«Η κτηνοτροφία πλήττεται, χρειάζεται άμεση στήριξη»

Ο ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΣΩΝΟΣ - ΕΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟ ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Δημοσίευση: 01 Φεβ 2022 15:00
Ο πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου, πρώην Δήμου Νέσσωνος και Ελάτειας κ. Κων/νος Αποστόλου Ο πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου, πρώην Δήμου Νέσσωνος και Ελάτειας κ. Κων/νος Αποστόλου

«Για μία ακόμα φορά, για μία ακόμα χρονιά και μετά τα συνεχιζόμενα κύματα κακοκαιρίας και πολύ μεγάλου ψύχους, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, με όλα τα επικοινωνιακά μέσα που διαθέτει, ωραιοποιεί τη ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στην κτηνοτροφία. Δυστυχώς έρχεται και πάλι

αντιμέτωπη, με τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν όλοι οι κτηνοτρόφοι της πατρίδας μας. Κοινή διαπίστωση όλων μας, είναι και πάλι η απουσία της συμμετοχής των αντιπροσώπων μας στις σοβαρές αποφάσεις του ΥΠΑΑΤ, γεγονός που απεικονίζεται στο αποτέλεσμα των αποφάσεών του. Τα προβλήματα όμως, δεν μπορούν να περιμένουν τους ρυθμούς λειτουργίας του ΥΠΑΑΤ και ζητούν άμεσες λύσεις».
Αυτό αναφέρει, ανακοίνωση του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου, πρώην Δήμου Νέσσωνος και Ελάτειας, με έδρα το Συκούριο, ενώ γίνεται αναφορά και στα αιτήματα των παραγωγών. Συγκεκριμένα «ζητάμε την ενίσχυση για την αγορά ζωοτροφών, λόγω της μεγάλης και παρατεταμένης αύξησης της τιμής τους, την απόσυρση των άρθρων της ΚΥΑ 873/55993/26.5.2015, όπως αυτή τροποποιήθηκε από την 1217/264725/27.09.2021, στα σημεία που αφορούν τους κτηνοτρόφους και επαναξιολόγησή τους. Διατήρηση μόνο των άρθρων που αφορούν τους επιτήδειους κερδοσκόπους των ενισχύσεων. Ακόμη ζητούμε κατανομή Εθνικού αποθέματος, θέσπιση αγροτικού πετρελαίου για ολόκληρο τον πρωτογενή τομέα, μόνιμη μειωμένη τιμολόγηση του ρεύματος των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής, εκπροσώπηση των κτηνοτρόφων σε όλους τους εποπτευόμενους φορείς και επιτροπές του ΥΠΑΑΤ και στη διαδικασία διαβούλευσης για την ΚΑΠ 2021-2027, την επαναξιολόγηση της σχέσης αποζημίωσης γάλακτος-ασφαλίστρων ΕΛΓΑ από δυσμενείς καιρικές συνθήκες».
Και η ανακοίνωση, που υπογράφει ο πρόεδρος Κων/νος Αποστόλου, καταλήγει: Τα προβλήματα θα λυθούν, αν και εφόσον, κατατεθούν βιώσιμα σχέδια στήριξης της κτηνοτροφικής παραγωγής από πλευράς της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου μας. Γι’ αυτό την καλούμε, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να αφουγκραστεί τους κτηνοτρόφους και επιτέλους να πάρει τις σωστές αποφάσεις, για το καλό της ελληνικής κτηνοτροφίας. Περιθώρια πλέον δεν υπάρχουν για κανέναν μας. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί, ας το θυμούνται.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass