Οριστικά αθώος 64χρονος αγρότης για τον θάνατο συγχωριανού του

ΑΙΜΑΤΗΡΟΣ ΔΙΑΠΛΗΚΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΚΤΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ * ΤΟ ΜΙΚΤΟ ΟΡΚΩΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΦΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

Δημοσίευση: 19 Ιαν 2022 21:00

Υιοθετώντας την πρόταση του διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας και εισαγγελέα της έδρας, Σταμ. Δασκαλόπουλου, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας απέρριψε χθες έφεση κατά πρωτόδικης απόφασης καθιστώντας τελεσίδικα αθώο έναν 64χρονο αγρότη

από τη Ζαγορά Πηλίου.
Ο 64χρονος παραπέμφθηκε χθες κατηγορούμενος για «θανατηφόρα σωματική βλάβη καθ’ υπέρβαση των ορίων της άμυνας» έπειτα από έφεση που άσκησε εισαγγελέας Εφετών κατά της πρωτόδικης απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λάρισας, τον Οκτώβριο του 2020 σύμφωνα με την οποία κατά πλειοψηφία κρίθηκε αθώος (σ.σ. ομόφωνα αθώος κρίθηκε ο γιος του) για τον θάνατο 59χρονου συγχωριανού του.
Σύμφωνα και με το κατηγορητήριο, στις 20 Ιουνίου του 2018 ο 64χρονος και ο 59χρονος διαπληκτίσθηκαν με αφορμή κτηματικές διαφορές, καθώς ο 59χρονος θεωρούσε δικό του ένα κτήμα, λόγο για τον οποίο επιτέθηκε στον 64χρονο και στον γιο του.
Ο διαπληκτισμός εξελίχθηκε σε καβγά, με το θύμα να επιτίθεται με ένα κλαδευτήρι στον 64χρονο προκαλώντας του «αμυντικές κακώσεις» και τον γιο του να επιτίθεται στον 59χρονο προκειμένου να τον αφοπλίσει. Χτυπήματα των δύο ανδρών που είχαν ως αποτέλεσμα στη συνέχεια ο 59χρονος συγχωριανός τους να υποκύψει στα τραύματά του. Το ΜΟΔ έκρινε ομόφωνα αθώο τον γιο και κατά πλειοψηφία έκρινε επίσης αθώο τον 64χρονο αναγνωρίζοντας ότι «ευρισκόμενος σε κατάσταση άμυνας σκότωσε άλλον».
Εισαγγελέας Εφετών άσκησε έφεση επί της πρωτόδικης απόφασης με αποτέλεσμα ο 64χρονος να παραπεμφθεί εκ νέου χθες ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Λάρισας. Ο εισαγγελέας της έδρας, Σταμ. Δασκαλόπουλος, υπογραμμίζοντας το αόριστο της έφεσης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως δεν αναλύει τις πλημμέλειες της πρωτόδικης απόφασης, δεν προτείνει ποιο είναι το ορθό κ.λπ., πρότεινε την απόρριψή της, με την πρόεδρο του ΜΟΕ Λάρισας να ανακοινώνει την απόφαση του Δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία απορρίφθηκε η έφεση ως απαράδεκτη. Καθιστώντας έτσι τελεσίδικα αθώο τον 64χρονο για τον θάνατο του 59χρονου συγχωριανού του.
Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass