ΣΤΕΛΛΑ ΜΠΙΖΙΟΥ:

Προτεραιότητα σε πρόληψη και υποδομές

Δημοσίευση: 17 Ιαν 2022 16:00

«Το πέρασμα του «Διομήδη» από την επαρχία Φαρσάλων προκάλεσε σημαντικές καταστροφές, ταυτόχρονα όμως ανέσυρε επώδυνες μνήμες του πρόσφατου παρελθόντος, αφού οι πληγές από τον «Ιανό» είναι ακόμη νωπές. Δυστυχώς, και οι δύο αυτές φυσικές καταστροφές καταδεικνύουν την αναγκαιότητα της επιτάχυνσης των αντιπλημμυρικών έργων που ήδη έχουν δρομολογηθεί από τα αρμόδια Υπουργεία και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.


Εξάλλου ο Πρωθυπουργός στην πρόσφατη επίσκεψή του στα Φάρσαλα υπογράμμισε την ανάγκη εκσυγχρονισμού των υποδομών και διαβεβαίωσε τους συμπολίτες μας ότι η κρατική μηχανή ενεργεί τόσο για την αποκατάσταση όσο και την πρόληψη των ζημιών εξαιτίας φυσικών φαινομένων».
Τα παραπάνω δήλωσε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ, κα Στέλλα Μπίζιου, αμέσως μετά την επίσκεψή της στις πληγείσες περιοχές, αλλά και τη συμμετοχή της στη διευρυμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, παρουσία κυβερνητικού κλιμακίου.
 «Μόλις σήμερα ο υφυπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας ενέκρινε μισό εκατομμύριο ευρώ περίπου ως έκτακτη επιχορήγηση στους Δήμους Αγιάς και Φαρσάλων, αποδεικνύοντας για μία ακόμα φορά τα άμεσα αντανακλαστικά της Κυβέρνησης.
Το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής που και στη χώρα μας έχει προκαλέσει περιβαλλοντικές καταστροφές, είναι προτεραιότητα για την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Σημαντικό μέρος των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης θα κατευθυνθεί στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την ενίσχυση της άμυνάς μας από τις καταστροφές που έρχονται ως συνέπεια αυτής.
Τα δεδομένα έχουν αλλάξει, πρωτεύων στόχος μας είναι η πρόληψη και οι υποδομές. Οι αποζημιώσεις είναι αναγκαίες για την ανακούφιση των πληγέντων, αλλά η δική μας φιλοδοξία είναι η δημιουργία σύγχρονων έργων και υποδομών που θα περιορίζουν τις συνέπειες των φυσικών φαινόμενων.
Η Κυβέρνηση της ΝΔ, γρήγορα και αποτελεσματικά, θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό όλων των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται. Και αυτό δεν είναι μια υπόσχεση, αλλά πλέον ένα γεγονός», κατέληξε στη δήλωσή της η κα Μπίζιου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass