Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Η κοινωνία ρημάζει με ηθικό αυτουργό τον Μητσοτάκη»

ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ Ο ΒΑΣ. ΚΟΚΚΑΛΗΣ

Δημοσίευση: 05 Φεβ 2022 16:55

Με καταναλωτές, παραγωγούς και μικροπωλητές στη λαϊκή αγορά είχε την ευκαιρία να συζητήσει ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης στη Λάρισα.

Μαζί του ήταν και ο συντονιστής της Nομαρχιακής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Ζωγράφος. Βασικό, αν όχι αποκλειστικό, ζήτημα, η ακρίβεια που σαρώνει τα πάντα και φέρνει σε δεινή θέση τα νοικοκυριά.
Σε δήλωσή του ο κ. Κόκκαλης τόνισε τα εξής: «Οι πολίτες ζουν σε ένα διαρκές καθεστώς οικονομικής ασφυξίας, το οποίο μάλιστα εντείνεται καθημερινά εξ επιλογής της Kυβέρνησης να παραμείνει θεατής και Πόντιος Πιλάτος σε ένα διαρκές κοινωνικό έγκλημα.
Η μείωση του ΕΝΦΙΑ δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένα επικοινωνιακό προπέτασμα καπνού, το οποίο είχε ως στόχο να αλλάξει τη βαριά ατζέντα σε βάρος του κ. Μητσοτάκη και των επιλογών του. Είναι οι ίδιοι που θεσμοθέτησαν αυτόν τον απεχθή φόρο και σήμερα ζητούν να τους συγχαρούμε γιατί μείωσαν ένα μέρος αυτού.
Το πώς αντιλαμβάνεται αυτή η Κυβέρνηση τη διαχείριση μίας τόσο σφοδρής κρίσης ακρίβειας που σαρώνει τα πάντα και εξουθενώνει τους πολίτες, αποτυπώνεται με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο στις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Σκυλακάκη, ότι η μείωση του ειδικού φόρου στα καύσιμα θα ευνοήσει τους πλούσιους! Αν είναι δυνατόν! Είναι ξεκάθαρο ότι εμπαίζουν με ακραίο κυνισμό την κοινωνία, στηριζόμενοι σε ένα ισχυρό καθεστωτικό επικοινωνιακό σύστημα.
Για πόσο όμως; Αν δεν αφυπνιστούν από τον λήθαργο της αυτοαποθέωσης του επιτελικού τους κράτους, πολύ σύντομα η κοινωνία θα έχει ρημάξει και ο κ. Μητσοτάκης θα είναι ο αποκλειστικός ηθικός αυτουργός. Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την ανακούφιση των πολιτών από το τσουνάμι ακρίβειας. Ας σταματήσουν λοιπόν να ασχολούνται με τα θεάματα και ας ενσκήψουν στον άρτο».