Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Αλτ» του Υπ. Αμυνας στην παραχώρηση στρατιωτικών εκτάσεων στον Δήμο Λαρισαίων!

«ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΕΝΑΝ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟ ΠΑΙΚΤΗ», ΑΝΕΦΕΡΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΘΕΣ

Δημοσίευση: 08 Δεκ 2021 21:10

Στην πολεοδομική τακτοποίηση της θέσης «Οκτάρια» που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της συνοικίας Φιλιππούπολης, προσανατολίζεται ο Δήμος Λαρισαίων, μετά την ολοκλήρωση του σχεδίου πόλεως στην Τερψιθέα, όπως ανέφερε χθες ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, στο πλαίσιο της διαδικτυακής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.


Ο δήμαρχος σε τοποθέτησή του, σχετικά με την πορεία του θέματος της παραχώρησης στρατιωτικών εκτάσεων στον Δήμο Λαρισαίων, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε η δημοτική παράταξη «Πρωτοβουλία Αξιών» (ΠΡ.ΑΞΙ.), τόνισε πως «μετά από πάρα πολλές διαπραγματεύσεις και πίεση σε πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, η υπόθεση πάγωσε», καθώς το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ), απορρίπτει την πρόταση πολεοδόμησης του Δήμου για τις συγκεκριμένες εκτάσεις και αντίστοιχα η αντιπρόταση του ΤΕΘΑ δεν είναι συμφέρουσα στον Δήμο.
«Εχουμε απέναντί μας έναν πολύ σκληρό παίκτη» δήλωσε ο δήμαρχος.
Παρόλα αυτά, και ενώ παραμένει η διεκδίκηση της Δημοτικής Αρχής Λάρισας, για αξιοποίηση του ανενεργού στρατοπέδου Τζήμα και μέρους του στρατοπέδου Μπουγά, ο Δήμος σχεδιάζει την πολεοδομική τακτοποίηση της περιοχής «Οκτάρια» με τις περισσότερες ιδιοκτησίες να ανήκουν σε κατοίκους της συνοικίας Φιλιππούπολης και όπως επισήμανε ο κ. Καλογιάννης, «ο Δήμος προχωρά σε μελέτη για πολεοδόμηση της περιοχής πάνω από την Περιφερειακή Τρικάλων» σημειώνοντας παράλληλα, ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει προχωρήσει σε μελέτη ανακατασκευής της περιφερειακής οδού Τρικάλων.
«Να συνεχιστεί η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για μία συμφωνία που θα συμφέρει και τις δύο πλευρές» πρότεινε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρένα Καραλαριώτου, ενώ παράλληλα αμφισβήτησε την αδιαλλαξία που αναφέρθηκε να εμφανίζει το ΤΕΘΑ πάνω στο θέμα της παραχώρησης του στρατοπέδου Τζήμα.
Λ.Κ.

Gallery άρθρου