«Απροετοίμαστος ο Δήμος Τεμπών»

Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΟΛΛΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Δημοσίευση: 16 Ιαν 2022 17:24

Για προχειρότητα, ολιγωρία, έλλειψη συντονισμού και κινήσεις πανικού κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή Τεμπών η παράταξη του Κώστα Κολλάτου για τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή, καταγράφοντας τις παραλείψεις και τις αστοχίες της στη διαχείρισή τους.
Όπως επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωση «αποφάσεις και ενέργειες με προχειρότητα, έλλειψη συντονισμού και κινήσεις πανικού χαρακτήριζαν τις μεθοδεύσεις της Δημοτικής Αρχής και μόνο ετοιμότητα και σιγουριά δεν εμφανίζουν και εξηγούμαστε:


* Πρώτα-πρώτα αποφασίστηκε το κλείσιμο των σχολικών μονάδων το πρωί της Τρίτης 12-1-2022 και ώρα 09:00 π.μ., αφού οι μαθητές ήδη μετέβησαν στα σχολεία και είχαν εκτελεστεί τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ προς αυτές. Οι ενέργειες και οι αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής έπρεπε να γίνουν πολύ πριν την προσέλευση των μαθητών και προτού εκτελεστούν τα δρομολόγια θέτοντας σε κίνδυνο εκατοντάδες παιδιά λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.
* Στα ορεινά διαμερίσματα του Δήμου μας (Καλλιπεύκη-Σπηλιά) ακόμη και σήμερα υπάρχουν αποκλεισμένα σπίτια εντός τον οικισμών (χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο), καθώς η Δ.Α. δεν προέβη ως όφειλε στη διάνοιξη βασικών δρόμων την πρώτη ημέρα έντονων χιονοπτώσεων με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος και να αιφνιδιαστεί.
* Για τις κτηνοτροφικές μονάδες και τα ποιμνιοστάσια δεν υπήρξε καμία πρόβλεψη με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα στους κτηνοτρόφους. Ενώ το επαρχιακό δίκτυο που την ευθύνη διάνοιξης έχει η Περιφέρεια Θεσσαλίας λειτούργησε ομαλά, εντός τον οικισμών επικρατούσε το απόλυτο χάος. Σε ό,τι αφορά τα πλημμυρικά φαινόμενα καμία πρόβλεψη και προετοιμασία στην περιοχή Όσσας-Χειμαδίου-Καλοχωρίου παρά τις επανειλημμένες ανακοινώσεις της Πολιτικής Προστασίας για έντονη και υψηλή ποσότητα βροχής.
* Στα παραλία του Δ. Τεμπών θα μπορούσε να μετριαστεί η κατάσταση αν υπήρχε έγκυρη διάνοιξη των δύο ρεμάτων Παλαιοποτάμου και Παπαπούλιου για τον απεγκλωβισμό των υδάτων. Και εκεί η Δημοτική Αρχή απέτυχε αφού υπήρξε χαρακτηριστική ολιγωρία, έλλειψη συντονισμού, ελλιπής προετοιμασία, μη έγκαιρες παρεμβάσεις, ήταν το τρίπτυχο που χαρακτήριζε τη Δ. Αρχή και τον κ. Μανώλη το προηγούμενο τριήμερο. Τώρα πώς εμφανίζονται ικανοποιημένοι «αλληλοσυγχαίρονται» και «αποθαυμάζονται» είναι απορίας άξιο.
Προτρέπουμε τη Δημοτική Αρχή να προετοιμαστεί καλύτερα την επόμενη φορά, να συνεργαστεί περισσότερο με τους φορείς και όλους τους ιδιώτες μηχανημάτων, καθώς και με τους δημότες για καλύτερα αποτελέσματα. Προτείνουμε να υπάρξουν κλιμάκια αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων για την καλύτερη και άμεση καταγραφή των προβλημάτων που προέκυψαν σε υποδομές-οδικό δίκτυο, αγροτική οδοποιία, δίκτυα ύδρευσης, ηλεκτροφωτισμού κ.ά. καθώς και την αποκατάστασή τους. Να υπάρξει μέριμνα για τις πλημμυρισμένες αγροτικές εκτάσεις και τις δενδρώδεις καλλιέργειες προκειμένου να γίνουν παραγωγικές αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα και τις αυξημένες τιμές των αγροτικών εφοδίων. Ας παραδειγματιστεί η Δημοτική Αρχή από όμορους Δήμους και ας αναλάβει πρωτοβουλίες ανάδειξης και επίλυσης των προβλημάτων που προέκυψαν και ας φροντίσει τουλάχιστον την επόμενη φορά να προετοιμαστεί καλύτερα προσφέροντας τις αναγκαίες υπηρεσίες στον Δήμο μας και στους δημότες μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass