ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ:

Ανανέωση εμπιστοσύνης στο προεδρείο

Χωρίς μεγάλες ανατροπές η σύνθεση των Επιτροπών

Δημοσίευση: 10 Ιαν 2022 21:00

Μήνυμα καλής συνεργασίας, μεταξύ των παρατάξεων, έδωσε χθες το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων, με την εκλογή προεδρείου κοινής αποδοχής, τουλάχιστον από τη συντριπτική του πλειοψηφία.


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δημαιρεσιών στον Δήμο Λαρισαίων, που πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΔΕΥΑΛ, ο δημοτικός σύμβουλος της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» Δημήτρης Τάχος παραμένει στη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας (όπως είχε αναδειχθεί τον περασμένο Νοέμβριο, μετά την παραίτηση του Δημήτρη Δεληγιάννη, που ανέλαβε καθήκοντα αντιδημάρχου), έχοντας λάβει 40 ψήφους, από το σύνολο των 42 ψηφισάντων.
Αντίστοιχα στη θέση του αντιπροέδρου παραμένει με 38 ψήφους ο Αντώνης Πράπας, δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, της παράταξης «Λάρισα Μπροστά» και στη θέση του γραμματέα ο δημοτικός σύμβουλος Άκης Νασιώκας, από την παράταξη «ΠΡΑΞΙ», με 37 ψήφους.
«Για την ομοφωνία και το καλό κλίμα…» ευχαρίστησε το σώμα, μετά την εκλογή του, ο πρόεδρος Δημ. Τάχος, και σημείωσε: «Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας».
Θερμές ευχαριστίες εξέφρασαν επίσης, για τη μεγάλη αποδοχή που τυγχάνουν και την εμπιστοσύνη στα πρόσωπά τους, οι κ. Αντ. Πράπας και Άκης Νασιώκας.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας του προεδρείου,του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης δήλωσε: «Το σημερινό μήνυμα είναι: «η πόλη πάνω απ΄ όλα», καθώς στην αυτοδιοίκηση αυτός είναι ο πρώτος και μέγιστος στόχος».
«Μέσα από τη συνεργασία και τη συζήτηση των προτάσεων, να προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τη Λάρισα…» τόνισε μεταξύ άλλων και η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρένα Καραλαριώτου.

ΠΟΙΟΙ ΕΚΛΕΧΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Χωρίς μεγάλες ανατροπές, στα πρόσωπα που συγκροτούν τα Διοικητικά Συμβούλια των δύο δημοτικών Επιτροπών, αυτών της Οικονομικής και της Ποιότητας Ζωής, ολοκληρώθηκαν παράλληλα χθες και οι αντίστοιχες εκλογικές διαδικασίες ανάδειξης νέων μελών.
Η «Συμπαράταξη Λαρισαίων» διατήρησε τις επιλογές της στα πρόσωπα των προέδρων των δύο οργάνων και στήριξε τη συνέχεια του έργου τους, του Αθαν. Αδαμόπουλου και του Ντίνου Διαμάντου, όπως αντίστοιχα στήριξε και τη συμμετοχή άλλων τεσσάρων αντιδημάρχων, στο σύνολο των δύο Επιτροπών, οι οποίοι ορίστηκαν με απόφαση δημάρχου, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία συγκρότησης των Διοικητικών Συμβουλίων τους. Αυτοί είναι οι κ. Γ. Σούλτης, Σωτ. Βούλγαρης, Νικ. Καλτάς και Παν. Νταής.
Οικονομική Επιτροπή:
Για την Οικονομική Επιτροπή ψήφισαν 45, βρέθηκαν τέσσερα λευκά και ένα άκυρο.
20 ψήφους έλαβε η «Συμπαράταξη Λαρισαίων», 17 ψήφους η παράταξη «Λάρισα Μπροστά» και 3 ψήφους η «Λαϊκή Συσπείρωση».
Η νέα 11μελή Οικονομική Επιτροπή έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Αθανάσιος Αδαμόπουλος (αντιδήμαρχος).
Μέλη από τη «Συμπαράταξη Λαρισαίων»: Γ. Σούλτης, Σωτ. Βούλγαρης και εκλέχθηκαν οι: Ρίτα Απρίλη, Μιχάλης Αναστασίου, Γιάννης Αλεξούλης, Θωμάς Δαούλας. Από την παράταξη «Λάρισα Μπροστά» Αθαν. Μαμάκος, Φώτης Τζατζάκης και Ελένη Ξυνοπούλου. Από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Γιάννης Παναγιώτου.
Επιτροπή Ποιότητας Ζωής:
Ψήφισαν 45, βρέθηκαν τέσσερα λευκά, ένα άκυρο.
Η νέα 11μελή Επιτροπή Ποιότητα Ζωής έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Ντίνος Διαμάντος (αντιδήμαρχος).
Μέλη από τη «Συμπαράταξη Λαρισαίων»: Νικ. Καλτσάς, Παν. Νταής και εκλέχθηκαν οι: Τσιλιμίγκας Χρήστος, Θ. Δαούλας, Μάκης Γιαννακόπουλος και Γιώργος Ζαούτσος.
Από την παράταξη «Λάρισα Μπροστά» εκλέχθηκαν οι: Μιχάλης Τσακίρης, Ανδρ. Ανδριτσόπουλος, Κ. Αργυρόπουλος. Από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ο Γιώργος Παπαδούλης.
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass