Πασχαλινό «δώρο» οι εφημερίες στον στεφανιογράφο

ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΜΟΔΥΝΑΜΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΓΝΛ -Γ. ΣΚΟΥΛΑΡΙΓΚΗΣ: ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ -Δ. ΚΑΤΣΙΚΟΝΟΥΡΗΣ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2022 21:02

Ειλημμένη πρέπει να θεωρείται η απόφαση για καθημερινή εφημερία του Αιμοδυναμικού

Εργαστηρίου της Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας με την υλοποίησή της να τοποθετείται χρονικά εντός των προσεχών μηνών.
Στη σύσκεψη της προηγούμενης Δευτέρας υπό την προεδρία του διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη για τον συντονισμό και τη διαχείριση των οξέων στεφανιαίων συνδρόμων που χρήζουν επείγουσας αντιμετώπισης στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα επανήλθε το αίτημα της καθημερινής εφημερίας του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου προκειμένου να καλύψει τις διαγνωστικές και θεραπευτικές ανάγκες των Θεσσαλών ασθενών.
Υπενθυμίζεται ότι το Εργαστήριο εφημέρευε καθημερινά στο παρελθόν για να περιορίσει δραστικά τη λειτουργία του μετά τις περικοπές των εφημεριών επί διοίκησης Ηλία Σκυλάκου και να αυξήσει στη συνέχεια σταδιακά τις εφημερίες του κατά τις ημέρες γενικής εφημερίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου κατά την περίοδο διοίκησης του Παν. Νάνου.
Χθες ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ ενημέρωσε τον διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Δημήτρη Κατσικονούρη για την απόφαση της συνάντησης, σύμφωνα με την οποία τα περιστατικά οξέων στεφανιαίων συνδρόμων που χρήζουν επείγουσας αντιμετώπισης στη Θεσσαλία θα παραπέμπονται και θα αντιμετωπίζονται κατά τη διάρκεια της 15ήμερης εφημερίας στο ΠΓΝ Λάρισας και καθόλη τη διάρκεια του μήνα στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων. Ζήτησε παράλληλα να αναλάβει πρωτοβουλίες για την ικανοποίηση του αιτήματος της τοπικής κοινωνίας για καθημερινή εφημερία του Εργαστηρίου.
Ο καθηγητής Καρδιολογίας και διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής Γιάννης Σκουλαρίγκης επιβεβαίωσε την (εκ νέου) ανακίνηση του θέματος και με δηλώσεις του στην «Ε» υπογράμμισε πως για την καθημερινή εφημερία του Εργαστηρίου απαιτείται η προσθήκη ενός ή δύο νοσηλευτών, ενός ή δύο τεχνολόγων, που μπορούν να βρεθούν με ορθολογικότερη κατανομή του υπάρχοντος προσωπικού του νοσοκομείου, και ενός γιατρού, που υπάρχει, με την αύξηση των εφημεριών και φυσικά με την αντίστοιχη αύξηση του προϋπολογισμού για την κάλυψη των δαπανών για υλικά.
«Για να ικανοποιηθεί το αίτημα της τοπικής κοινωνίας, που διατυπώθηκε και στο Καρδιολογικό μας συνέδριο χρειάζεται η πολιτική βούληση τόσο της διοίκησης του νοσοκομείου όσο και των προϊστάμενων αρχών» πρόσθεσε ο καθηγητής Καρδιολογίας.
Ερωτηθείς για τον τρόπο με τον οποίο θα χειριστεί την υπόθεση ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Δημήτρης Κατσικονούρης σημείωσε ότι η λειτουργία του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου αποτέλεσε και στο παρελθόν αντικείμενο συζήτησης με την 5η ΥΠΕ, υπενθυμίζοντας την ανάληψη σχετικής δέσμευσης για την ικανοποίηση του αιτήματος στη διάρκεια της θητείας του ακόμη και στις εργασίες του 24ου Καρδιολογικού Συνεδρίου τον προηγούμενο Οκτώβρη στη Λάρισα.
Πρόσθεσε δε ότι σε περίοδο «πολέμου», όπως αυτή της πανδημίας, με τις τεράστιες απουσίες προσωπικού εξαιτίας της νόσησης από κορονοϊό, αλλά και τις αναστολές εργασίας από τους ανεμβολίαστους, δεν είναι δυνατόν να καταβληθούν προσπάθειες και να βρεθούν -τουλάχιστον τις προσεχείς εβδομάδες- νοσηλεύτριες και τεχνολόγοι για τις ανάγκες του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου. Άφησε ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο, να προχωρήσει στην εξεύρεση του αναγκαίου προσωπικού και την προσθήκη εφημεριών για τον στεφανιογράφο την περίοδο του Πάσχα, εφόσον επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για μετατροπή της πανδημίας σε ενδημία την άνοιξη.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σερέτης με τους επικεφαλής των Αιμοδυναμικών Εργαστηρίων θα συναντηθούν εκ νέου μετά από 15 ημέρες, προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση μετά την εφαρμογή των τελευταίων αποφάσεων, ενώ αναμένεται να συζητηθεί και ο προγραμματισμός της διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.


ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass