Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στη Νίκαια...

ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΩΝ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΟΝ ΟΔΙΚΟ ΚΟΜΒΟ

Δημοσίευση: 03 Φεβ 2022 21:00
Με τρακτέρ, αλλά και με αγροτικά αυτοκίνητα, θα κινηθούν προς τη Νίκαια αύριο οι αγρότες (φωτ. αρχείου) Με τρακτέρ, αλλά και με αγροτικά αυτοκίνητα, θα κινηθούν προς τη Νίκαια αύριο οι αγρότες (φωτ. αρχείου)

Του Γ. Ρούστα

Ο κύβος ερρίφθη! Η συγκέντρωση των τρακτέρ το μεσημέρι της Παρασκευής των

αγανακτισμένων Θεσσαλών παραγωγών θα πραγματοποιηθεί στον κόμβο της Νίκαιας, όπως αποφάσισαν οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και Καρδίτσας. Σε εκκρεμότητα παραμένει η συμμετοχή των αγροτών που συμμετείχαν στις συσκέψεις της Συντονιστικής Επιτροπής σε Τερψιθέα- Φαλάνη, οι οποίοι αποφάσισαν να βγάλουν τα τρακτέρ το πρωί της Παρασκευής στον δρόμο και τότε να αποφασίσουν, ποια πορεία θα χαράξουν. Το πιο πιθανό σενάριο, από τη στιγμή που δημιουργείται ένα ενιαίο μπλόκο, είναι να κατευθυνθούν κι αυτά στη Νίκαια. Από την άλλη βέβαια, δεδομένο θεωρείται το «αντι-μπλόκο» της Αστυνομίας, ώστε να μην ανέβουν τα τρακτέρ στον αυτοκινητόδρομο. Έτσι, όλα δείχνουν ότι τα αγροτικά μηχανήματα θα παραταχθούν στον παράδρομο του κόμβου, εκεί όπου συνήθως κατέληξαν και στις προηγούμενες αγροτικές κινητοποιήσεις.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας Ρίζος Μαρούδας σε δηλώσεις του στην «Ε» διευκρινίζει ότι «αν η κυβέρνηση κάνει το λάθος να εκτιμήσει τη δυναμική των κινητοποιήσεων και την οργή των παραγωγών από τον αριθμό των τρακτέρ, θα βρεθεί προ εκπλήξεως, αφού αρκετοί θα είναι αυτοί οι οποίοι θα συμμετέχουν με τη φυσική τους παρουσία ή τα αγροτικά τους αυτοκίνητα. Αυτήν τη στιγμή η αγανάκτηση είναι μεγάλη και κάθε ένας που λαμβάνει λογαριασμό ρεύματος της ΔΕΗ ή βγάζει μπλοκάκι για να υπολογίσει το κόστος παραγωγής των εαρινών σπόρων, αν είναι αναποφάσιστος, αμέσως παίρνει την απόφαση να αντιδράσει και να στείλει ένα μήνυμα στην κυβέρνηση ότι οι εξαγγελίες για μείωση του ΦΠΑ στα λιπάσματα ή στον ΕΝΦΙΑ είναι αστείες και σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν την απώλεια εισοδήματος που έχουμε υποστεί από την αύξηση του κόστους παραγωγής και της ενέργειας».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass