Απαγορευτικά κολονάκια σε 12 ακόμα σημεία

ΜΠΑΙΝΕΙ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 04 Δεκ 2021 15:10

Ανεβαίνουν το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου, σε άλλα δώδεκα σημεία του πεζοδρομημένου

τμήματος της Λάρισας, τα κολονάκια του συστήματος ελέγχου πρόσβασης πεζόδρομων στις εισόδους-εξόδους τους.
Η λειτουργία του συστήματος μέχρι σήμερα κρίνεται απολύτως ικανοποιητική διασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία του εκτεταμένου δικτύου των πεζόδρομων της πόλης.
Ειδικότερα, το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου, στις 10 π.μ. θα ενεργοποιηθεί το «έξυπνο» σύστημα ελέγχου των πεζόδρομων σε 12 (από τα 24) σημεία στον νότιο τομέα. Όπως και στον βόρειο τομέα, τα σημεία θα ενεργοποιούνται από τις 10:00 έως τις 02:00 και είναι τα εξής:
- Ν4 Μεγ. Αλεξάνδρου και Κουμουνδούρου.
- Ν5 Μεγ. Αλεξάνδρου και Πατρόκλου.
- Ν6 Μεγ. Αλεξάνδρου και Πατρόκλου.
- Ν8 Μεγ. Αλεξάνδρου και Παπακυριαζή.
- Ν11 Παναγούλη και Πατρόκλου.
- Ν14 Παναγούλη και Κούμα.
- Ν15 Κύπρου και Ασκληπιού.
- Ν17 Μεγ. Αλεξάνδρου και Κούμα.
- Ν18 Παναγούλη και Κούμα.
- Ν19 28ης Οκτωβρίου Κούμα.
- Ν20 28ης Οκτωβρίου και Κούμα.
- Ν21 Λ. Κατσώνη και Κούμα.
Η τμηματική επί του παρόντος εκκίνηση του «έξυπνου» συστήματος ελέγχου εισόδου - εξόδου, σημαίνει ότι ισχύει για όλη την περιοχή και για όλα τα εισερχόμενα οχήματα και ότι θα πρέπει να είναι πιστοποιημένα στο σύστημα.
Σε κάθε άλλη περίπτωση η παρουσία τους θα καταγράφεται ως παράβαση του ΚΟΚ με τις επιφερόμενες ποινές να επιβάλλονται.
* Για την ασφαλή διέλευση σε ένα από σημείο ελεγχόμενης εισόδου/εξόδου ο οδηγός του οχήματος οφείλει να γνωρίζει τα εξής:
- Το όχημα πλησιάζει τις μπάρες με μικρή ταχύτητα ώστε να γίνει η αναγνώριση πινακίδας.
- Σταματάει στην κίτρινη διαγράμμιση.
- Το όχημα περιμένει μέχρι να κατέβουν εντελώς τα κολονάκια.
- Ξεκινάει τη διέλευση.
- Μετά τη διέλευση του οχήματος τα βυθιζόμενα κολονάκια ανεβαίνουν αυτόματα.
Σημειώνεται γι’ άλλη μια φορά ότι πρέπει να περνάει ένα αυτοκίνητο και μόνο κάθε φορά. Σε περίπτωση που επιχειρηθεί διέλευση του επόμενου οχήματος χωρίς αναγνώριση πινακίδας, υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος.    
Πιο αναλυτικές πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν:
στην πλατφόρμα (Portal) στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://platform.cityzenapp.gr/cityzen/larisa
στη διαδικτυακή εφαρμογή Larissa Smart Access (για smart phone, tablet, Η/Υ για IOS και ANDROID),
στο «Γραφείο Βοήθειας» (Help Desk) για τους πολίτες για ενημέρωση και βοήθεια σε σχέση με τη λειτουργία και την εγγραφή στο «έξυπνο» σύστημα.
Περιλαμβάνει: Τηλεφωνική ενημέρωση καθημερινά από 10:00 έως 12:00 στο 2413-500.441. Με αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος στο email «βοήθειας»: bareshelp@larissa.gov.gr
Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα ραντεβού για διά ζώσης βοήθεια επί της χρήσης της πλατφόρμας και της εφαρμογής για όσους πολίτες αντιμετωπίζουν δυσκολία αρχικής εγγραφής και χρήσης με τη νέα «έξυπνη» τεχνολογία.ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Υποβολή αίτησης (μετά των δικαιολογητικών) για λήψη «άδειας ετήσιας διαρκείας». Όσοι ανήκουν σε κατηγορία εγγραφής στη Μόνιμη Λίστα (ΜΛ) μέσα από την Πλατφόρμα (Portal) του ηλεκτρονικού συστήματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://platform.cityzenapp.gr/cityzen/larisa
Υποβολή αίτησης για λήψη «προσωρινής άδειας» (έκτακτης ανάγκης κατηγορίας που δεν προβλέπεται η εγγραφή στη Μόνιμη Λίστα (ΜΛ)
μέσω της Πλατφόρμας Portal) https://platform.cityzenapp.gr/cityzen/larisa
είτε μέσω της Διαδικτυακής Εφαρμογής Larissa Smart Access (για smart phone, tablet, Η/Υ).

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΕΣ
Οι εταιρείες τροφοδοσίας - προμήθειας - διανομής πρέπει να καταχωρηθούν στη Μόνιμη Λίστα (ΜΛ) της Πλατφόρμας και θα λάβουν «Άδεια εισόδου ετήσιας διάρκειας» μετά από αίτηση (συνυποβάλλοντας υποχρεωτικά τα συνημμένα δικαιολογητικά) στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://platform.cityzenapp.gr/cityzen/larisa
Όσοι επαγγελματίες έχουν κάνει ήδη εγγραφή για τον Βόρειο Τομέα ισχύει και για τον Νότιο Τομέα, δεν χρειάζεται νέα εγγραφή.
Η διέλευση για τροφοδοσία εντός της ελεγχόμενης περιοχής γίνεται με οχήματα μέχρι 4 τόνων (4 t) αποκλειστικά στο επιτρεπόμενο ωράριο τροφοδοσίας (χωρίς να καταργείται η νομοθεσία που ισχύει για το ωράριο κοινής ησυχίας, καθώς και το ωράριο εργασίας και δεν καταργεί κάθε επιπλέον αδειοδότηση που χορηγεί άλλη αρχή).
Δευτέρα - Κυριακή από τις 06:00 έως τις 10:00.
Δευτέρα - Παρασκευή από τις 14:30 έως τις 16:30 κατά το χειμερινό ωράριο της τοπικής αγοράς και από τις 14:30 έως τις 17:00 κατά το θερινό ωράριο της τοπικής αγοράς.
«Επαγγελματίες (κύκλου οικοδομικών εργασιών) και επαγγελματίες (Μετακομίσεις οικοσκευών, τροφοδοσία καυσίμου κ.λπ.) πρέπει να υποβάλουν (για μία φορά) αίτημα εγγραφής τους στο σύστημα μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να τα αποστείλουν στη διεύθυνση:
bares-poites@larissa-dimos.gr.
Όσοι επαγγελματίες έχουν ήδη εγγραφεί για τον Βόρειο Τομέα ισχύει και για τον Νότιο Τομέα, δεν χρειάζεται νέα εγγραφή. Με την έγκρισή τους εγγράφονται σε μητρώο του συστήματος και κατόπιν κάθε φορά που θέλουν προσωρινή πρόσβαση για εργασία υποβάλουν απλά αίτημα στο email: bares-poites@larissa-dimos.gr αναφέροντας:
συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα εισόδου του οχήματος για εναπόθεση / απομάκρυνση υλικών, επαγγελματικός προορισμός, συγκεκριμένο σημείο εισόδου – εξόδου.
Σε περίπτωση προγραμματισμένων εργασιών ενός επαγγελματικού συνεργείου για περισσότερες από μία ημέρες δύναται η έκδοση άδειας πολλαπλής εισόδου - εξόδου, για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες και ώρες που θα δηλωθούν.
Η διάρκεια παραμονής του οχήματος εντός της περιοχής ελεγχόμενης στάθμευσης καθορίζεται στα 60’ λεπτά μόνο για εναπόθεση ή απομάκρυνση υλικών, μέσων και εργαλείων επαγγέλματος.
Αποκλειστικά για επείγουσα ανάγκη υγείας μπορεί εναλλακτικά και μόνο για αυτό να χρησιμοποιηθεί η τηλεφωνική επικοινωνία με το «Κέντρο Ελέγχου» (ΚΕΛ) μέσω ειδικών τηλεφωνικών αριθμών (2413-500.224 / 2413-500.307) που αναγράφονται στην ενημερωτική πινακίδα κάθε σημείου δίνοντας: αριθμό κυκλοφορίας και τον τύπο του οχήματος, το σημείο εισόδου του, τον σκοπό εισόδου και τον απαιτούμενο χρόνο παραμονής του εντός της περιοχής.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass