Να συνεχιστεί η συνταγογράφηση εξετάσεων των ανασφάλιστων και από ιδιώτες γιατρούς

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΚΕ ΚΑΙ Γ. ΛΑΜΠΡΟΎΛΗ

Δημοσίευση: 08 Ιαν 2022 16:45

Για τις ιατρικές και διαγνωστικές εξετάσεις και τη συνταγογράφηση των ανασφάλιστων από ιδιώτες γιατρούς, απευθύνουν ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας έξι βουλευτές του ΚΚΕ μεταξύ των οποίων και ο Λαρισαίος Γ. Λαμπρούλης, επισημαίνοντας τα ακόλουθα:

«Λόγω της σοβαρής υποστελέχωσης των δημόσιων μονάδων υγείας (νοσοκομεία, Κ.Υ. κλπ.) ένας σημαντικός αριθμός ασθενών, μεταξύ των οποίων και χρόνιοι πάσχοντες που διαθέτουν ΑΜΚΑ ανασφάλιστου, εξαναγκάζεται να απευθύνεται σε ιδιώτες γιατρούς, πληρώνοντας στον ιδιωτικό τομέα για ιατρικές, διαγνωστικές εξετάσεις και συνταγογράφηση.
Με την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης, η συγκεκριμένη κατηγορία των ανασφάλιστων θα πρέπει να απευθύνεται υποχρεωτικά και μόνο στον δημόσιο τομέα. Η δραματική κατάσταση των δημόσιων μονάδων υγείας όσον αφορά τις ελλείψεις σε αριθμό γιατρών και ειδικότητες, την ανεπάρκεια στον εργαστηριακό - διαγνωστικό τομέα, δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα στη συστηματική παρακολούθηση και τη συνέχεια της θεραπείας αυτών των ασθενών. Με κίνδυνο τόσο για την απορρύθμισή τους όσο και προοπτικά για την ίδια τους τη ζωή. Αποτελεί πρόκληση το γεγονός ότι το μέτρο αυτό με τις παραπάνω επιπτώσεις λήφθηκε με κριτήριο τον περιορισμό του “κόστους”. Η πραγματική ανάγκη είναι, με ευθύνη της κυβέρνησης, όλες οι δημόσιες μονάδες υγείας να στελεχωθούν με ικανό αριθμό γιατρών και ειδικοτήτων, καθώς και με ιατροτεχνολογικό εργαστηριακό εξοπλισμό, προκειμένου όλοι οι χρόνια πάσχοντες (ανασφάλιστοι και ασφαλισμένοι) να μπορούν έγκαιρα και με ασφάλεια να έχουν δωρεάν τις αναγκαίες ιατρικές διαγνωστικές εξετάσεις και συνταγογράφηση. Μέχρι η κυβέρνηση να υλοποιήσει τα παραπάνω, να μπορούν όλοι οι ασθενείς που έχουν ΑΜΚΑ ανασφάλιστου να απευθύνονται στους ιδιώτες γιατρούς για ιατρικές, εργαστηριακές εξετάσεις και συνταγογράφηση απολύτως δωρεάν. Η αποζημίωση των ιδιωτών να πραγματοποιείται απευθείας από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με την αντίστοιχη κρατική χρηματοδότηση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass