Ελασσόνα: «Τρέχει» η μετάλλαξη «Ομικρον»

ΔΕΚΑΔΕΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΜΟΛΥΝΣΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ - ΕΜΦΑΝΗΣ Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - ΘΕΤΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΝΙΚΟΣ ΓΑΤΣΑΣ

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2022 15:10

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε») Του Γιάννη Μουκίδη

«Τρέχει» η μετάλλαξη «Όμικρον» και στην επαρχία Ελασσόνας, που ήδη από τις πρώτες

ημέρες του 2022 καταγράφει καθημερινά δεκάδες κρούσματα και νέες μολύνσεις, σε συνδυασμό και με την ήδη υπάρχουσα «Δέλτα». Μια πρόχειρη «εικόνα» του πρώτου δεκαημέρου της νέας χρονιάς δείχνει πως η εξάπλωση της παραλλαγής εμφανίζεται κυρίως σε πιο νεαρές ηλικίες, σε μεσήλικες αλλά ακόμη και...σε εμβολιασμένους. Για την ώρα, η νοσηρότητα της μετάλλαξης φαίνεται να είναι ελαφρύτερη (...ήπια συμπτώματα), με τα νέα κρούσματα κυρίως της «Όμικρον» να απομονώνονται (καραντίνα) για κάποιες ημέρες στο σπίτι, χωρίς να χρειάζεται η νοσηλεία σε νοσοκομείο.
Φαίνεται πως οι επιπλέον έξοδοι στην αγορά και στα «στέκια» της περιοχής, οι συναντήσεις με φίλους και συγγενείς και οι κοινωνικές εκδηλώσεις που έγιναν μέσα στις γιορτές και το τελευταίο διάστημα, βοήθησαν στην ταχύτερη μετάδοση της μετάλλαξης «Όμικρον». Πάντως, και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ελασσόνας είναι εμφανής η αίσθηση του φόβου και της ανησυχίας του κόσμου, που δείχνει να φυλάγεται περισσότερο και να αποφεύγει την πολυκοσμία και τη μεγάλη παραμονή σε κλειστούς χώρους. Ιδίως τις βραδινές ώρες, η κίνηση στο κέντρο της Ελασσόνας είναι εμφανώς περιορισμένη ή και ελάχιστη. Σίγουρα, ο «Covid-19» με τις όποιες μεταλλάξεις του, έχει εγκατασταθεί για τα καλά και στην Ελασσόνα, αφήνοντας πίσω του θύματα, ηλικιωμένους και νέους, κάτι που δεν παραγνωρίζεται από τον κόσμο.  
Οι συστάσεις των ειδικών κάνουν λόγο για μεγάλη προσοχή στην εφαρμογή και τήρηση των μέτρων, αλλά και για ψυχραιμία. Όπως «καταθέτουν» στην «Ε» και Ελασσονίτες γιατροί «αυτό το κρίσιμο διάστημα, ο όποιος εφησυχασμός και η όποια χαλάρωση στην εφαρμογή των μέτρων είναι ό,τι το χειρότερο». Παράλληλα, επαναλαμβάνουν την αναγκαιότητα του εμβολιασμού κατά του «Covid-19», που ενισχύει την προστασία του οργανισμού. Ενδεικτικό της εξάπλωσης του ιού στην περιοχή της Ελασσόνας είναι τα αποτελέσματα των τελευταίων rapid tests:
Την περασμένη Δευτέρα, στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας, στα 60 άτομα που ελέγχθηκαν βρέθηκαν 12 θετικά (9 γυναίκες και 3 άνδρες, με διάμεση ηλικία τα 31 έτη).
Χθες, Τετάρτη, στον χώρο του ΚΑΠΗ από τα 122 άτομα, βρέθηκαν 8 θετικά (4 γυναίκες και 4 άνδρες, με διάμεση ηλικία τα 32 έτη). Οι άνθρωποι της τοπικής εστίασης που δείχνει «μουδιασμένη» και «παγωμένη» κάνουν λόγο για αισθητή πτώση του τζίρου των επιχειρήσεών τους που αγγίζει ακόμη και το 80%, ιδίως από τότε που άρχισαν να εφαρμόζονται τα νέα περιοριστικά προληπτικά μέτρα στα καταστήματά τους. Αίσθηση προκαλεί στην τοπική κοινωνία και στον χώρο της εστίασης το «λουκέτο» 15 ημερών (με τα σχετικά πρόστιμα) που μπήκε τις πρώτες ημέρες του χρόνου σε δύο γνωστά κεντρικά «καφέ» της Ελασσόνας, μετά από σχετικούς ελέγχους. Ακόμη, καταστήματα έκλεισαν για λίγες ημέρες, αφού νόσησαν υπάλληλοί τους. Τέλος, από το βράδυ της Τρίτης, θετικός στον «Covid-19» βρέθηκε και ο τριπλά εμβολιασμένος δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, που ήδη βρίσκεται σε καραντίνα. Χαρακτηριστική η ενημέρωση - ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Βρέθηκα χθες το βράδυ θετικός στον νέο κορονοϊό και βρίσκομαι ήδη σε πενθήμερη καραντίνα. Φαίνεται ότι μετά από 2 χρόνια μάχης με την πανδημία και ενώ είχα εξοπλιστεί με 3 δόσεις εμβολίου, έφτασε η μέρα να υποκύψω και προσωπικά στον ιό, ευτυχώς με ήπια συμπτώματα. Εύχομαι υγεία και δύναμη σε όλες και όλους».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass