Πήγε να κάψει ξένο σπίτι και «κάηκε» ο ίδιος

ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΣΕ 49ΧΡΟΝΟ ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗ ΠΟΥ «ΤΙΝΑΞΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ» ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΑΤΕΡΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ, ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ

Δημοσίευση: 08 Δεκ 2021 21:48

Με ποινή κάθειρξης συνολικά 7 ετών καταδικάστηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας ένας 49χρονος Βολιώτης ελαιοχρωματιστής ο οποίος προσπάθησε να κάψει το σπίτι του πατέρα ενός 46χρονου «αλουμινά» με αφορμή παλαιότερες οικονομικές τους διαφορές.
Για την ακρίβεια το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας δίκασε χθες μία από τις υποθέσεις για τις οποίες οι δύο Βολιώτες βρίσκονται στα δικαστήρια επί σειρά ετών, δικαστήρια στα οποία παρίστανται πλέον μόνο μέλη των οικογενειών τους.
Αφού ο μεν 49χρονος δράστης είναι άγνωστο πού βρίσκεται πλέον, καθώς έχει εξαφανιστεί, ο δε 46χρονος και άλλοτε ελεύθερος επαγγελματίας, εργάζεται πλέον στο εξωτερικό.


Οι οικονομικές διαφορές των δύο επαγγελματιών φαίνεται πως αποτέλεσαν το κίνητρο που, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 49χρονος ελαιοχρωματιστής, στις 3 τα ξημερώματα της 21ης Αυγούστου 2015 στο Κρόκιο Αλμυρού, προσπάθησε να βάλει φωτιά στο σπίτι του 71χρονου πατέρα του 46χρονου επαγγελματία.
Χρησιμοποιώντας κάποιο εύφλεκτο υλικό ο 49χρονος δράστης άναψε φωτιά από την οποία προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στην κατοικία του 71χρονου, αλλά από την έκρηξη που ακολούθησε ο ίδιος ο δράστης υπέστη εγκαύματα στο 40% του σώματός του «και σώθηκε από θαύμα» όπως αναφέρθηκε χθες στο δικαστήριο. Όπως εγκαύματα φέρεται να υπέστη και ο συνεργός του, ένας Αλβανός υπήκοος ο οποίος εκτιμάται πως έχει διαφύγει στο εξωτερικό.
Στο πλαίσιο της δίκης χθες, αρχικά κατέθεσε ο πατέρας του 46χρονου περιγράφοντας τα γεγονότα και τις ζημιές που υπέστη το σπίτι του ενόσω εκείνος απουσίαζε.
Στη συνέχεια κατέθεσε η σύζυγος του κατηγορουμένου σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως «εγώ παντρεύτηκα έναν έντιμο άνθρωπο», ενώ στις ερωτήσεις της προέδρου «πώς πήρε την απόφαση να πάει να κάψει το σπίτι» του θύματος η μάρτυρας δήλωσε άγνοια. Όπως επίσης δήλωσε ότι δεν γνώριζε πως ο άνδρας εκείνο το βράδυ βρέθηκε στο Θριάσειο Νοσοκομείο λόγω των εγκαυμάτων, όπως δεν γνώριζε τον Αλβανό που πήρε μαζί του εκείνο το βράδυ.
«Πού βρίσκεται σήμερα γνωρίζετε;» επανήλθε η πρόεδρος, με τη σύζυγο να απαντά «έχει φύγει, δεν ξέρω πού είναι και έμεινα εγώ πίσω με τα τρία παιδιά».
Τα γεγονότα εκείνης της βραδιάς περιέγραψε γείτονας λέγοντας πως «άκουσα ένα μπαμ, βγήκα έξω και είδα έναν άνθρωπο (σ.σ. τον δράστη) να καίγεται φωνάζοντας «καίγομαι - καίγομαι». Ακολούθησαν και άλλες εκρήξεις» τόνισε ο γείτονας προσθέτοντας ότι και ο ίδιος κινδύνεψε αφού από την έκρηξη στο γειτονικό σπίτι εκσφενδονίστηκαν, παράθυρα, παντζούρια και γυαλιά από τα σπασμένα τζάμια.
«Ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος» κατέθεσε άλλη γειτόνισσα προσθέτοντας ότι «στο σπίτι μου έπαθε ζημιές».
Τις τρεις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, από την τέλεση του αδικήματος μέχρι και την εκδίκαση της υπόθεσης χθες, επισήμανε στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας με αφορμή αδικήματα όπως ο εμπρησμός.
Πρότεινε την αθώωση του 49χρονου δράστη για την κατηγορία του εμπρησμού διευκρινίζοντας ότι ο κίνδυνος προέκυψε, μεταξύ άλλων, από την εκσφενδόνιση αντικειμένων και όχι από την εκδήλωση της φωτιάς. Προτείνοντας επίσης την ενοχή του 49χρονου για τις άλλες δύο κατηγορίες, της έκρηξης -η οποία επήλθε όπως υπογράμμισε ο εισαγγελέας- και της διακεκριμένης φθοράς ξένης περιουσίας με αφορμή και τις σοβαρές υλικές ζημιές που υπέστη από τη φωτιά το σπίτι του 71χρονου. Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας κήρυξε τελικά ένοχο για δύο κατηγορίες επιβάλλοντας ποινές κάθειρξης 6 ετών για την έκρηξη και φυλάκισης ενός έτους για την κατηγορία των φθορών, ενώ τον αθώωσε για την πράξη του εμπρησμού.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass