Στη Βουλή το υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας

ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ -ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΣΚΡΕΚΑ -ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΝΔ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΧΕΛΩΟ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΕΔ

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2022 21:00

Στην ανάγκη ανάδειξης του υδατικού προβλήματος της Θεσσαλίας, με μια συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής κατέληξε χθες, σύσκεψη που συγκάλεσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας με τη συμμετοχή Θεσσαλών βουλευτών, σε συνέχεια ημερίδας που είχε διοργανώσει τον περασμένο Νοέμβριο για το ίδιο θέμα.


Από τη σύσκεψη, που έγινε χθες το πρωί στο ξενοδοχείο «Διβάνη» στη Λάρισα, δεν έλειψε η αντιπαράθεση μεταξύ βουλευτών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ ως προς τις ευθύνες των κυβερνήσεών τους για το έργο του Αχελώου, αντιπαράθεση που άφησε σε δεύτερη μοίρα το σύνολο του οξυμένου υδατικού προβλήματος της περιοχής. Σύσκεψη που αποδέχθηκε τελικά την πρόταση του βουλευτή, Μάξ. Χαρακόπουλου, στην παρούσα φάση να προηγηθεί συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα.
Στο πλαίσιο της οποίας θα γίνει ενημέρωση για την πορεία των Σχεδίων Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών (ΣΛΑΠ) και για την ύπαρξη χρονοδιαγράμματος και στη συνέχεια να γίνει συζήτηση στη Βουλή με κοινή ερώτηση των Θεσσαλών βουλευτών, όπως πρότεινε ο πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Κιλελέρ, Θαν. Νασιακόπουλος.
Ο κ. Νασιακόπουλος αναφερόμενος στον χαρακτήρα της σύσκεψης, αφού επισήμανε τη σοβαρότητα του υδατικού προβλήματος στη Θεσσαλία, υπογράμμισε την ανάγκη από κοινού οι Θεσσαλοί βουλευτές να μεταφέρουν το θέμα στη Βουλή με επερώτησή τους, έτσι ώστε «στο ψηλότερο επίπεδο» όπως είπε, να γίνει συζήτηση στην Ολομέλεια, συζήτηση που θα αφορά το σύνολο του προβλήματος και όχι μόνο τον Αχελώο.
Ο βουλευτής ΝΔ, Μάξ. Χαρακόπουλος, σημείωσε την ανάγκη στην παρούσα φάση συνάντησης με τον κ. Σκρέκα, όπου θα γίνει ενημέρωση για την πορεία των ΣΛΑΠ, όπως και για την ύπαρξη χρονοδιαγράμματος. Πρόταση με την οποία συντάχθηκαν και οι βουλευτές, Γ. Κωτσός και Στ. Μπίζιου, η οποία αφού αναφέρθηκε στο «τεράστιο πρόγραμμα των αρδευτικών έργων που υλοποιεί η Κυβέρνηση της ΝΔ», επέκρινε «στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που προκαλούν αντιπαράθεση για το έργο του Αχελώου».
Τη σταθερή βούληση της Κυβέρνησης να υλοποιηθούν τα έργα υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Καρδίτσας, Κων. Τσιάρας, ενώ την «κινητικότητα στην Κυβέρνηση» -χωρίς να αποσαφηνίσει περισσότερα- σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Χρ. Κέλλας, σημειώνοντας επίσης τις διαφωνίες του πρώην πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα για το έργο.
«Απούσα η Κυβέρνηση» παρατήρησε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Βασ. Κόκκαλης, που εξέφρασε την απορία «μαζευτήκαμε εδώ για να πούμε πώς θα κλείσουμε ραντεβού με τον Σκρέκα; Πάλι μια σύσκεψη με ευχολόγια;». «Νιώθω να μας μαλώνετε, ήρθαμε να ομονοήσουμε, μη μας υποδεικνύετε τι πρέπει να κάνουμε…» παρενέβη ο κ. Νασιακόπουλος.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι υπέρ της μεταφοράς νερού» παρενέβη επίσης ο κ. Χαρακόπουλος. «Είμαστε υπέρ της νομιμότητας του έργου» απάντησε ο κ. Κόκκαλης, με τον κ. Κέλλα να παρεμβαίνει απευθυνόμενος προς τον κ. Κόκκαλη λέγοντας «γιατί ποιος είναι εναντίον της νομιμότητας; Υπέρ του Αχελώου είστε;».
«Η ΝΔ που θέλει την εκτροπή, γιατί δεν την κάνει; Την εξαγγέλλουν προεκλογικά και μετά ο Πρωθυπουργός μασάει τα λόγια του» τόνισε σε διαδικτυακή παρέμβασή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Άννα Βαγενά.
Η οποία αφού αναρωτήθηκε «ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνάει αυτά τα δύο χρόνια;», συμφώνησε με τη συζήτηση στη Βουλή.
Με την πρόταση για επίσκεψη στον Υπουργό και συζήτηση στη Βουλή συντάχθηκαν με τοποθετήσεις και μηνύματά τους οι βουλευτές Γ. Κωτσός, Θαν. Λιούπης, Χρ. Μπουκώρος, Κων. Μαραβέγιας, Θαν. Λιούτας και Σ. Παπαδόπουλος, με τον κ. Νασιακόπουλο να ευχαριστεί τους βουλευτές, Ευαγγελία Λιακούλη και Γ. Κωτσό για τη συζήτηση του θέματος τις επόμενες ημέρες σε Επιτροπή της Βουλής. Για το θέμα παρενέβησαν τέλος ο πρώην δήμαρχος Λάρισας και εκπρόσωπος του ΓΕΩΤΕΕ, Κων. Τζανακούλης, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Διεκδίκησης επίλυσης Υδατικού Θεσσαλίας Τ. Μπαρμπούτης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας Δημ. Τάχος και ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης.
Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν επίσης η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Λαρισαίων Ρ. Καραλαριώτου, οι δήμαρχοι Αγιάς Αντ. Γκουντάρας, Φαρσάλων Μ. Εσκίογλου, Τεμπών Γ. Μανώλης, οι πρώην δήμαρχοι Ελασσόνας Ν. Ευαγγέλου, Τεμπών Κων. Κολλάτος, ενώ διαδικτυακά παρακολούθησε τη σύσκεψη το σύνολο σχεδόν των δημάρχων μελών της ΠΕΔ Θεσσαλίας.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass