Ευαγγελία Λιακούλη: Πολυτραυματίας στην εντατική ο ν. Λάρισας

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2022 17:59

Παρέμβαση για το θέμα των καταστροφών συνολικά στην περιοχή της Θεσσαλίας, με έμφαση στην ΠΕ Λάρισας και ειδικά στην περιοχή των Δήμων Φαρσάλων, Αγιάς και Κιλελέρ, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, πραγματοποίησε η γραμματέας της ΚΟ και

βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία κάλεσε την Κυβέρνηση, τα αρμόδια υπουργεία και τις υπηρεσίες, να αντιμετωπίσουν την περιοχή μας «ως πολυτραυματία στην εντατική».
Ειδικότερα, στη δήλωσή της η γραμματέας της ΚΟ, επισημαίνει:
«Μετράμε τις πληγές μας και δεν έχουν τέλος! Μετά τον «Ιανό», τους σεισμούς, τους παγετούς και τις τεράστιες καταστροφές που υφίσταται ο νομός μας τα τελευταία δύο χρόνια, έρχεται τώρα να προστεθεί η σημερινή κατάσταση, με τον «Διομήδη», που δημιουργεί επιπρόσθετες βλάβες και μεγάλες καταστροφές στις περιοχές που πλημμύρισαν και στους ανθρώπους μας, που πάλι έχασαν περιουσίες και υποδομές. Δυστυχώς μέχρι σήμερα, οι παλιές πληγές δεν έχουν κλείσει, οι υποδομές δεν έχουν αποκατασταθεί στο σύνολό τους, οι ζωές δεν ξαναβρήκαν τον κανονικό ρυθμό τους. Η Θεσσαλία και ο νομός Λάρισας, τα Φάρσαλα, το Κιλελέρ και η Αγιά που χτυπήθηκαν και πάλι σήμερα, είναι όπως ένας πολυτραυματίας στην εντατική. Ανασαίνει, αλλά δεν ζει πραγματικά! Για να μπορέσει η περιοχή μας να ξανακερδίσει το στοίχημα της ζωής και της ανάπτυξης, απαιτείται ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης και ανασυγκρότησης, με ειδική πρόνοια για τις υποδομές, τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Ειδική ρύθμιση για τις επιχειρήσεις των περιοχών που επλήγησαν, ειδική μέριμνα για τους κατοίκους που έχασαν σπίτια και περιουσίες, ειδική πρόνοια για τον πρωτογενή τομέα. Τίποτα από αυτά δεν έχει δυστυχώς, προγραμματιστεί ολοκληρωμένα και στοχευμένα, από την Κυβέρνηση. Αποσπασματικά μέτρα, αποσπασματικές παροχές, κατάφωρες αδικίες, ακόμη και σε σεισμοπαθείς! Δεν αντέχει όμως άλλο ο τόπος μας, δεν αντέχουν οι Άνθρωποί μας. Απαιτείται σχέδιο και απαιτείται τώρα, με ευθύνη και σοβαρότητα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass