«Αλτ» του Υπ. Αμυνας στην παραχώρηση στρατιωτικών εκτάσεων στον Δήμο Λαρισαίων!

«ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΕΝΑΝ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟ ΠΑΙΚΤΗ», ΑΝΕΦΕΡΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΘΕΣ

Δημοσίευση: 08 Δεκ 2021 21:10

Στην πολεοδομική τακτοποίηση της θέσης «Οκτάρια» που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της συνοικίας Φιλιππούπολης, προσανατολίζεται ο Δήμος Λαρισαίων, μετά την ολοκλήρωση του σχεδίου πόλεως στην Τερψιθέα, όπως ανέφερε χθες ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, στο πλαίσιο της διαδικτυακής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.


Ο δήμαρχος σε τοποθέτησή του, σχετικά με την πορεία του θέματος της παραχώρησης στρατιωτικών εκτάσεων στον Δήμο Λαρισαίων, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε η δημοτική παράταξη «Πρωτοβουλία Αξιών» (ΠΡ.ΑΞΙ.), τόνισε πως «μετά από πάρα πολλές διαπραγματεύσεις και πίεση σε πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, η υπόθεση πάγωσε», καθώς το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ), απορρίπτει την πρόταση πολεοδόμησης του Δήμου για τις συγκεκριμένες εκτάσεις και αντίστοιχα η αντιπρόταση του ΤΕΘΑ δεν είναι συμφέρουσα στον Δήμο.
«Εχουμε απέναντί μας έναν πολύ σκληρό παίκτη» δήλωσε ο δήμαρχος.
Παρόλα αυτά, και ενώ παραμένει η διεκδίκηση της Δημοτικής Αρχής Λάρισας, για αξιοποίηση του ανενεργού στρατοπέδου Τζήμα και μέρους του στρατοπέδου Μπουγά, ο Δήμος σχεδιάζει την πολεοδομική τακτοποίηση της περιοχής «Οκτάρια» με τις περισσότερες ιδιοκτησίες να ανήκουν σε κατοίκους της συνοικίας Φιλιππούπολης και όπως επισήμανε ο κ. Καλογιάννης, «ο Δήμος προχωρά σε μελέτη για πολεοδόμηση της περιοχής πάνω από την Περιφερειακή Τρικάλων» σημειώνοντας παράλληλα, ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει προχωρήσει σε μελέτη ανακατασκευής της περιφερειακής οδού Τρικάλων.
«Να συνεχιστεί η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για μία συμφωνία που θα συμφέρει και τις δύο πλευρές» πρότεινε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρένα Καραλαριώτου, ενώ παράλληλα αμφισβήτησε την αδιαλλαξία που αναφέρθηκε να εμφανίζει το ΤΕΘΑ πάνω στο θέμα της παραχώρησης του στρατοπέδου Τζήμα.
Λ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass