Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ηλεκτροσόκ»... βλέποντας τον λογαριασμό του ρεύματος!

ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΣΤΟ «ΧΑΝΙ ΧΑΤΖΗΓΩΓΟΥ», ΠΟΥ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ

Δημοσίευση: 14 Ιαν 2022 21:06

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη
Πραγματικό «ηλεκτροσόκ» και μεγάλη έκπληξη για επαγγελματία εστίασης, βλέποντας χθες τον λογαριασμό του ρεύματος της επιχείρησής του.


Πρόκειται για τον γνωστό επαγγελματία Φώτη Βούζα, από τη Μηλέα Ελασσόνας, οικογενειάρχη και πατέρα δύο παιδιών, που διατηρεί 26 και πλέον χρόνια το κέντρο - ψησταριά «Αμαδρυάδες», στην τοποθεσία «Χάνι Χατζηγώγου», κοντά στο πρώην Δημαρχείο του πρ. Δήμου Σαρανταπόρου.
Ανοίγοντας χθες τον λογαριασμό... «έμεινε», αφού καλείται να πληρώσει για έναν μήνα το υπέρογκο ποσόν των 8.100 ευρώ!
Μιλώντας χθες το απόγευμα στην «Ε», ο Φώτης Βούζας δεν έκρυψε την αγανάκτησή του και φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει διαμαρτυρόμενος και σε απεργία πείνας!
Αναλύοντας τους τελευταίους λογαριασμούς του παρόχου του ρεύματος που κατανάλωσε, ο επαγγελματίας είπε πως τον Οκτώβριο του 2021 το ποσό ήταν 555 ευρώ, τον Νοέμβριο του 2021 ήταν 777 ευρώ, τον περασμένο μήνα (Δεκέμβριο του 2021) 1.830 ευρώ και τον Ιανουάριο του 2022 είναι 8.100 ευρώ!
Και συνεχίζει, αγανακτισμένος και ιδιαίτερα ανήσυχος: «Είμαι 43 χρόνια στον χώρο της εστίασης. Πλήρωνα το τετράμηνο περίπου 2.500 – 2.800 ευρώ και τώρα... 12.000 ευρώ! Είμαστε με τα καλά μας; Η κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως. Πρέπει να ληφθούν μέτρα. Θα κλείσουν πολλές επιχειρήσεις, αν συνεχίσουμε με τέτοιες υποχρεώσεις. Δύο χρόνια ήμασταν κλειστά και έρχονται τώρα με... τέτοιους λογαριασμούς. Απαράδεκτο! Τόσα χρόνια στηρίζουμε την επαρχία, την κρατήσαμε ζωντανή και έρχεται η Πολιτεία και μας τιμωρεί. Επιτέλους, θέλουμε να ζήσουμε! Πρέπει να βρεθεί λύση. Σήμερα, ο λογαριασμός ήρθε σε μένα, αύριο στον γείτονα και στον διπλανό μου...».