Αντικαθίστανται οι ελαστικές πλάκες των σιδηροδρομικών διαβάσεων

ΣΤΙΣ ΟΔΟΥΣ ΚΑΡΑΓΑΤΣΗ, ΑΓΙΑΣ, ΒΟΛΟΥ ΜΕ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ * ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

Δημοσίευση: 05 Ιαν 2022 21:10

Ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί χιλιάδες οδηγούς στην πόλη της Λάρισας, οι οποίοι καθημερινά περνούν τις σιδηροδρομικές διαβάσεις με τα οχήματά τους, φαίνεται πως λύνεται σε πρώτη φάση. Αυτό γίνεται με την αντικατάσταση των ελαστικών πλακών οι οποίες είναι κομμάτι της ολοκληρωτικής αναβάθμισης των σιδηροδρομικών γραμμών που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες από συνεργεία.


Οι ελαστικές πλάκες, τα πλαστικά τμήματα δηλαδή που βρίσκονται ανάμεσα από τις γραμμές, είχαν τοποθετηθεί εδώ και δεκάδες χρόνια. Λόγω του χρόνου είχαν υποστεί πολλές φθορές και είχαν μεγάλα κενά, κάτι που προκαλεί φθορές στα οχήματα και κυρίως στο σύστημα ανάρτησης.
Πλέον στη θέση του θα τοποθετηθεί ασφαλτοτάπητας. Ήδη μάλιστα αυτό συνέβη στη γραμμή ανόδου της διάβασης Καραγάτση, ενώ αναμένονται να ολοκληρωθούν οι εργασίες και στο αντίθετο ρεύμα. Στη διάρκεια των εργασιών αυτών θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων. Σχετική ενημέρωση θα υπάρξει, ίσως και σήμερα. Την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν αντίστοιχες εργασίες στη διάβαση της οδού Αγιάς, ενώ λίγες ημέρες αργότερα και πιθανότατα το επόμενο Σαββατοκύριακο θα γίνουν τέτοιες εργασίες και στη διάβαση της οδού Βόλου.
Η αναβάθμιση των γραμμών έχει τέσσερις κατηγορίες. Εκτός από την αντικατάσταση των ελαστικών πλακών, παράλληλα γίνεται η αντικατάσταση σκύρων γραμμής (των πετρών γύρω από τις γραμμές), η αντικατάσταση σιδηροτροχιάς, αλλά και στρωτήρων κάτω από τις γραμμές, όπου αυτές χρειάζονται.
Για τις εργασίες συνεργάζονται ο ΟΣΕ για τη γραμμή, η ΕΡΓΟΣΕ για τις ισόπεδες διαβάσεις και ο Δήμος Λαρισαίων για την οδοποιία αυτών.
Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass