Γυναίκες σε θέσεις αυτοάμυνας...

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ - ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δημοσίευση: 08 Δεκ 2021 13:44

Χρήσιμες γνώσεις, για απλές πρακτικές αντιμετώπισης και αποφυγής σωματικής βίας, αποκόμισαν Λαρισαίες οι οποίες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα συμμετοχής σε δωρεάν μαθήματα αυτοάμυνας, που οργάνωσε η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Λάρισας και το Πανεπιστήμιο των Πολιτών σε συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Nimertis action art», στο γυμναστήριο του 25ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας.
Η συμμετοχή που παρατηρήθηκε κατά τις δύο μέρες πραγματοποίησης των μαθημάτων, ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με τις γυναίκες που δήλωσαν ενδιαφέρον να ξεπερνούν τις ενενήντα.


Λόγω αυτού, οι οργανωτές σχεδιάζουν να επαναλάβουν τα μαθήματα, την ερχόμενη άνοιξη.
Στη διάρκειά τους, η δασκάλα της γυναικείας ομάδας αυτοάμυνας της οργάνωσης «Nimertis action art», Άντα Τσαρέα, αναγνωρισμένη ακτιβίστρια από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο E.I.G.E για την ισότητα των γυναικών, παρουσίασε τρόπους αντιμετώπισης επιθέσεων και σωματικής βίας, καθώς και λεκτικής αυτοάμυνας, βασισμένες στην πολεμική τέχνη «Shaolin Kung fu», καταρρίπτοντας τον μύθο ότι θα πρέπει κάποια/-ος να έχει μυική δύναμη.
Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο και πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Λάρισας κ. Ρίτα Απρίλη, σκοπός των μαθημάτων ήταν η εκπαίδευση, η ενδυνάμωση και η συνειδητοποίηση της δύναμης που ο κάθε άνθρωπος κρύβει μέσα του ώστε να μπορέσει να σταματήσει κάθε έκφανση της έμφυλης βίας.
Την ευθύνη για την υλοποίηση του προγράμματος είχε το Τμήμα Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Λαρισαίων.
Τηρήθηκε το υγειονομικό πρωτόκολλο αναφορικά με τα μέτρα προστασίας από τον Covid-19 (πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικού rapid test 48ωρου και χρήση μάσκας).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass