Θρήνος στην Αγιά για την 58χρονη μαθηματικό που πέθανε από κορονοϊό

Υπήρξε προϊσταμένη του ΓΑΚ - Τοπικού Αρχείου Αγιάς

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2021 21:00

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Παρουσία πλήθους συναδέλφων της, μαθητών -παλαιών και σημερινών-, συγγενών, φίλων και γνωστών της, αποχαιρέτησε χθες το μεσημέρι απαρηγόρητη και σοκαρισμένη η οικογένειά της την καθηγήτρια μαθηματικό Ελένη Τσάπου, που απεβίωσε το βράδυ του Σαββάτου μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, προσβεβλημένη από κορονοϊό.


Η εξόδιος ακολουθία της άτυχης 58χρονης εκπαιδευτικού, η οποία διετέλεσε και προϊσταμένη του ΓΑΚ – Τοπικού Αρχείου Αγιάς, τελέσθηκε σε ιδιαιτέρως βαρύ κλίμα στον Ιερό Ναό Αγίων Αντωνίων Αγιάς και η ταφή της πραγματοποιήθηκε στο Κοιμητήριο της κωμόπολης.
Συλλυπητήριες ανακοινώσεις έστειλαν οι Σύλλογοι Διδασκόντων του Επαγγελματικού και του Γενικού Λυκείου Αγιάς, σχολεία και τα δύο όπου φέτος εργαζόταν, αλλά και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγιάς, διευθυντής του οποίου είναι ο άντρας της Αθανάσιος Δεληζώνας.
Και οι δυο τους, και η αδικοχαμένη Ελένη Τσάπου και ο σύζυγός της, μη εμβολιασμένοι, νόσησαν περί τις αρχές του περασμένου μήνα. Ο σύζυγος τα κατάφερε, αλλά δυστυχώς η ίδια δεν μπόρεσε να νικήσει αυτόν τον ιό που παγκόσμια σκορπά τον θάνατο. Προστέθηκε κι αυτή σε μια τεράστια, μακάβρια λίστα ανθρώπων που καθημερινά όλο και αυξάνει. Όσοι τόσο από την Αγιά, όσο και από την Ανάβρα, απ’ όπου και η καταγωγή της, τη γνώρισαν, τη συναναστράφηκαν, μαθητές της, συνάδελφοί της, θα τη θυμούνται για το ήθος, τον ακέραιο και δυναμικό χαρακτήρα της, την ευθύτητά της, την αξιοπρέπεια, την επιστημονική της επάρκεια.
 Πλήθος των συλλυπητήριων μηνυμάτων στο διαδίκτυο γι’ αυτή. Χαρακτηριστικό και το αντίο του Συλλόγου Διδασκόντων του ΕΠΑΛ Αγιάς, όπου και η οργανική της θέση, το οποίο, μεταξύ άλλων, κάνει λόγο για μια τραγική απώλεια μιας εξαίρετης και άξιας συναδέλφου, συζύγου και μάνας.

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass