Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Να είναι σαφής η πολιτική βούληση της Κυβέρνησης ΝΔ για τον Αχελώο»

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΥΔΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 22 Φεβ 2022 17:40

«Όσοι συμμετείχαν στη σύσκεψη της ΠΕΔ, ώστε το υδατικό πρόβλημα Θεσσαλίας να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής και να ληφθούν οριστικές αποφάσεις σχετικά με τις γνωστές και πολυσυζητημένες εκκρεμότητες που υπάρχουν, ανεξάρτητα από τις διαφορετικές

προσεγγίσεις που παρατηρήθηκαν στις τοποθετήσεις, δεσμεύτηκαν ότι θα επιδιώξουν να πραγματοποιηθεί η σχετική συζήτηση στη Βουλή, σύμφωνα με την πρόταση του Δ.Σ. της ΠΕΔ. Προφανώς, η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα θετικό πρώτο βήμα στην προσπάθεια που καταβάλλεται από τους φορείς της Θεσσαλίας, ώστε τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις τους για το κρίσιμο υδατικό πρόβλημα να οδηγηθούνε σε έναν δρόμο αποφάσεων και υλοποίησης».
Αυτό αναφέρει, σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Διεκδίκησης επίλυσης υδατικού προβλήματος Θεσσαλίας (Ε.Δ.Υ.ΘΕ.) μετά τη συνάντηση της ΠΕΔ Θεσσαλίας με βουλευτές και δημάρχους και προσθέτει πως «η ΠΕΔ Θεσσαλίας θα επιτελέσει με επιτυχία τον ρόλο του συντονισμού και της διαχείρισης αυτής της προσπάθειας. Ελπίζουμε επίσης ότι οι βουλευτές θα κάνουν πράξη τη δέσμευσή τους, θα προκαλέσουν τη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής (είτε σε επίπεδο αρχηγών, είτε με οποιαδήποτε άλλη προβλεπόμενη διαδικασία), καθώς και την ένταξη του υδατικού Θεσσαλίας για συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής (περιβάλλοντος - υδατικών πόρων, Περιφερειών)».
Η ΕΔΥΘΕ προσδοκά «εάν ο στόχος πραγματοποιηθεί, οι συζητήσεις αυτές να μην εξελιχθούν και πάλι σε ένα πεδίο προεκλογικών υποσχέσεων σε συνδυασμό με τις συνήθεις «άσφαιρες» αντιπαραθέσεις. Αντίθετα ελπίζουμε ότι οι αποφάσεις που θα (πρέπει να) ληφθούν, θα αποτελέσουν την απαρχή της υλοποίησης ενός προγράμματος έργων και δράσεων στο ΥΔΘ και θα είναι σεβαστές και πέρα από τα χρονικά όρια της παρούσας Κυβέρνησης. Τέλος, σε σχέση με τα εγκαταλειμμένα (εδώ και 12 χρόνια) έργα Αχελώου, η (υποτιθέμενη) πολιτική βούληση της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ (την οποία μας μετέφεραν όλοι οι παριστάμενοι συμπολιτευόμενοι βουλευτές Θεσσαλίας) πρέπει στο εξής να επιβεβαιωθεί με σαφήνεια από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, να δοθούν ειλικρινείς εξηγήσεις για την απραξία και τις αντιφατικές δηλώσεις του παρελθόντος (π.χ. ΔΕΘ) και βεβαίως να υπάρξουν, χωρίς άλλη καθυστέρηση, ουσιαστικά βήματα υπέρβασης της στασιμότητας που δυστυχώς καταγράφεται εδώ και 32 μήνες διακυβέρνησης. Παράλληλα, η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να εγκαταλείψει το κρυφτούλι με τα συνθήματα «κατά της εκτροπής» και να ξεκαθαρίσει, συγκεκριμένα και εποικοδομητικά, τι προτείνει σχετικά με τα έργα αυτά, δηλαδή την ολοκλήρωσή τους (όπως απαιτούν όλες, χωρίς εξαίρεση, οι θεσσαλικές οργανώσεις), ή την κατεδάφισή τους, στον βαθμό που εκείνοι κρίνουν ότι δεν είναι χρήσιμα και αναγκαία τα έργα αυτά. Πάντως οι προχθεσινές τοποθετήσεις εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ ότι «είμαστε υπέρ της νομιμότητας» (!), δεν ήταν απλώς αμφίσημες και αόριστες, αλλά υποτιμούν και τη νοημοσύνη των πολιτών και των φορέων που αγωνιούν για θετικές εξελίξεις».