Ζητούν εξηγήσεις από τον Δήμο για τις πλημμύρες

ΠΕΝΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ

Δημοσίευση: 19 Ιαν 2022 16:20

Εξηγήσεις για τις ενέργειες ή τις παραλήψεις της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Κιλελέρ, σχετικά με τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία «Διομήδης» στην περιοχή, ζητούν με επίκαιρη ερώτησή τους πέντε ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου.

Στην ερώτησή τους που κατέθεσαν προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κιλελέρ κ. Σ. Νταφόπουλο, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γ. Ακριβούλης, Ι. Ζαχαριάς, Γ. Καρυούδης, Θ. Νανούλης, Α. Φασφαλής και Β. Χατζούλης, ζητούν να πληροφορηθούν για τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, προκειμένου να αποφευχθούν οι καταστροφικές επιπτώσεις της κακοκαιρίας. Πιο συγκεκριμένα στην ερώτησή τους αναφέρουν:
Το πέρασμα του «Διομήδη» από τον Δήμο Κιλελέρ άφησε πίσω του μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες και σπίτια δημοτών. Η Δημοτική Αρχή, έχοντας και την εμπειρία της προηγούμενης κακοκαιρίας με τον «Ιανό» όφειλε να είναι υποψιασμένη για την κλιματική κρίση και τα επακόλουθά της, ενώ είχε όλο τον χρόνο να προετοιμαστεί για τις «επόμενες» κακοκαιρίες. «Η κατάσταση όμως στο Ζάππειο, τις Νέες Καρυές Χάλκη και κυρίως στη Νέα Λεύκη δείχνουν ότι η προετοιμασία της Δημοτικής Αρχής στο επίπεδο της πολιτικής προστασίας ήταν ανύπαρκτη. Η υπερχείλιση του ποταμού «Γκουσμπασανιώτη» κατέστρεψε στην κυριολεξία επιχειρήσεις, αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, με αποτέλεσμα δεκάδες κάτοικοι της περιοχής να βρίσκονται σε απόγνωση.
Ερωτάται η Δημοτική Αρχή: Σε ποιες ενέργειες προχώρησε για να θωρακίσει την περιοχή έναντι πλημμυρικών φαινομένων, μετά και την εμπειρία των προηγούμενων ισχυρών βροχοπτώσεων και πλημμυρών; Πότε καθαρίστηκε για τελευταία φορά ο ποταμός Γκουσμπασανιώτης και γιατί υπερχείλισε στο ύψος της Ν. Λεύκης και της Χάλκης, παρασύροντας στην καταστροφή αγροτικές εκμεταλλεύσεις και επιχειρήσεις; Τι συνέβη και πλημμύρισαν 15.000 στρέμματα στην περιοχή του Καλαμακίου; Υπάρχει σχεδιασμός για ανάλογα φαινόμενα από την Πολιτική Προστασία και τι προβλέπει; Πότε έχει επικαιροποιηθεί την τελευταία φορά; Σκοπεύει η Δημοτική Αρχή να παρέμβει για τη γρήγορη και εξ ολοκλήρου αποζημίωση των δημοτών που επλήγησαν από τις πλημμύρες; Με ποιον τρόπο;

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass