Κλιμάκιο ΚΚΕ στο μπλόκο Ριζόμυλου

Για συμπαράσταση στους αγωνιζόμενους αγρότες

Δημοσίευση: 21 Φεβ 2022 15:05

Κλιμάκιο του ΚΚΕ αποτελούμενο από τον βουλευτή Λάρισας Λαμπρούλη Γιώργο, στελέχη της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας και της Τομεακής Επιτροπής Μαγνησίας επισκέφτηκε το μπλόκο στον Ριζόμυλο Μαγνησίας και συναντήθηκε με τους βιοπαλαιστές αγρότες.


Το κλιμάκιο και ο βουλευτής άκουσαν τους αγρότες και τα σοβαρά προβλήματα που όπως επισήμαναν, αν δεν υπάρξει η μείωση του κόστους παραγωγής με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αν δεν καθιερωθεί το αφορολόγητο πετρέλαιο, αν δεν επιδοτηθούν οι ζωοτροφές και τα αγροτοεφόδια, αν δεν καταργηθεί ο ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια, και να καθιερωθούν τιμές που καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να διασφαλίζουν ένα εισόδημα επιβίωσης, δεν μπορούν να συνεχίσουν να παράγουν και να μείνουν στα χωριά τους.
Αναφέρθηκαν δε στην επείγουσα αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από τις φυσικές καταστροφές. Οι βιοπαλαιστές αγρότες του μπλόκου επισήμαναν πως χρόνια τώρα έχουν εμπειρία και γνωρίζουν πολύ καλά ότι το δίκιο τους θα κριθεί στα μπλόκα του αγώνα, κάλεσαν και τους αγρότες που ακόμη βρίσκονται στα χωριά τους να συστρατευθούν σε αυτόν τον αγώνα επιβίωσης.
Το κλιμάκιο του ΚΚΕ εξέφρασε την αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα τους για την ικανοποίηση αιτημάτων που αφορούν την ίδια την επιβίωσή τους, κόντρα στην κυβερνητική-αστυνομική επιχείρηση τρομοκράτησης και αυταρχισμού, στιγμάτισε την αποσιώπηση αυτού του αγώνα από τα κεντρικά ιδιωτικά κανάλια. Το ότι για μία ακόμα φορά βρίσκονται στους δρόμους και τα μπλόκα οφείλεται στα οξυμένα προβλήματα που προκαλεί η ακρίβεια και η συνεχιζόμενη αντιλαϊκή πολιτική, τόσο της σημερινής όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων, μια πολιτική που βρίσκεται σε πλήρη ευθυγράμμιση με την ευρωενωσιακή πολιτική, την πολιτική της ΚΑΠ, δυσχεραίνοντας τη θέση των αγροτών και οδηγώντας τους στο ξεκλήρισμα.
Τους διαβεβαίωσε ότι στηρίζει διαχρονικά τα δίκαια αιτήματά τους και θα συμβάλει μέσα στη Βουλή, αλλά και στον δρόμο του αγώνα, προκειμένου να βρουν δικαίωση τονίζοντας ότι «το κόμμα μας θα συμβάλει με όλες τις δυνάμεις του για τον πανελλαδικό συντονισμό αυτής της πάλης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass