Κανένας άστεγος δεν στερείται της συνδρομής

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΣΕ «ΛΑΣΥ»

Δημοσίευση: 16 Ιαν 2022 16:23

Κανένας άστεγος δεν στερείται της αναγκαίας συνδρομής από τον Δήμο, επισημαίνει η Δημοτική Αρχή Ελασσόνας στις επισημάνσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σχετικά με μέτρα που λαμβάνονται για την προστασία των αστέγων κατά την περίοδο του χειμώνα.
Ειδικότερα η «Λαϊκή Συσπείρωση Ελασσόνας» με αφορμή την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να διαθέσει τον χώρο του Κ.Α.Π.Η. της πόλης για την προσωρινή φιλοξενία αστέγων ζητά από τον Δήμο να ενισχύσει τις κοινωνικές δομές και να λάβει μόνιμα μέτρα για την προστασία τους.


«Είναι εμπαιγμός για τον λαό, τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της παράταξης, η δήθεν καταπολέμηση της φτώχειας, όταν τα μέτρα που προτείνονται είναι ανεπαρκή και προσωρινά, για όσο διαρκούν δηλαδή τα καιρικά φαινόμενα και στη συνέχεια να εγκαταλείπονται οι άστεγοι στον δρόμο.
Είναι εξίσου τραγικό ο Δήμος Ελασσόνας να κλείνει τα μάτια και να προσπερνά το φαινόμενο (γνωρίζουμε ήδη τουλάχιστον εδώ και πολύ καιρό μία περίπτωση άστεγου στην πόλη της Ελασσόνας). Άστεγοι δεν υπάρχουν μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα, υπάρχουν και στους μικρούς Δήμους, υπάρχουν δίπλα στις πόρτες μας.
Για τον λόγο αυτόν απαιτούμε από τη Δημοτική Αρχή: Να προβεί άμεσα σε χαρτογράφηση του φαινομένου στον Δήμο Ελασσόνας, να παράσχει μόνιμη και όχι προσωρινή στέγαση, με την παραχώρηση μόνιμου καταλύματος μαζί με τον βασικό οικιακό εξοπλισμό, να δημιουργήσει δομές στέγασης ως εφεδρεία για έκτακτες περιπτώσεις έλλειψη στέγης και να απαιτήσει από την Κυβέρνηση την ενίσχυση όλων των δημόσιων και κοινωνικών δομών-υπηρεσιών με τη στελέχωση μόνιμου προσωπικού και του κατάλληλου εξοπλισμού».
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΥ
«Η «Λαϊκή Συσπείρωση» γνωρίζει καλά ότι η Διοίκηση του Δήμου Ελασσόνας έχει επιδείξει σημαντικό έργο στον τομέα της κοινωνικής προστασίας, ειδικά στην προστασία των ευπαθών ομάδων, στις οποίες περιλαμβάνονται άστεγοι συμπολίτες μας, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε επαρκή κατοικία» επισημαίνει ο δήμαρχος Ελασσόνας Ν. Γάτσας.
Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θέλω να ενημερώσω, μεταξύ άλλων, τους συμπολίτες μου ότι:
* Ο Δήμος Ελασσόνας μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας έχει αξιοποιήσει ήδη το ποσό των 50.000,00 ευρώ από την κληρονομιά Αντώνη και Στέλλας Κύρκου για τη χρηματική ενίσχυση απόρων συμπολιτών μας, οι οποίοι δεν είχαν λάβει ποτέ άλλοτε χρηματική ενίσχυση από τον Δήμο.
* Ο ΟΚΠΑΠ διένειμε συσσίτιο σε περισσότερους από 90 συμπολίτες μας στις κοινότητες του Δήμου καθ’ όλη την περίοδο των περιοριστικών μέτρων.
* Δρομολογήσαμε τη δημιουργία Κέντρου Ημέρας - Υπνωτήριο - Στεγνωτήριο στον χώρο που στεγάζει σήμερα τον Β’ Παιδικό Σταθμό, για όσους διαβιούν σε πρόχειρα καταλύματα ή κατοικίες που δεν διαθέτουν επαρκείς υποδομές.
* Ενημερώνουμε μέσω του Κέντρου Κοινότητας τους πολίτες που βιώνουν συνθήκες αστεγίας και τη διαδικασία χορήγησης του επιδόματος στέγασης.
* Ενισχύουμε το Κέντρο Κοινότητας με δύο επιπλέον εργαζόμενους για την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας σε ηλικιωμένους και οικογένειες με κοινωνικά προβλήματα.
* Διαθέτουμε θερμαινόμενη ή κλιματιζόμενη αίθουσα στο Κ.Α.Π.Η. Ελασσόνας.
* Αναθέσαμε τον περασμένο μήνα την παροχή υπηρεσιών με τίτλο «Σύνταξη σχεδίου δράσης για την παρακολούθηση και την κοινωνική στήριξη των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού Δήμου Ελασσόνας» με στόχο τη διερεύνηση, καταγραφή, παρακολούθηση και σχεδιασμό δράσεων κοινωνικής στήριξης ευάλωτων ομάδων (ΑμεΑ, άστεγοι, άποροι, άνεργοι, γυναίκες, νέοι, κοινωνικά αποκλεισμένοι κ.ά.) στην επικράτεια του Δήμου Ελασσόνας.
* Συμμετέχουμε σε προγράμματα απασχόλησης ευάλωτων ομάδων προσλαμβάνοντας εργαζόμενους που χρειάζονται κοινωνική προστασία και στήριξη. Με βάση τα παραπάνω, κανένας άστεγος συμπολίτης μας δεν στερείται της αναγκαίας συνδρομής από τον Δήμο. Θα προτιμούσαμε βέβαια η κριτική της αντιπολίτευσης να συνοδεύεται από ολοκληρωμένες και εφαρμόσιμες προτάσεις και να μην περιορίζεται σε γενικές υποδείξεις, καθώς ως οργανισμός της τοπικής αυτοδιοίκησης είμαστε υποχρεωμένοι να κινούμαστε εντός του θεσμικού πλαισίου που ορίζει ο νόμος και δεν μπορούμε να υποκαταστήσουμε το κεντρικό κράτος και τις δομές του».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass