«Αμεσα η ΚΥΑ για το αγροτικό ρεύμα»

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΕΛΛΑ-ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2022 17:10

Το Μέγαρο Μαξίμου επισκέφθηκε ο ιατρός και αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, όπου συναντήθηκε με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη θέτοντας αιτήματα του αγροτικού κόσμου και θέματα που αφορούν την ενίσχυση

του Συστήματος Υγείας.
Ο Λαρισαίος πολιτικός επανέφερε το μείζον ζήτημα της ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος ζητώντας να υλοποιηθεί άμεσα η εξαγγελία του Πρωθυπουργού για κρατική επιδότηση σε ποσοστό 80%. Ιδιαίτερα, τόνισε πως οι εισπρακτικές εταιρείες ενοχλούν αδιαλείπτως τους αγρότες απειλώντας τους ότι θα τους κόψουν το ρεύμα, ενώ οι τελευταίοι δεν ξέρουν πώς να αντιδράσουν.
Ο Χρήστος Κέλλας αναφέρθηκε στην ανάγκη καθολικής ισχύος του μέτρου επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο αγροτικό πετρέλαιο. Τόνισε πως είναι δίκαιο να λάβουν το συγκεκριμένο ευεργέτημα όλοι οι αγρότες και πρότεινε να οριστεί συντελεστής επιστροφής ανά καλλιέργεια και ανά στρέμμα (ξερικά, ποτιστικά, δενδρώδεις, κτηνοτρόφοι) και να παίρνουν οι δικαιούχοι την επιστροφή των χρημάτων σύμφωνα με τις δηλώσεις τους στο ΟΣΔΕ. Ως γνωστόν, ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε την επιστροφή του ΕΦΚ στο πετρέλαιο για τους αγρότες των συνεταιρισμών και τους νέους αγρότες.
Επίσης, έθεσε και το πρόβλημα, που υφίσταται με τα ηλεκτρονικά ενοικιαστήρια αγροτικών εκτάσεων, ζητώντας να δοθεί παράταση μέχρι να ολοκληρωθεί το κτηματολόγιο. Ειδικότερα, στάθηκε στο γεγονός ότι οι αγρότες χάνουν δικαιώματα (πράσινη και ενιαία ενίσχυση), όταν υπάρχει στρεμματική διαφορά μεταξύ ενοικιαστηρίου και κτηματολογίου.
Ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ επανήλθε στα έργα του Αχελώου, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου ερημοποίησης του Θεσσαλικού Κάμπου. Συγκεκριμένα, υπενθύμισε πως συνιστά δέσμευση του Υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή να ξεκινήσουν οι εργασίες συντήρησης των ημιτελών έργων, επισημαίνοντας ότι οι αγρότες αναγκάζονται να πραγματοποιούν γεωτρήσεις σε βάθος 300 μέτρων, προκειμένου να αντλήσουν νερό για τις καλλιέργειές τους, με αποτέλεσμα το ενεργειακό και εν γένει το παραγωγικό κόστος να καθίσταται δυσβάσταχτο σε μια εποχή ιδιαιτέρως δύσκολη για την τιμή του ρεύματος. Ακολούθως, επισήμανε πως είναι απαραίτητο να ολοκληρωθεί το υδροηλεκτρικό έργο στη Μεσοχώρα, που θα προσφέρει «ανάσα» σε όλη τη Θεσσαλία και την Κεντρική Ελλάδα.
ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΣΥ
Ο Λαρισαίος ιατρός εστίασε, ακόμη, στις προτεραιότητες του κυβερνητικού σχεδιασμού για τη δημόσια υγεία. Αφενός, σημείωσε ότι η κυβέρνηση κινείται στη σωστή κατεύθυνση για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας η οποία πρέπει να αναβαθμιστεί περαιτέρω, ώστε να αποφορτιστούν τα νοσοκομεία και να παρέχεται πληρέστερη ιατρική κάλυψη σε όλη την επικράτεια. Αφετέρου, τόνισε πως στο ΝΕΟ ΕΣΥ, στο οποίο προχωρά η κυβέρνηση μετά την πανδημία, είναι απαραίτητο να προβλεφθεί η στελέχωση των νοσοκομείων με ιατρούς δυσεύρετων ειδικοτήτων, όπως αναισθησιολόγους και εντατικολόγους, και, κυρίως, να αλλάξει το μισθολόγιο των ιατρών ως κύριο κίνητρο στελέχωσης του δημόσιου Συστήματος Υγείας. Τέλος, αναφέρθηκε και στην ανάγκη περαιτέρω ανάπτυξης της προληπτικής ιατρικής για την παροχή καλύτερων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες σύμφωνα με το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass