Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΦΑΡΣΑΛΑ

Σημάδια εκτόνωσης μετά από το πέρασμα του «Διομήδη»

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ -ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2022 15:07
Ο Ενιπέας ποταμός στην Υπέρεια Φαρσάλων Ο Ενιπέας ποταμός στην Υπέρεια Φαρσάλων

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε») Του Γ. Γκαντέλου

Σημάδια εκτόνωσης χθες στην επαρχία Φαρσάλων, μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας

«Διομήδης» και τις ζημιές που άφησε πίσω της, από τη σφοδρή βροχόπτωση που έπεσε μέσα σε λίγες ώρες.
Τα σημεία που δέχτηκαν το μεγαλύτερο «πλήγμα» στην επαρχία ήταν στη Βαμβακού από το νερό που κατέβηκε από τις ράχες των Χαλκιάδων, τα πολλά στρέμματα καλλιεργημένων εκτάσεων που σκεπάστηκαν από νερό στην επαρχία, στην Υπέρεια από το βόρειο τμήμα του χωριού που πλημμύρισε ο παραπόταμος του Ενιπέα «Δρισκολιώτης», στο Ανωχώρι σε ένα τμήμα του χωριού, καθώς και σε χωράφια στον Σταυρό Φαρσάλων από τον «Ταμπάκο» ποταμό.
Ο Ενιπέας ποταμός έδειξε χθες από νωρίς το πρωί σημάδια εκτόνωσης - αφού σταμάτησε από προχθές το απόγευμα η βροχή στην περιοχή - σε συνδυασμό με τη μικρότερης έντασης βροχόπτωση που έπεσε στα ημιορεινά του Δήμου (Σκοπιά Φαρσάλων) και δεν δημιούργησε περαιτέρω προβλήματα, κατεβάζοντας περισσότερο νερό στα πεδινά τμήματα της επαρχίας.
Πολλοί κάτοικοι βλέποντας αυτά τα σημάδια στην Υπέρεια, επέστρεψαν στα σπίτια τους αργά το βράδυ, παρά την εντολή εκκένωσης που είχε δοθεί νωρίς το μεσημέρι από την Πυροσβεστική. Από νωρίς το πρωί μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας, αλλά και μισθωμένα, βρέθηκαν στα επίμαχα σημεία που είχαν εντοπιστεί προβλήματα και επιχειρούσαν συνδράμοντας για την αποκατάστασή τους.
Ο ΕΛΓΑ
Ο Δήμος Φαρσάλων προχωρά τις διαδικασίες για αναγγελία ζημιάς στον ΕΛΓΑ για ζημιές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο που προκάλεσε ο «Διομήδης».
Συγκεκριμένα ο αντιδήμαρχος και εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Γούσιας, ζήτησε ενημέρωση από τους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ, προκειμένου να προχωρήσει σε αναγγελία ζημίας και να κινηθούν οι διαδικασίες εκτίμησης και αποζημίωσης από τον ασφαλιστικό φορέα.

 

Ανοιχτά τα σχολεία

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Φαρσάλων, σήμερα Πέμπτη 13 Ιανουαρίου, θα λειτουργήσουν κανονικά όλα τα σχολεία, όλων των βαθμίδων στην επαρχία Φαρσάλων.