ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ:

Οριζόντια μέτρα ελάφρυνσης στην εστίαση

Δημοσίευση: 17 Ιαν 2022 15:50

Με αφορμή τη συνέχιση εφαρμογής των αυστηρών μέτρων, που πλήττουν τον κλάδο της εστίασης, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Κυβέρνηση αποφάσισε τη συνέχιση της εφαρμογής των σκληρών, άδικων και άνισων μέτρων στον κλάδο της εστίασης, με σκοπό την προστασία των πολιτών από τη διάδοση της μετάλλαξης.


Πλανάται πλάνην οικτράν, εάν νομίζει ότι η πανδημία μπορεί να αναχαιτιστεί και να αντιμετωπιστεί με τον περιορισμό των πολιτών μόνο στον τομέα της εστίασης.
Είναι άξιο απορίας, και το Υπουργείο οφείλει να δώσει εξηγήσεις, διότι ενώ αποφεύγει συστηματικά και από πεποίθηση από τη μια να προχωρήσει στη λήψη μέτρων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σε ολοκληρωμένα πρωτόκολλα στα σχολεία, εντούτοις, από την άλλη, και για άλλη μια φορά, ασκεί δήθεν πολιτική στις πλάτες των επιχειρηματιών της εστίασης. Δηλαδή στους ανθρώπους που αδυνατούν να ανανήψουν από το μακροβιότερο lockdown στην Ευρώπη και που τα χρέη τους προς δημόσιο και ιδιώτες ανέρχονται σε δυσθεώρητα ύψη, η Κυβέρνηση συνεχίζει να βιάζει, μη επιτρέποντας να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις τους και οι εκατοντάδες χιλιάδες των εργαζομένων που απασχολούνται στην εστίαση. Και η Κυβέρνηση συνεχίζει την ανεξήγητη τιμωρητική πολιτική, καθώς κανένα μέτρο από όσα επί έναν χρόνο ζητούμε, δεν έχει λάβει. Γι’ αυτό και πρέπει να προχωρήσει σε οριζόντια και δραστικά μέτρα, όπως η προστασία των επαγγελματικών μισθώσεων, η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών και των ενεργειακών χρεώσεων, αλλά και η εξολοκλήρου διαγραφή των επιστρεπτέων προκαταβολών και φυσικά η διαγραφή του πανδημικού χρέους. Εάν άμεσα δεν ληφθούν οριζόντια μέτρα ουσιαστικής βοήθειας η εστίαση, ενόψει και της επερχόμενης τουριστικής περιόδου, θα έχει μετατραπεί σε κρανίου τόπο, με Πόντιο Πιλάτο την Κυβέρνηση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass