Eσωσαν 45 γίδια και τον κτηνοτρόφο από την καταστροφή

ΣΩΤΗΡΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΡΨΙΘΕΑ

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2022 15:06

«Για τουλάχιστον επτά ώρες, περνούσαμε με τη βάρκα, πέντε-πέντε, τα ζώα

από το πλημμυρισμένο ποιμνιοστάσιο στην ξηρά, προκειμένου να σώσουμε όσα περισσότερα γίδια μπορούσαμε...», είναι τα λόγια μέλους μιας ομάδας, που στη διάρκεια εξέλιξης της τελευταίας κακοκαιρίας, που έπληξε την περιοχή μας, επιχειρούσε σε ένα ποιμνιοστάσιο στην Τερψιθέα να σώσει την περιουσία ενός κτηνοτρόφου.
Μια μεγάλη επιχείρηση διάσωσης, που σχεδιάστηκε και οργανώθηκε σε χρόνο ρεκόρ λόγω της επείγουσας κατάστασης, ανέδειξε τη σημαντικότητα της συνεργασίας και της άμεσης επέμβασης των αρμόδιων φορέων προς έναν κοινό στόχο. Η ομάδα που συγκροτήθηκε έδωσε παράδειγμα καθήκοντος μεν, αλλά κυρίως ανθρωπιάς, με τον τρόπο που αντιμετώπισε ως σύνολο το καταστροφικό πέρασμα του νερού του Πηνειού ποταμού, από την περιουσία ενός κτηνοτρόφου, έξω από την κοινότητα της Τερψιθέας.
Έσωσαν τελικά τα 45 από τα 65 γίδια που είχε ο κτηνοτρόφος. Κάποιοι είχαν αναλάβει τη μεταφορά των ζώων από το ποιμνιοστάσιο στη βάρκα και ακολούθως στην ξηρά. Άλλοι είχαν αναλάβει την τοποθέτησή τους σε φορτωτή και τη μετακίνησή τους σε φορτηγό αυτοκίνητο, για την απομάκρυνσή τους από το σημείο.
«Η άμεση επέμβαση όλων των φορέων, ο επαγγελματισμός που έδειξαν τα μέλη που συνεργάστηκαν, αλλά και η ανθρωπιά με την οποία αντιμετώπισαν την απόγνωση του κτηνοτρόφου, ήταν υποδειγματικά!» δηλώνει ο πρόεδρος της Κοινότητας Τερψιθέας Κων. Νότας.
Τόσο η Κοινότητα Τερψιθέας όσο και ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Τερψιθέας (φωτ.) αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, την Πολιτική Προστασία του Δήμου Λαρισαίων, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομία και τονίζουν πως «με την άμεση και ηρωική επέμβασή τους, κατόρθωσαν να σωθούν τα ζώα των κτηνοτρόφων της περιοχής μας, από την πλημμύρα του Πηνειού ποταμού».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass