Αυξήθηκαν τα κρούσματα κορονοϊού, ο «Διομήδης» έκλεισε σχολεία

ΜΕ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2022 6:51

Αυξημένα παρουσιάστηκαν, σε σχέση με την πρώτη μέρα λειτουργίας, τα κρούσματα κορονοϊού στα σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. Όσον αφορά την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευσης χθες καταγράφηκαν 74 εκπαιδευτικοί (την πρώτη ημέρα ήταν 60) θετικοί στον κορονοϊό και 400 μαθητές (την πρώτη ημέρα ήταν 240).

Επιπλέον, τις επόμενες ημέρες αναμένεται πρόσληψη 13 τριμηνιτών δασκάλων που θα καλύψουν τα κενά της πανδημίας. Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση απουσιάζει περίπου το 3% των μαθητών, ενώ εντοπίστηκαν περίπου 10 νέα κρούσματα σε εκπαιδευτικούς. Ωστόσο, η χθεσινή μέρα για πολλά σχολεία του νομού Λάρισας, ήταν ιδιαίτερα δύσκολη όχι λόγω κορονοϊού, αλλά εξαιτίας της κακοκαιρίας «Διομήδης» που οδήγησε είτε σε πρόωρο κλείσιμό τους, είτε σε μη λειτουργία.
Σήμερα Τετάρτη τα σχολεία θα λειτουργήσουν ως εξής: Στον Δήμο Τεμπών ανοιχτές θα είναι όλες οι σχολικές μονάδες, εκτός του Δημοτικού Σχολείου Καλλιπεύκης, το οποίο θα παραμείνει κλειστό λόγω έντονης χιονόπτωσης. Στον Δήμο Φαρσάλων, αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστές σήμερα όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι Παιδικοί Σταθμοί και τα ΚΔΑΠ λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών (υπερβολική βροχόπτωση - πλημμύρα) με αποτέλεσμα την αδυναμία μετακίνησης και παραμονής μαθητών στα σχολεία. Στον Δήμο Αγιάς κλειστές θα παραμείνουν σήμερα οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Στον Δήμο Ελασσόνας κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε Λιβάδι Ελασσόνας, Δολίχη, Σαραντάπορο, Λυκούδι, Μηλέα, Καρυά, καθώς και ο Παιδικός Σταθμός Λιβαδίου λόγω έντονης χιονόπτωσης. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως, όπου αυτό είναι εφικτό, καθώς λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων έχουν σημειωθεί και πολλές διακοπές ρεύματος.
Ν.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass