«Με σκοπιμότητα η κριτική για διαχείριση της κακοκαιρίας»

Ο αντιδήμαρχος Τεμπών κ. Σίμος απαντά στον κ. Κολλάτο

Δημοσίευση: 17 Ιαν 2022 17:32

«Δεν τιμά τον διατελέσαντα εννέα (9) χρόνια Δήμαρχο, να αντιπολιτεύεται και να ειρωνεύεται την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για τις ενέργειες αντιμετώπισης των πρόσφατων ακραίων καιρικών φαινομένων, από τον καναπέ».
Αυτό αναφέρει ο αντιδήμαρχος του Δήμου Τεμπών κ. Σίμος, απαντώντας στις αιχμές του πρώην δημάρχου κ. Κολλάτου για τη διαχείριση της πρόσφατης κακοκαιρίας. Και συνεχίζει ο αντιδήμαρχος:
«Απών, ο κ. Κολλάτος, από όλες τις προσπάθειες, αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του έχοντας κακούς πληροφοριοδότες, προέβησαν σε κριτική κατά της Δημοτικής Αρχής, με σκοπιμότητα και γνώμονα την παραπληροφόρηση και εξηγούμαστε.


Αναφέρεται ο κ. Κολλάτος, ψευδώς, ότι η Δημοτική Αρχή αποφάσισε και ενημέρωσε τους μαθητές στις 9 το πρωί της Τρίτης 12-1-2022 ότι θα κλείσει τα σχολεία.
Οι πρόεδροι των σχολικών επιτροπών Α/θμιας και Β/θμιας, προέβησαν στην ενημέρωση των διευθυντών στις 7:30 π.μ., συλλέγοντας πληροφορίες για την επικρατούσα κατάσταση από τις 5:30’ π.μ. και μέχρι τις 8:10 (ώρα προσέλευσης των μαθητών) γνώριζαν όλοι για το κλείσιμο, όπως επίσης γνώριζε και το ΚΤΕΛ.
Αναφέρεστε στο ότι υπάρχουν ακόμη και σήμερα σπίτια χωρίς ρεύμα, κάτι το οποίο δεν υφίσταται. Όπως γνωρίζετε, αλλά σκοπίμως δεν αναφέρατε, η ευθύνη αποκατάστασης ζημιών ηλεκτροδότησης είναι του ΔΕΔΔΗΕ. Την Τρίτη, όπως και σε όλο τον νομό Λάρισας, υπήρχαν εκτεταμένες ζημιές στο δίκτυο μεταφοράς της ΔΕΗ, έτσι και στον Δήμο μας. Στον Πυργετό, στα Παράλια,  στην Καλλιπεύκη, στο Μακρυχώρι, στους Γόννους, υπήρχε διακοπή ρεύματος αλλά αποκαταστάθηκε από συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ το βράδυ της ίδιας μέρας, παρά τις δυσκολίες. Την Τετάρτη, με τα καιρικά φαινόμενα που επικρατούσαν (έντονους ανέμους και χιονόπτωση), το ρεύμα διεκόπη και πάλι, αλλά τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ προέβησαν και πάλι στην αποκατάστασή του.
Επίσης, μηχανήματα που μίσθωσε ο Δήμος, επιχειρούσαν για τον αποχιονισμό δίνοντας προτεραιότητα σε κατοίκους που είχαν ανάγκη μετακίνησης και στις κτηνοτροφικές μονάδες, που όσοι γνωρίζουν την περιοχή θα ξέρουν ότι οι μονάδες αυτές βρίσκονται σε μακρινές αποστάσεις μεταξύ τους, με αποτέλεσμα τη χρονοβόρα διαδικασία καθαρισμού. Όσον αφορά την αναφορά του κ. Κολλάτου στα πλημμυρικά φαινόμενα που χτύπησαν τη δημοτική ενότητα Νέσσωνος και τα παράλια του Δήμου μας, απλά να ενημερώσουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΜΥ οι περιοχές αυτές δέχθηκαν 200 χιλιοστά νερό, μπορεί δηλαδή κάποιος εύκολα να υπολογίσει πόσο νερό δέχτηκαν αυτές οι περιοχές μετά από 16 ώρες συνεχούς βροχόπτωσης. Ήμασταν εκεί μαζί με την Περιφέρεια, με τους κατοίκους και με μεγάλη αγωνία και αγώνα καταφέραμε να διαφυλάξουμε τις ζωές και τις περιουσίες των κατοίκων των περιοχών αυτών. Λοιπόν, για να κλείνει το θέμα αυτό, επαναλαμβάνουμε για μία ακόμη φορά, μην προσπαθείτε να κάνετε αντιπολίτευση από τον καναπέ, βγείτε έξω, δείτε, ρωτήστε και μετά έχετε κάθε δικαίωμα να μας κατηγορήσετε για προχειρότητα και έλλειψη συντονισμού. Επαναλαμβάνουμε, δεν σας τιμά εννέα (9) χρόνια δήμαρχος να αντιπολιτεύεστε με αυτό τον τρόπο. Αφήστε τον εγωισμό και την αλαζονεία που σας διακατέχει και δείτε τα γεγονότα πιο αντικειμενικά και κάντε πράξη το όλοι μαζί μπορούμε, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τα καλύτερα και να φανούμε χρήσιμοι στους δημότες μας», καταλήγει ο κ. Σίμος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass