ΟΙ ΤΟΜΕΑΡΧΕΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΝΩΛΗ

«Έτσι θα πορευθούμε ως αντιπολίτευση του Δήμου Τεμπών»

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2014 11:45 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:02

 

Με αφορμή την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων της η μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου Τεμπών πραγματοποίησε συνάντηση στην αίθουσα του Κοινοτικού Συμβουλίου Ελάτειας, όπου συμμετείχαν οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι που εκλέχθηκαν με τον συνδυασμό του κ. Γ. Μανώλη και στην οποία συζητήθηκαν θέματα αρχών, αντιπολιτευτικής τακτικής και ανάθεση ρόλων απέναντι στη νέα δημοτική αρχή Τεμπών.

Στην εποικοδομητική συζήτηση, ανακοινώθηκαν τα εξής από τον Συνδυασμό: «Μετά από ένα μεγάλο διάστημα ύπνωσης, κατάπτωσης και αποδυνάμωσης, που ζήσαμε τα τριάμισι χρόνια εφαρμογής του νέου νόμου «Καλλικράτη» για την τοπική αυτοδιοίκηση, της εποχής που ακολούθησε την «ψεύτικη» υλική ευμάρεια, του προηγουμένου νόμου «Καποδίστρια», ΤΩΡΑ, είναι καιρός, όλοι εμείς, που συνεχίζουμε να ελπίζουμε, να οραματιζόμαστε και να προσπαθούμε, να αποδείξουμε ότι μας αξίζει και μας πρέπει άλλο μέλλον από αυτό που μας προσφέρουν και μας τάζουν. Η αδράνεια και η παθητικότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε το παρόν και το μέλλον, μας βρίσκει πολέμιους. Πιστεύουμε στην πολιτική και ηθική αναγέννηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και θα προσπαθήσουμε να εμπνεύσουμε νέους και άφθαρτους ανθρώπους να ασχοληθούν με τα τοπικά δρώμενα για να συστρατευτούν μαζί μας, ανεξαρτήτως πολιτικών προτιμήσεων για να μπορέσουμε να κάνουμε το Δήμο μας αληθινό, για να τον χαιρόμαστε εμείς και τα παιδιά μας.

Βάζουμε στην άκρη όλα αυτά που μας διχάζουν. Ήρθε η ώρα να πάμε μπροστά... Επενδύουμε στην ψυχή και το δυναμικό του κάθε πολίτη αυτού του Δήμου. Κάθε πολίτης αυτού του τόπου, κάθε άνθρωπος, έχει αναφαίρετο δικαίωμα όχι μόνο στην επιβίωση, αλλά και στην ευτυχία. Καλούμε, όλες και όλους να συνδράμουν με την παρουσία τους, την πίστη, την εργώδη προσπάθεια και την ελπίδα τους, ώστε να ξαναβρούμε ως άνθρωποι, ως πολίτες και ως λαός τα θεμελιακά μας αυτονόητα, που μας ξαναδίνουν το δικαίωμα και την ιερή υποχρέωση να ξαναπάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Δεσμευόμαστε σαν αντιπολίτευση να τιμήσουμε την ψήφο των συμπολιτών μας, θα είμαστε αμείλικτοι σε φαινόμενα διαφθοράς και σπατάλης, θα αντιπολιτευόμαστε με πνεύμα σύνεσης, εντιμότητας και συνεργασίας. Σκοπός μας η βελτίωση των συνθηκών, στόχος μας η συμπαράσταση κάθε πολίτη, μαθητή, γονιού, επαγγελματία, επιχειρηματία, αγρότη, κτηνοτρόφου, μέσο μας η συνεργασία και η αλληλεγγύη.

Κρίσιμο μέτωπο για τον Δήμο μας τα επόμενα χρόνια εκτιμούμε ότι θα αποτελέσουν τα εντεινόμενα φαινόμενα ανθρωπιστικής κρίσης. Ο Δήμος σ’ αυτό το σημείο καλείται να διευρύνει το κοινωνικό δίχτυ προστασίας που θα ξεφεύγει από το επίπεδο της φιλανθρωπίας και θα προχωρά σε ενεργητικές πολιτικές στήριξης των δημοτών που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Στον Δήμο Τεμπών επιβάλλεται να εγκατασταθεί μια νέα σχέση με τον πολίτη, μακριά από μικρορουσφέτια, ψιλοεξυπηρετήσεις και ψευτοκολλητιλίκια. Διεκδικούμε το αύριο που θα αρμόζει στα παιδιά μας και δεν δεχόμαστε σε αυτό καμία έκπτωση, κανένα διαχωρισμό, κανένα πολιτικό σύνορο, παρά μόνον τα όρια και τους όρους που αρμόζουν σε αυτούς που θέλουν να μετέχουν στην Ανθρωπιά, στη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη.

Αποφασίζουμε, μετά από κάθε συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου, Οικονομικής Επιτροπής, Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κ.λπ. να ανακοινώνουμε στον ηλεκτρονικό και γραπτό Τύπο τις προτάσεις που κάναμε, τις αντιρρήσεις μας απέναντι στις προτάσεις της πλειοψηφίας και τα θέματα που συμφωνήσαμε με τη συμπολίτευση. Σκοπός μας η όσο το δυνατόν καλύτερη ενημέρωση των δημοτών μας, για το πώς θα λειτουργούμε σαν αντιπολίτευση σε κάθε συνεδρίαση που συμμετέχουμε.

Ορίζουμε υπεύθυνους ανά Δημοτική Ενότητα (Δ. Ε.) τους κάτωθι δημοτικούς συμβούλους:

Κακαγιάννη Χρήστο επικουρούμενος από τον Κούρια Αντώνιο στη Δ.Ε. Αμπελακίων.

Καραναστάση Αθανάσιο στη Δ.Ε. Γόννων.

Βλάγκα Ιωάννη στη Δ.Ε. Μακρυχωρίου.

Γκατζόγια Παναγιώτη στη Δ.Ε. Νέσσωνος.

Νικολάου Γεώργιο στη Δ.Ε. Πυργετού.

Οι παραπάνω θα ενημερώνονται για τα προβλήματα του κάθε χωριού από τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας και τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους του κάθε χωριού. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass