«Μουδιασμένη» η αγορά

Χθες πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων *Αυξήσεις στην ενέργεια και «Όμικρον», φρενάρουν την αγοραστική κίνηση, δηλώνει στην «ΕτΔ» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας Χαρ. Παπαδόπουλος

Δημοσίευση: 17 Ιαν 2022 18:12

Απογοητευτική θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος χθες την εικόνα που εμφάνιζε η εμπορική αγορά της Λάρισας, πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων.
Δεν θύμιζε τίποτα από τις παλιές καλές εποχές της αντίστοιχης περιόδου, καθώς ένα ποσοστό καταστημάτων δεν άνοιξε τις πύλες του και αντίστοιχα η αγοραστική κίνηση, ακόμη και στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της πόλης (πεζόδρομους), ήταν πολύ υποτονική.


Για «μούδιασμα» της αγοράς μιλά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας Χαρ. Παπαδόπουλος και σημειώνει: «Η αύξηση των τιμών στην ενέργεια, που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τα νοικοκυριά, σε συνδυασμό με τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μετά την έξαρση της «Όμικρον», εντείνουν την ανασφάλεια του κόσμου. Οι καταναλωτές προσπαθούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες και εμφανίζονται ιδιαίτερα συγκρατημένοι με τις αγορές τους στα εμπορικά καταστήματα. Μπροστά στην οικονομική ανασφάλεια, που προκαλούν οι αυξημένες υποχρεώσεις, δεν υπάρχει διάθεση για αγορές. Δεν υπάρχει περίσσευμα για αγορές!».
Κάνοντας αναπόφευκτα τη σύγκριση με άλλες εποχές εκπτωτικών περιόδων, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Παραδοσιακά, στις πρώτες δεκαπέντε μέρες των εκπτώσεων, εμφανίζεται η μεγαλύτερη αγοραστική κίνηση και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των καταναλωτών. Ήδη έχει περάσει μια εβδομάδα, και αυτό δεν το έχουμε δει ακόμη, παρά το γεγονός ότι τα καταστήματα κάνουν μεγάλες εκπτώσεις (60%-70%) στα προϊόντα τους».
Πάντως χθες, στο κέντρο της Λάρισας, υπήρχε μεν κίνηση, αλλά αυτή δεν είχε αντίστοιχο αντίκρισμα στα ταμεία των εμπόρων, όσο στα ταμεία των καφετεριών και των καταστημάτων εστίασης.
Να σημειωθεί πως οι χειμερινές εκπτώσεις στη Λάρισα θα διαρκέσουν ως και τις 5 Μαρτίου.
Λ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass