Αλλαγή υγειονομικών πρωτοκόλλων στα σχολεία

ΖΗΤΗΣΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2022 21:00

Παράσταση διαμαρτυρίας για τα ελλιπή, όπως τα χαρακτήρισαν, μέτρα που πήρε το

Υπουργείο Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων μετά τις γιορτές σε μια περίοδο όπου παρατηρείται έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού, πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και μέλη της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών της Λάρισας. Οι συγκεντρωμένοι κρατώντας πανό βρέθηκαν στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και σε συνάντηση που είχαν εκπρόσωποί τους με την περιφερειακή διευθύντρια κ. Βάσω Ζιάκα ζήτησαν να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών και να αλλάξει άμεσα το πρωτόκολλο 50+1 που ισχύει για να κλείσει ένα τμήμα.
Αναλυτικότερα, ο πρόεδρος των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δημήτρης Παπαποστόλου τόνισε ότι οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν από την πρώτη στιγμή ανοιχτά και ασφαλή σχολεία. Άσκησε κριτική στις ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας, υπογραμμίζοντας ότι δεν πήρε τα κατάλληλα μέτρα όπως σπάσιμο των υπερπληθών τμημάτων και αλλαγή στο πρωτόκολλο 50+1 και αρκέστηκε στο ένα επιπλέον αυτοδιαγνωστικό τεστ. «Η μετάλλαξη Όμικρον είναι υπερμεταδοτική. Το ένα επιπλέον τεστ δεν θα κάνει τίποτα όπως ούτε και οι προσλήψεις των αναπληρωτών, καθώς τα κενά είναι πολλά».
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο απερχόμενος προεδρεύων της ΕΛΜΕ Λάρισας Θανάσης Φούντας που έκανε λόγο για λανθασμένη επιλογή του Υπουργείου Παιδείας να ανοίξει τα σχολεία με αυτά τα μέτρα. «Προτείνουμε κατάργηση του πρωτοκόλλου 50+1, είναι τριτοκοσμικό και δεν έχει καμία επιδημιολογική λογική, ράπιντ τεστ δωρεάν για όλους καθώς η διαδικασία των σελφ τεστ δεν είναι αξιόπιστη, επικαιροποίηση των μέτρων ασφαλείας, να δοθούν μάσκες στους μαθητές και επιπλέον προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού» σημείωσε μεταξύ άλλων.
Την αγωνία των γονέων εξέφρασε και ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Δήμου Λάρισας κ. Παπαϊωάννου όπως και το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του 27ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας που τόνισαν ότι τα σχολεία άνοιξαν θέτοντας σε κίνδυνο τα παιδιά και χωρίς να υπάρχει οργανωμένο σχέδιο. Οι γονείς ζήτησαν τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά αλλά να γίνονται δωρεάν τεστ με την ευθύνη του ΕΟΔΥ, να δοθούν μάσκες αυξημένης προστασίας και να γίνουν προσλήψεις σε εκπαιδευτικούς και καθαριότητα για να καλυφθούν τα κενά που δημιουργούνται λόγω του ιού.                    

Ν.ΠΟΛΥΓΕΝΗ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass