Πρόστιμα και λουκέτα για συνωστισμό σε μπαρ

Συλλήψεις τριών από την ΕΛ.ΑΣ. για παραβίαση των μέτρων προστασίας από την πανδημία *«Εκκενώσεις» σε μαγαζιά με πάρτι μαθητών Λυκείων

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2021 21:10

Στις συλλήψεις τριών υπευθύνων μπαρ προχώρησαν αστυνομικοί της ειδικής ομάδας ελέγχων Covid-19 της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, μετά και τη διαπίστωση της παράβασης μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού.


Οι έλεγχοι των αστυνομικών, αργά το βράδυ του Σαββάτου και ξημερώματα χθες Κυριακή, απέδειξαν υπέρβαση κατά 100% του ποσοστού πληρότητας και στα τρία καταστήματα, στο κέντρο της Λάρισας, με αποτέλεσμα να επιβληθούν διοικητικά πρόστιμα ύψους 5.000 ευρώ στους καταστηματάρχες, 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας, αλλά και μικρότερα πρόστιμα (ύψους 300 ευρώ) για επιμέρους παραβάσεις (μη ανάρτηση πινακίδας κανόνων λειτουργίας καταστήματος, μη χρήση μάσκας κ.λπ.) σε κάποια από τα καταστήματα.
Ο συνωστισμός των θαμώνων στα συγκεκριμένα τρία καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ήταν κατά πολύ μεγαλύτερος του προβλεπόμενου. Στο πρώτο μπαρ (σύμφωνα και με την επιφάνεια με βάση και με την άδεια λειτουργίας) θα έπρεπε να διασκεδάζουν 47 πελάτες, αλλά βρέθηκαν 105 πελάτες.
Στο δεύτερο μπαρ θα έπρεπε να διασκεδάζουν 38 πελάτες και βρέθηκαν 131 πελάτες. Τέλος, στο τρίτο μπαρ θα έπρεπε να διασκεδάζουν 100 πελάτες και βρέθηκαν 205 πελάτες.
Μάλιστα λόγω του συνωστισμού, σύμφωνα με πληροφορίες της «ΕτΔ», οι αστυνομικοί -στο πλαίσιο εφαρμογής της νομοθεσίας- χρειάστηκε να «εκκενώσουν» χώρους διασκέδασης, όπου, μεταξύ άλλων, βρισκόταν σε εξέλιξη πάρτι μαθητών διαφορετικών Λυκείων της Λάρισας.
Οι διοργανώσεις των μαθητικών πάρτι έχουν προκαλέσει διαφωνίες, αφού τα μεν παιδιά σημειώνουν την ανάγκη διασκέδασής τους, με δεδομένο και τον πολύμηνο εγκλεισμό λόγω της πανδημίας, οι δε γονείς ανησυχούν για τη μη τήρηση μέτρων προστασίας, δεδομένου ότι η Λάρισα βρίσκεται στο «κόκκινο» περιοχών της χώρας με ιδιαίτερα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού. Σε άλλη περίπτωση μετά τον έλεγχο της ΕΛ.ΑΣ. το κατάστημα τήρησε τον αριθμό των προβλεπόμενων πελατών.
Αναλυτικότερα όπως σημειώνεται από την ΕΛ.ΑΣ., από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λάρισας, συνελήφθη 34χρονος «διότι κατελήφθη να λειτουργεί, ως ιδιοκτήτης, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ - μπαρ) και να εξυπηρετεί στο εσωτερικό του 105 πελάτες, καθ’ υπέρβαση του μέγιστου επιτρεπόμενου ορίου των 47 πελατών, παραβιάζοντας έτσι τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού.
Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ και η λειτουργία του καταστήματος αναστάλθηκε για 15 ημέρες, ενώ βεβαιώθηκε και διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ για μη ανάρτηση πινακίδας κανόνων λειτουργίας καταστήματος».
Για το δεύτερο κατάστημα ανακοινώθηκε πως συνελήφθη ένας 31χρονος «διότι κατελήφθη να λειτουργεί, ως ιδιοκτήτης, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ - μπαρ) και να εξυπηρετεί στο εσωτερικό του 131 πελάτες, καθ’ υπέρβαση του μέγιστου επιτρεπόμενου ορίου των 38 πελατών, παραβιάζοντας έτσι τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού.
Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ και η λειτουργία του καταστήματος αναστάλθηκε για 15 ημέρες, ενώ βεβαιώθηκε και διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ για μη ανάρτηση πινακίδας κανόνων λειτουργίας καταστήματος».
Τέλος, για το τρίτο κατάστημα που έγινε έλεγχος τα ξημερώματα της Κυριακής, συνελήφθη ένας 33χρονος «διότι κατελήφθη να λειτουργεί, ως προσωρινά υπεύθυνος, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (κέντρο διασκέδασης) και να εξυπηρετεί στο εσωτερικό του 205 πελάτες, καθ’ υπέρβαση του μέγιστου επιτρεπόμενου ορίου των 100 πελατών, παραβιάζοντας έτσι τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού.
Ο νόμιμος εκπρόσωπος του καταστήματος αναζητείται στα όρια του αυτοφώρου, ενώ επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ και η λειτουργία του καταστήματος αναστάλθηκε για 15 ημέρες» καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ.
Οι τρεις συλληφθέντες μετά τον προσδιορισμό της υπόθεσής τους αφέθηκαν ελεύθεροι με εισαγγελική εντολή, ενώ στο πλαίσιο του αυτοφώρου, όπως διευκρινίζεται και από την ΕΛ.ΑΣ., αναζητείται προκειμένου να συλληφθεί και ο 40χρονος ιδιοκτήτης του τρίτου καταστήματος.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass