενικής Ιατρικής, διάρκειας δώδεκα μηνών. Η ανάληψη υπηρεσίας της ως άνω ιατρού, θα είναι άμεση.


Κλειστό λόγω μετεγκατάστασης το ΚΕΠ Συκουρίου
Ο Δήμος Τεμπών ενημερώνει τους δημότες ότι το ΚΕΠ Συκουρίου θα παραμείνει κλειστό λόγω μετεγκατάστασης μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση σχετικά με την επανέναρξη λειτουργίας του στις νέες εγκαταστάσεις. Οι δημότες μπορούν να απευθύνονται για την εξυπηρέτησή τους στο δημοτικό κατάστημα του Δήμου στο Συκούριο.

 

Αιμοδοσία στους Γόννους
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνεται από τον Μορφωτικό Σύλλογο -Λαογραφικό Μουσείο Γόννων σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και του Κέντρου Υγείας Γόννων. Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Γόννων από τις 9.00 έως τις 13.00 την ερχόμενη Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφάλειας λόγω κορονοϊού και με χρήση μάσκας προσώπου. Για επικοινωνία αναφορικά με την αιμοδοσία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στον τηλεφωνικό αριθμό 6944-157.641.

 

 Ενίσχυση 200.000 ευρώ στον Δήμο Φαρσάλων
ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΑΠΟ ΘΕΟΜΗΝΙΕΣ

Με το ποσό των 200.000 ευρώ θα χρηματοδοτηθεί ο Δήμος Φαρσάλων για την πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που έχουν προκληθεί από θεομηνίες. Τη σχετική χρηματοδότηση υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας συνολικού προϋπολογισμού 1.560.000 ευρώ, για 6 δήμους, δύο εξ αυτών στον ν. Μαγνησίας (Δ. Νοτίου Πηλίου, Δ. Ρήγα Φεραίου), ένας στον ν. Λάρισας (Δ. Φαρσάλων), ένας στον νομό Εύβοιας (Δ. Καρύστου) και δύο στον νομό Κεφαλληνίας (Δ. Σάμης, Δ. Ληξουρίου). Η χρηματοδότηση των δήμων θα γίνει απολογιστικά σύμφωνα με την πρόοδο των έργων και με παραστατικά των δαπανών που θα υποβάλλονται στο ΥΠ.ΕΣ., όπως ορίζεται σε σχετική εγκύκλιο.

 

Συνελήφθη (ξανά) 17χρονος για κλοπές

Για πολλοστή φορά συνελήφθη χθες από αστυνομικούς του Τμήματος Τυρνάβου ένας 17χρονος Ρομά κάτοικος του οικισμού της περιοχής έχοντας διαρρήξει αυτήν τη φορά τον ναό του Αγ. Γεδεών αλλά και τρία καταστήματα. Αναλυτικότερα, όπως σημειώνεται από την ΕΛ.ΑΣ. «από το Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου εξιχνιάστηκαν 5 περιπτώσεις κλοπής, τετελεσμένες και σε απόπειρα και συνελήφθη, χθες το πρωί στον Τύρναβο, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, ένας ημεδαπός. Ειδικότερα, όπως προέκυψε, ο δράστης διέπραξε τις εξής περιπτώσεις κλοπής στην πόλη του Τυρνάβου: Το μεσημέρι της 19-11-2021, εισήλθε σε Ιερό Ναό της πόλης και αφαίρεσε από τσάντα ημεδαπής το χρηματικό ποσό των 75 ευρώ και προσωπικά έγγραφα και, από τις 29-11-2021 έως τις 30-11-2021 το πρωί, διέρρηξε 3 καταστήματα, αφαιρώντας από τα 2 το συνολικό χρηματικό ποσό των 60 ευρώ, ενώ από το τρίτο δεν αφαίρεσε χρηματικό ποσό ή αντικείμενα. Επιπλέον, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα διάρρηξης των καταστημάτων, αφαίρεσε ποδήλατο από αυλή οικίας, ιδιοκτησίας ημεδαπής. Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα διαρρηκτικό εργαλείο (σκύλα), μια μπαταρία αυτοκινήτου και το αφαιρεθέν ποδήλατο, το οποίο αποδόθηκε στη νόμιμη δικαιούχο του. Σημειώνεται ότι ο συλληφθείς έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις Αρχές για παρόμοιες περιπτώσεις κλοπής, ενώ ερευνάται τυχόν εμπλοκή του σε άλλα αδικήματα» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

«Το AIDS στοιχίζει εκατομμύρια ζωές παγκοσμίως»

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ «ΟΡΜΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ»

Η δημοτική παράταξη «Ορμή Ανανέωσης», με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS (1η Δεκεμβρίου), εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Τις τελευταίες δεκαετίες, ο ιός HIV έχει στοιχίσει εκατομμύρια ζωές παγκοσμίως. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 37,7 εκατομμύρια άνθρωποι, παγκοσμίως, ζούσαν με HIV το 2020, ενώ 680.000 πέθαναν από ασθένειες που σχετίζονται με το AIDS την ίδια χρονιά. Από την έναρξη της επιδημίας, υπολογίζεται ότι 79,3 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον ιό HIV και 36,3 εκατομμύρια έχουν πεθάνει από ασθένειες που σχετίζονται με το AIDS.
Παρά τη γνωστοποίηση του τεράστιου αριθμού των κρουσμάτων από τον φονικό ιό HIV και παρά την πρόοδο που σημειώθηκε τα τελευταία χρόνια τόσο στον τομέα της πρόληψης όσο και της θεραπείας, δυστυχώς συνεχίζεται η μετάδοση του ιού, με αυξημένα ποσοστά σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες, μειουμένων όμως ευτυχώς των θανάτων. Ένα από τα θετικά στοιχεία, είναι πως οι νέες μολύνσεις HIV έχουν μειωθεί κατά 52% από την κορύφωση το 1997, ενώ οι θάνατοι που σχετίζονται με το AIDS έχουν μειωθεί κατά 64% από την κορύφωση το 2004 και κατά 47% από το 2010.
Η δημοτική μας παράταξη «Ορμή Ανανέωσης» και ο επικεφαλής της Νίκος Γαμβρούλας, καλούν τους πολίτες να ενημερωθούν αναλυτικά για τον ιό HIV, για τους τρόπους μετάδοσής του, για τους τρόπους προφύλαξης, για τη σημαντικότητα της εξέτασης και τονίζουν την ανάγκη στήριξης των φορέων κατά του ιού και της προσπάθειας εξάλειψής του».

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass