Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με τα εξαγγελθέντα έργα λύνεται το αρδευτικό πρόβλημα

ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΕΒ ΕΝΙΠΕΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΑΝ. ΔΡΑΧΜΑΝΗΣ

Δημοσίευση: 09 Δεκ 2021 15:07

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Για το θετικό αποτύπωμα που θα αφήσουν τα έργα που έχουν εξαγγελθεί στην περιοχή των Φαρσάλων τα επόμενα χρόνια, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων κ. Αναστάσιος Δραχμάνης, σημειώνοντας ότι θα λύσουν το αρδευτικό πρόβλημα

τουλάχιστον για την επόμενη 25ετία.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Αναστάσιος Δραχμάνης ανέφερε τα εξής: «Επιτέλους υλοποιούνται και στην επαρχία Φαρσάλων αρδευτικά έργα πολλών εκατομμυρίων που όταν ολοκληρωθούν θα λύσουν το αρδευτικό πρόβλημα τουλάχιστον για την επόμενη 25ετία. Όλα αυτά τα χρόνια οι προσπάθειες του Οργανισμού ήταν προς αυτήν την κατεύθυνση και επιτέλους παίρνουν σάρκα και οστά. Στην επίσκεψή του ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε το φράγμα Σκοπιάς, ένα πολύ μεγάλο και πολυπόθητο έργο, και εγώ με τη σειρά μου ανέφερα ότι αν γίνει θα σώσει την επαρχία και πρότεινα να πάρει το όνομά του, όπως και τα φράγματα Λουτζακόρεμα και Κακλετζόρεμα.
Πριν από έναν μήνα περίπου ο Πρωθυπουργός στις 8 Νοεμβρίου στο Χίλτον Αθηνών, ανακοίνωσε το πρόγραμμα «Ύδωρ 2.0», στο οποίο περιλαμβάνονται 21 μεγάλα αρδευτικά έργα στη χώρα. Από αυτά τα 8 θα ξεκινήσουν το 2022 και μέσα σε αυτά συμπεριλαμβάνεται το Αρδευτικό δίκτυο Υπέρειας Ν. Λάρισας - Ορφανών Ν. Καρδίτσας, το οποίο περιλαμβάνει 8 λιμνοδεξαμενές στα αγροκτήματα δικαιοδοσίας του ΤΟΕΒ ΕΝΙΠΕΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ, ύψους 88.500.000 εκατομμυρίων ευρώ και θα καλύπτει 74.000 στρέμματα για άρδευση».
Ακόμα ο κ. Δραχμάνης σημείωσε τα έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας που θα δώσουν λύσεις και θα ανακουφίσουν τους αγρότες και έχουν ήδη αρχίσει να κατασκευάζονται.
- Κατασκευή υπόγειων αγωγών άρδευσης ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων
 (Βόρειο τμήμα) με ποσό 1.178.000 ευρώ.
- Κατασκευή υπόγειων αγωγών άρδευσης ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων (Νότιο τμήμα) με ποσό 1.860.000 ευρώ.
- Εκσυγχρονισμός Γεωτρήσεων ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων ποσό 1.390.000 ευρώ.
- Κατασκευή φραγμάτων αναστόμωσης πηγών Βρυσιών Π.Ε. Λάρισας 2.083.200 ευρώ.
Κλείνοντας ο κ. Δραχμάνης σημειώνει: «Πιστεύω ότι με την ολοκλήρωση των έργων θα λυθεί το πρόβλημα της άρδευσης για την επόμενη γενιά».