Το διακύβευμα των αυριανών εκλογών στον ΔΣΛ

ΤΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ «Ε» ΟΙ ΔΥΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ, ΤΡ.ΤΣΑΤΣΑΡΟΣ ΚΑΙ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΜΠΑΣΔΕΚΗ

Δημοσίευση: 04 Δεκ 2021 15:00

Στις κάλπες προσέρχονται αύριο Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, οι Λαρισαίοι δικηγόροι προκειμένου να αναδείξουν τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας για την επόμενη τετραετία.


Στις αυριανές, επαναληπτικές εκλογές την ψήφο των 752 Λαρισαίων δικηγόρων θα διεκδικήσουν οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι, Τρύφων Τσάτσαρος και Νικολέττα Μπασδέκη, που προκρίθηκαν στον δεύτερο γύρο.
Υπενθυμίζεται πως στις εκλογές της περασμένης Κυριακής επί 637 εγκύρων ψηφοδελτίων ο κ. Τσάτσαρος αναδείχθηκε πρώτος λαμβάνοντας 228 ψήφους (35.79%), η κ. Μπασκέκη αναδείχθηκε δεύτερη λαμβάνοντας 212 ψήφους (33.28%), ενώ εκτός έμεινε ο κ. Χρ. Μπραζιώτης οποίος αναδείχθηκε τρίτος λαμβάνοντας 197 ψήφους (30.93%).
Σε επίπεδο εδρών ωστόσο οι κάλπες ανέδειξαν νικήτρια την κ. Μπασδέκη, οι σύμβουλοι της οποίας κατέλαβαν 9 έδρες (8 συν 1) στο Δ.Σ. επιτυγχάνοντας την απόλυτη πλειοψηφία, 2 έδρες (2 συν 1) κατέλαβαν οι σύμβουλοι του κ. Τσάτσαρου, ενώ 3 έδρες εξέλεξαν οι σύμβουλοι της παράταξης Χρ. Μπραζιώτη, ο οποίος δεν εκλέγεται στο Δ.Σ. Η ακριβής σύνθεση του νεοκλεγέντος Δ.Σ. θα οριστικοποιηθεί μετά από τις αυριανές εκλογές, καθώς ο νικητής θα καταλάβει τη θέση του προέδρου και ο ηττημένος τη θέση του μέλους του ΔΣ.
Οι αυριανές εκλογές θα διεξαχθούν στον 1ο όροφο του Δικηγορικού Μεγάρου Λάρισας, από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, με τα ίδια μέτρα πρόληψης της πανδημίας του κορονοϊού. Οι δύο υποψήφιοι κλήθηκαν από την «Ε» να σχολιάσουν το διακύβευμα των αυριανών εκλογών όπως και τον λόγο για τον οποίο οι δικηγόροι θα πρέπει να τους υπερψηφίσουν. Ο κ. Τσάτσαρος υπογράμμισε πως «το πρόσταγμα των συναδέλφων είναι μόνον ένα: Ομόνοια, συνεργασία, αποφασιστικότητα, μεθοδικότητα και άμεσες λύσεις στα πολλά και ποικίλα κοινά προβλήματά μας. Αρκετά πια με την αδράνεια και την εσωστρέφεια. Είναι η ώρα της ανανέωσης και της επανεκκίνησης στον Σύλλογο».
«Στην αυριανή εκλογική αναμέτρηση» σημειώνει η κ. Μπασδέκη «σας καλώ να επιλέξετε τη συνέχιση μιας πορείας που ξεκίνησε πριν τέσσερα χρόνια ως απάντηση στη γενικόλογη αβεβαιότητα μιας υποκειμενοκεντρικής και αυτοαναφερόμενης «επανεκκίνησης», σαφή στοιχεία της οποίας δεν έχουν μέχρι και σήμερα παρουσιαστεί».
Αναλυτικά στη δήλωσή τους οι δύο υποψήφιοι, τονίζουν τα εξής:

 
ΤΡ. ΤΣΑΤΣΑΡΟΣ
«Θα υπάρξω απόλυτα συνεπής στις δεσμεύσεις μου»
«Κατ’ αρχάς οφείλω να υπενθυμίσω πως ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, απολύτως συνειδητά προβλέφθηκε στον Κώδικα περί Δικηγόρων να εκλέγεται απευθείας, με ξεχωριστή κάλπη και όχι μεταξύ των εκλεγέντων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου κατά τη διαδικασία συγκρότησής του σε σώμα. Η αποσύνδεση αυτή έρχεται να δώσει σαφείς απαντήσεις σχετικά με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που πρέπει να φέρει κάποιος υποψήφιος για το αξίωμα. Το δίλημμα λοιπόν που μπαίνει σ’ αυτήν τη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση δεν αφορά συσχετισμούς, μηχανισμούς και «ομάδες» όπως κάποιοι αυταπατώνται. Αφορά στην ανάγκη ο νέος Πρόεδρος να εκφράσει το σύνολο του δικηγορικού κόσμου, να συνθέσει, να διαφυλάττει το κύρος του αξιώματος με τον δημόσιο βίο του και προπαντός να παράγει μέσα από συνέργειες εκείνο το έργο που θα ανταποκριθεί στις ανάγκες των καιρών.
Μακριά και πέρα από εσωστρέφειες, αποκλεισμούς και καθεστωτικές αντιλήψεις, ως νέος Πρόεδρος δεσμεύομαι να δώσω άμεσες απαντήσεις σε όλα εκείνα που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα του συνάδελφου δικηγόρου.
Να κάνω πράξη όλα όσα έχω παρουσιάσει ως δεσμεύσεις μέσα από το πρόγραμμά μας και να δώσω «οξυγόνο ανάπτυξης» ειδικά στους νέους δικηγόρους που ασφυκτιούν. Όχι κάποτε. Άμεσα. Οι προτάσεις – δεσμεύσεις μας εξάλλου, έχουν κοινωνηθεί στο σύνολο των συναδέλφων και είναι γνωστές.
Οφείλουμε παράλληλα να δώσουμε στον Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας την καθολική διάσταση που του αρμόζει, αλλά και να τον επαναφέρουμε σε πρωταγωνιστικό ρόλο σε επίπεδο κεντρικών οργάνων.
Το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι ξεκάθαρο: Ή λιμνάζουμε σε όλα εκείνα που αποδείχθηκαν κατώτερα των περιστάσεων, ή κάνουμε το άλμα προς τα εμπρός για το καινούριο, με δράση, συνέργεια κι αποτέλεσμα.
Το πρόσταγμα των συναδέλφων είναι μόνον ένα: Ομόνοια, συνεργασία, αποφασιστικότητα, μεθοδικότητα και άμεσες λύσεις στα πολλά και ποικίλα κοινά προβλήματά μας. Αρκετά πια με την αδράνεια και την εσωστρέφεια. Είναι η ώρα της ανανέωσης και της επανεκκίνησης στον Σύλλογο.
Αυτή είναι η εκ μέρους μου θεώρηση των πραγμάτων και η στόχευσή μου, οι συνάδελφοί μου γνωρίζουν ότι θα υπάρξω απόλυτα συνεπής στις δεσμεύσεις μου και για αυτό θεωρώ ότι θα προκρίνουν τη υποψηφιότητά μου ως την πλέον ενδεδειγμένη».
 
ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΜΠΑΣΔΕΚΗ
«Σας καλώ να επιλέξετε τη συνέχιση μιας πορείας»
«Αρχικά να ευχαριστήσω του συναδέλφους μου από τα βάθη της καρδιάς μου για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου και στο πρόσωπο των συμβούλων που στηρίζουν την υποψηφιότητά μου.
Την Κυριακή θα αναδείξουμε τον νέο πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας και η συμμετοχή σας είναι εξίσου σημαντική. Σε πρωτόγνωρα δύσκολες συνθήκες δώσαμε με τους συνεργάτες μου τιτάνιο αγώνα και πετύχαμε μια διοίκηση συνθετική, μαχητική, αποτελεσματική και εξωστρεφή αποδεικνύοντας ότι η συνεργασία και η συλλογική δουλειά δεν απλά έννοιες που χρησιμοποιούνται a la carte, αλλά στάση ζωής.
Η προσωπικότητά μου και η μακρόχρονη άσκηση μάχιμης δικηγορίας, μου επιτρέπουν να λειτουργώ πέρα από κάθε ιδιοτέλεια και να μάχομαι για τον καθένα σας προσωπικά. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου στάθηκα στο πλευρό του δικηγόρου με δυναμισμό, χωρίς να φοβηθώ τη σύγκρουση με φαινόμενα δικαστικής αυθαιρεσίας.
Θεσμικά εκπροσώπησα τον Σύλλογο στα πανελλήνια συνδικαλιστικά όργανα σεβόμενη απόλυτα τις αποφάσεις του συμβουλίου μας, χωρίς παρεκκλίσεις από τον Κώδικα Δεοντολογίας.
Συνάδελφοι, την κύρια ευθύνη για τον τρόπο λειτουργίας του Συλλόγου την έχει ο Πρόεδρος. Εκείνος είναι που πρέπει να συντονίζει, να συνθέτει, να δημιουργεί με τις πράξεις, το λόγο και τις αποφάσεις του. Στην αυριανή εκλογική αναμέτρηση, σας καλώ να επιλέξετε τη συνέχιση μιας πορείας που ξεκίνησε πριν τέσσερα χρόνια ως απάντηση στη γενικόλογη αβεβαιότητα μιας υποκειμενοκεντρικής και αυτοαναφερόμενης «επανεκκίνησης», σαφή στοιχεία της οποίας δεν έχουν μέχρι και σήμερα παρουσιαστεί.
Με τους εκλεγέντες συμβούλους που στηρίζουν την υποψηφιότητά μου, οι οποίοι έτυχαν ευρύτατης αποδοχής από το εκλογικό σώμα, δεσμευόμαστε για μία δυναμική και ακηδεμόνευτη εκπροσώπηση, με δημοκρατική ευαισθησία, συλλογικότητα, χωρίς αποκλεισμούς και εξαρτήσεις, με γνώμονα το συμφέρον των πολλών.
Σας καλώ όλους να προσέλθετε και αύριο στις κάλπες και με την καθοριστική σας ψήφο να συνεχίσουμε τον αγώνα μας με την ίδια τόλμη και αποφασιστικότητα. Ενωμένοι όλοι σε έναν κοινό σκοπό να απαντήσουμε στις διαρκείς ανάγκες και προκλήσεις των καιρών. Πετύχαμε πολλά μπορούμε και ακόμη περισσότερα. Συνεχίζουμε».
 
«Εκαστος κατά το δοκούν»
«Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΔΙΑΝΟΕΙΤΑΙ ΚΑΝ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΝΟΥΘΕΣΙΑΣ» ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΧΡ. ΜΠΡΑΖΙΩΤΗΣ
«Όσον αφορά τον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών του ΔΣΛ είναι κοινός τόπος ότι οι συνάδελφοι διαθέτουν ισχυρή προσωπικότητα, ευθυκρισία και δεν κατευθύνονται, ούτε ποδηγετούνται» τονίζει ο δικηγόρος Χρ. Μπραζιώτης με αφορμή τις αυριανές εκλογές στον Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας.
Αναλυτικότερα, στη δήλωσή του σημειώνει πως «όταν ένας αγώνας δίνεται με εντιμότητα, αξιοπρέπεια και ειλικρίνεια ανεξαρτήτως αποτελέσματος δεν είναι χαμένος. Όταν δε μέσα από αυτόν σφυρηλατούνται φιλίες, αποκωδικοποιούνται χαρακτήρες και αναδεικνύονται προσωπικότητες είναι βέβαιο ότι είναι πάντα επωφελής. Η πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση κατέγραψε μια πολύ μεγάλη εκτίμηση των συναδέλφων στο πρόσωπό μου, γεγονός αναμφιβόλως τιμητικό. Επίσης η εκλογή τριών νέων συμβούλων και η κατάταξη των υπολοίπων κατέδειξε μια σαφή επικρότηση της ποιότητας του συνδυασμού, ενός συνδυασμού που δημιουργήθηκε με νέα πρόσωπα εξ υπαρχής, γεγονός δεσμευτικό για την συνέχιση της πορείας του.
Ευχαριστώ πολύ τους συναδέλφους που με στήριξαν, με ενθάρρυναν και με ψήφισαν στις πρόσφατες εκλογές. Ευχαριστώ πολύ τα μέλη του συνδυασμού που με εμπιστεύτηκαν, με ενέπνευσαν και αγωνίσθηκαν μαζί μου. Για όλους αυτούς συνεχίζουμε…
Όσον αφορά τον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών του ΔΣΛ είναι κοινός τόπος ότι οι συνάδελφοι διαθέτουν ισχυρή προσωπικότητα, ευθυκρισία και δεν κατευθύνονται, ούτε ποδηγετούνται. Ο Συνδυασμός μας παραμένει αταλάντευτος στις αρχές της αξιοπρέπειας και της εντιμότητας και δεν διανοείται καν να ενταχθεί σε συζητήσεις νουθεσίας για την ψήφο των συναδέλφων. Έκαστος κατά το δοκούν!».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass