Ο ΜΑΞ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΑΝΙΑ ΟΛΥΜΠΟΥ

«Η καταγραφή εικόνων και κειμηλίων αποθαρρύνει ιεροσυλίες αρχαιοκαπήλων»

Δημοσίευση: 10 Σεπ 2014 0:36 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:06

 «Το αξιέπαινο έργο καταγραφής των κειμηλίων και βιβλίων της Κρανιάς Ολύμπου αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ένα δώρο στις επόμενες γενιές», τόνισε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος παραλαμβάνοντας τον τόμο για τα μνημεία της Κρανιάς Ολύμπου από τον πρόεδρο του Συλλόγου Προστασίας και Συντήρησης Κειμηλίων και Μνημείων Κρανιάς Ολύμπου Θανάση Μπασλή. Στον τόμο που αποθησαυρίζει όλα τα κειμήλια της Κρανιάς παρουσιάζονται και εκκλησιαστικά βιβλία που με παρέμβαση του πρώην υπουργού συντηρήθηκαν από το Τμήμα Παλαιοτύπων της Βουλής.

Ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ τους συνεχάρη για την πρωτοβουλία τους και ευχήθηκε να βρουν μιμητές, ενώ στη δήλωσή του ανέφερε επιπλέον τα εξής:

«Η πολιτιστική μας κληρονομιά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας των Ελλήνων. Είναι η γέφυρα ανάμεσα στο χθες και το σήμερα που επεκτείνεται στο αύριο. Ιδιαίτερα τα θρησκευτικά κειμήλια έχουν τον τρόπο να "μιλούν" στην ψυχή των πιστών που συχνά κάνουν ολόκληρο ταξίδι για να τα δουν από κοντά. Χρέος της Πολιτείας, αλλά και του καθενός από εμάς, είναι να τα προστατέψει και να τα αναδείξει. Η καταγραφή των εικόνων και των κειμηλίων μπορεί να αποθαρρύνει ιεροσυλίες αρχαιοκαπήλων, καθώς δυσχεραίνει την προώθηση των κλοπιμαίων, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες σχετικά με τη δικαστική έρευνα για τις κλοπές εικόνων από μοναστήρια της Πίνδου και της Ηπείρου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass