Στη φυλακή 65χρονη φυγόποινος

ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΕΡΗΜΗΝ ΑΠΟ ΤΟ 2019 ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ 1,8 ΤΟΝΩΝ ΧΑΣΙΣ

Δημοσίευση: 19 Ιαν 2022 21:20

Μια 65χρονη φυγόποινος από τον Τύρναβο συνελήφθη χθες το μεσημέρι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας. Η 65χρονη - σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» - αναζητούνταν από τον Ιούλιο του 2019 με αφορμή ερήμην καταδικαστική

απόφαση σε βάρος της από το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών, με αφορμή παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
Απόφαση με την οποία της επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών αλλά και χρηματική ποινή 30.000 ευρώ, καθώς η 65χρονη φέρεται ως εμπλεκόμενη σε εγκληματική οργάνωση η οποία, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. μετέφερε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες σε φορτηγά.
Σύμφωνα με παλαιότερη ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, το 2011 έγιναν έρευνες από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής (Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών) με τη συνεργασία του Τμήματος Ναρκωτικών ΣΔΟΕ Αττικής και του Γραφείου DEA της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα με αφορμή οργάνωση «που δραστηριοποιείτο διεθνώς στην εξαγωγή από την Ελλάδα και μεταφορά με φορτηγά αυτοκίνητα διεθνών μεταφορών σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης, μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, προελεύσεως Αλβανίας».
Από εκείνη την έρευνα, μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν «ακατέργαστη κάνναβη βάρους 1 τόνου και 820 κιλών, τρία φορτηγά αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα δύο διεθνών μεταφορών, ένα τυφέκιο εφόδου AK 47 με γεμιστήρα με 26 φυσίγγια των 7,62 mm, ένα Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο, χρηματικού ποσού 32.455 ευρώ, 1.125 Λίρες Αγγλίας και 80 Λίρες Σκοτίας, δώδεκα κινητά τηλέφωνα και τέσσερις ηλεκτρονικές ζυγαριές».
Στην ίδια ανακοίνωση της ΓΑΔΑ σημειωνόταν επίσης ότι «εντοπίστηκε μεγάλη αποθήκη στη Βιομηχανική Περιοχή Ασπροπύργου Αττικής, που είχε εξοπλιστεί κατάλληλα και για τη μετασκευή επικαθήμενων θαλάμων φορτηγών αυτοκινήτων και την κατασκευή ειδικών χώρων για την απόκρυψη των ναρκωτικών» και πως «αποκαλύφθηκαν επίσης από την έρευνα και οι προετοιμασίες για την εξαγωγή μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης, με προορισμό την Αγγλία, ενώ εντοπίστηκαν και τα φορτηγά που θα χρησιμοποιούντο για τη μεταφορά».
Ακόμη ότι «οργανώθηκε εκτεταμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών με τη συνδρομή κλιμακίων από το Τμήμα Ναρκωτικών ΣΔΟΕ Αττικής και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας και ελέγχθηκαν τα δύο φορτηγά αυτοκίνητα στην περιοχή της Λάρισας. Σε ειδικές κρύπτες βρέθηκαν συνολικά περίπου 1 τόνος και 200 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, ενώ συνελήφθησαν οι δύο οδηγοί, ο οργανωτής - εγκέφαλος των μεταφορών (μόνιμος κάτοικος Λάρισας) και ένας συνεργάτης του». «Παράλληλα έγινε επέμβαση στην αποθήκη, όπου συνελήφθη ο Αλβανός ένοπλος φρουρός αυτής με το Kalasnikof ανά χείρας και βρέθηκαν επιπλέον 620 κιλά κάνναβης.
Σε άλλη επιχείρηση στο Χαϊδάρι Αττικής, συνελήφθη άμεσος συνεργάτης του οργανωτή, υπεύθυνος για τη διαχείριση της αποθήκης και τις μετασκευές των οχημάτων» κατέληγε η ανακοίνωση. Η 65χρονη καταδικάστηκε ερήμην το 2019 και μετά τη σύλληψή της χθες οδηγήθηκε στις φυλακές.
Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass