«Ράγισαν και οι πέτρες» στην Αγιά…

ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΙΜΟΥ

Δημοσίευση: 02 Φεβ 2022 17:15

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Σε κλίμα θρήνου και οδύνης πραγματοποιήθηκε χθες στις 12:00 το μεσημέρι στην κεντρική αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου «Χρυσαλλίδα» στην Αγιά, η πολιτική κηδεία του μέλους του ΚΚΕ Νίκου Σίμου, ο οποίος απεβίωσε το Σάββατο από παθολογικά αίτια στην οικία του στο Κερατσίνι Αττικής, σε ηλικία 40 ετών.
Συντετριμμένοι οι γονείς του, Πέτρος και Μαρία. Σοκαρισμένοι οι συγγενείς του, οι συγχωριανοί του Μεταξοχωρίτες, οι φίλοι του, οι γνωστοί του, οι σύντροφοί του στο κόμμα. Απαρηγόρητες η σύζυγός του Δέσποινα Μαστρολέων και η αδελφή του, επίσης Δέσποινα, οι επικήδειοι των οποίων ράγισαν τις καρδιές τού πλήθους κόσμου που παρευρέθηκε σ’ αυτόν τον οδυνηρό για όλους τους αποχαιρετισμό, όχι μόνο από την περιοχή της Αγιάς και της Λάρισας, αλλά και από πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας, μα κυρίως από την Αθήνα, όπου ο εκλιπών τα τελευταία χρόνια ζούσε και δραστηριοποιούνταν.
Επικήδειοι ακούστηκαν και από συντρόφους του. Από τον Θανάση Χρηστίδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, την Εύη Χαβελέ εκ μέρους των Κομματικών Οργανώσεων του Κερατσινίου του Κόμματος και τον φίλο του Παναγιώτη Καρανίκα.
Όλοι τους μίλησαν για τον σπάνιο, καλοκάγαθο, γενναιόδωρο, όλο αγάπη, χαρακτήρα του, το μόνιμο χαμόγελό του, την ευγένειά του, τη μαχητικότητά του στους αγώνες του ΚΚΕ για μια δικαιότερη κοινωνία και για τη δύναμη ψυχής με την οποία αντιμετώπιζε τα προβλήματά του ως νεφροπαθής.
ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΝΕΦΡΟΥ
Κατά τη διάρκεια της τελετής η σορός ήταν σκεπασμένη με τη σημαία του ΚΚΕ, ενώ σύντροφοί του εναλλάσσονταν τιμητική φρουρά δίπλα του. Μετά το πέρας αυτής, η σορός μεταφέρθηκε σε αποτεφρωτήριο στην Αθήνα. Αξίζει να σημειωθεί η μεγάλη ειρωνεία της τύχης. Ο Νίκος Σίμος έφυγε από τη ζωή λίγο αφότου έμαθε πως ήρθε επιτέλους η σειρά του για την πολυπόθητη μεταμόσχευση νεφρού.
Στην κηδεία παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Θοδωρή Χιώνη, μέλος του ΠΓ και αντιπροσωπεία του ΚΣ της ΚΝΕ με επικεφαλής τον γραμματέα Νίκο Αμπατιέλο. Παρευρέθηκαν αντιπροσωπείες από φορείς της Λάρισας, ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας, η πρώην δήμαρχος Χριστίνα Χριστούλα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς Γιάννης Αργυρούλης, δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι Τοπικών Συμβουλίων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass